Clean Master: Εφαρμογή καθαρισμού αχρήστων αρχείων για smartphone

Clean Master: Εφαρμογή καθαρισμού αχρήστων αρχείων για smartphone

Το τηλέφωνο σας μπορεί να χρειαστεί λίγο καθάρισμα, ειδικά αν δεν τρέχει τόσο ομαλά όσο έτρεχε όπως ήταν όταν το βγάλατε για πρώτη φορά από το κουτί του. Στο συμμάζεμα μια νοικοκυρά με τα υπερόπλα της δεν πρόκειται να σας βοηθήσει αλλά υπάρχει μια εφαρμογή τώρα τελευταία στο προσκήνιο που θα σας βοηθήσει στον καθαρισμό της προσωρινής μνήμης, στην απεγκατάσταση εφαρμογών, καθώς και τη διαγραφή αρχείων, σελιδοδεικτών και τα μηνυμάτων κειμένου.

Λέγεται Clean Master, αναπτυγμένο από τη Ksmobile και θυμίζει το CCleaner για τα Windows. Είναι τόσο απλό στη χρήση, που σας εγγυώμαι ότι μετά τη χρήση της εφαρμογής για λίγα λεπτά, το τηλέφωνό σας θα είναι σαν καινούργιο και πάλι.Το interface είναι απλό και εύκολο σε χρήση. Η κύρια οθόνη θα σας δώσει μια γρήγορη ματιά στο χώρο αποθήκευσης που έχουν απομείνει στην συσκευή και στην κάρτα SD (εάν υπάρχει).

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε τέσσερις επιλογές : Άχρηστα Αρχεία, Ιδιωτικότητα, Ενίσχυση μνήμης και Διαχειριστής Εφαρμογών.

Όταν επιλέξετε τα Άχρηστα Αρχεία το Clean Master αρχίζει και σαρώνει τη συσκευή σας για παρωχημένες εφαρμογές και προσωρινά αρχεία που περιέχει η μνήμη cache τα οποία δημιουργούνται από όλες τις εφαρμογές σας.

Με την πάροδο του χρόνου συσσωρεύονται και καταλαμβάνουν πολύ περιττό χώρο καθώς καταναλώνουν και μέρος της μνήμης. Όταν η σάρωση τελειώσει, επιλέξτε σοφά τι θα πρέπει να καταλήξει στο κάδο τον σκουπιδιών και πατήστε «Καθαρίστε Σκουπίδια». Ο καθαρισμός της cache μνήμης είναι ίσως κάτι που πρέπει να κάνουμε κάθε εβδομάδα.

Επόμενη λειτουργία είναι η Ιδιωτικότητα. Στο παράθυρο της Ιδιωτικότητας, μπορείτε να διαγράψετε SMS/MMS, αρχεία κλήσεων και Ιστορικό αναζήτησης. Για τα SMS/MMS και τα αρχεία καταγραφής κλήσεων, θα έχετε την επιλογή της διαγραφής όλων των καταγραφών ή ξεχωριστά ανά επαφή.

Ένα πράγμα που θα ήθελα να δω είναι η ικανότητα να μπορεί το Clean Master να διαγράψει μόνο τα μηνύματα που είναι αποθηκευμένα στη συσκευή για περισότερο από ένα ορισμένο αριθμό ημερών. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να κρατήσετε μερικά από τα πιο πρόσφατα μηνύματά σας και είναι ένα στοιχείο που μπορεί να περιληφθεί σε μελλοντική ενημέρωση.

Στο ίδιο παράθυρο, θα σας δοθεί μια λίστα με τις εφαρμογές που σώζουν δεδομένα σχετικα με το ιστορικό των αναζητήσεων και ρυθμίσεων ή κωδικών, όπως οι browser, το YouTube, το Gmail, Twitter, Google Play Store κλπ. Κάνοντας tap πάνω σε μια εφαρμογή, μεταφερόμαστε στις πληροφορίες της και σε αυτό το σημείο μπορούμε να καταργήσουμε τα δεδομένα της, χειροκίνητα! Μπορούμε επίσης να κάνουμε εκκαθάριση δεδομένων, η οποία θα καταργήσει τις ρυθμίσεις του λογαριασμού και τους κωδικούς πρόσβασης.

Η Ενίσχυση Μνήμης είναι απλά ένας χειροκίνητος task killer ο οποίος δεν είναι απαραίτητος, τη στιγμή που κάθε Android UI έχει τον δικό του ενσωματωμένο task killer. Παρ “όλα αυτά, το Clean Master σας επιτρέπει να επιλέξετε έναν αριθμό εφαρμογών για να τις κλείσετε ταυτόχρονα, πατώντας «Ενίσχυση».

Τελευταίος αλλά όχι λιγότερο σημαντικός από τα παραπάνω είναι ο Διαχειριστής Εφαρμογών, ο οποίος σας επιτρέπει να απεγκαταστήσετε εφαρμογές, καθώς και να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας. Το Android έχει κάνει ήδη αρκετά εύκολο το κομμάτι της απεγκατάστασης των εφαρμογών, αλλά το Clean Master κάνει τα πράγματα ευκολότερα όταν θέλετε να διαγράψετε πολλές εφαρμογές μαζί. Στη καρτέλα «Απεγκατάσταση θα βρείτε μια λίστα με όλες τις εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στη συσκευή σας, καθώς και third party apks. Σε περίπτωση που έχετε κάνει root στη συσκευή, το Clean Master σας δίνει τη δυνατότητα να απεγκαταστήσετε Προ-εγκατεστημένες εφαρμογές! Στη καρτέλα «Αντίγραφα ασφαλείας» εάν θέλετε μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των apks, αλλά να έχετε κατά νου, ότι δεν θα σώσετε τα δεδομένα της εκάστοτε εφαρμογής.

Το Clean Master είναι ένας γρήγορος και ανώδυνος τρόπος που θα σας βοηθήσει να ελευθερώσετε πολύ χώρο στο τηλέφωνό σας. Φυσικά, μια σκέψη είναι να χρησιμοποιήσουμε τον επιπλέον χώρο για περισσότερη μουσική και φωτογραφίες. Η εφαρμογή είναι εντελώς δωρεάν στο Google Play, γι” αυτό δοκιμάστε το άφοβα και πείτε μας τη γνώμη σας.

Προηγούμενο άρθροMessenger Codes: Για την επιχείρηση και το προφίλ σου!
Επόμενο άρθροΘαλάσσια καταφύγια στο Αιγαίο
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ