ΑρχικήΟικονομίαDeliveroo: Θα αποτιμάται 8,8 δισ. £ με την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο...

Deliveroo: Θα αποτιμάται 8,8 δισ. £ με την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

«Η εταιρεία παράδοσης φαγητού Deliveroo εκτιμάται πως με την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, η κεφαλαιακή της αξία θα φτάσει μεταξύ 7,6 έως 8,8 δισεκατομμύρια στερλίνες», ανέφερε η διοίκηση της εταιρείας σε επίσημη δήλωση της σήμερα το πρωί.

Να σημειωθεί για όσους δεν γνωρίζουν πως η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είναι κάποια τυχαία, αφού ήδη δραστηριοποιείται σε τούτο το χώρο για οκτώ ολόκληρα χρόνια (δηλαδή από το 2013), η οποία υποστηρίζεται από την Amazon, κατέχοντας το 16% της Deliveroo.

Ωστόσο ο λόγος που οι ιθύνοντες της Deliveroo είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι για το μέλλον της εταιρείας τους έγκειται στο γεγονός πως ήδη τα έσοδα της αυξήθηκαν κατακόρυφα και μάλλον θα συνεχιστεί αυτή η ανοδική πορεία, και αυτό φυσικά οφείλεται κατά κύριο λόγο στο lockdown, διότι πλέον οι βρετανοί δεν μπορούσαν να πάνε στο εστιατόριο και αναγκάζονταν να παραγγέλνουν το αγαπημένο τους φαγητό μέσω της Deliveroo.

Η εισαγωγή της Deliveroo στο χρηματιστήριο του Λονδίνου αναμένεται να γίνει τον Απρίλιο, και τυπικά αυτή η ενέργεια θα της δώσει μεγάλη οικονομική ανάσα, αφού ήδη έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τον Brexit, όπως και άλλες βρετανικές εταιρίες που ψάχνουν διακαώς να βρουν ρευστό σε αυτές τις δύσκολες εποχές που χαρακτηρίζονται από αβεβαιότητα.

«Είμαστε περήφανοι που η εταιρεία μας θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, την πόλη όπου ξεκίνησε η Deliveroo», ανέφερε σε δήλωση του ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Will Shu. «Το να γίνουμε δημόσια εταιρεία θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην καινοτομία, αναπτύσσοντας νέα τεχνολογικά έργα για την υποστήριξη των εστιατορίων και των παντοπωλείων, παρέχοντας έτσι στους ντελιβεράδες περισσότερη δουλειά, ενώ παράλληλα θα επεκτείνουμε στο έπακρο τις επιλογές των καταναλωτών».

Το εύρος τιμών προσφοράς ανά μετοχή έχει οριστεί μεταξύ 3,90 £ και 4,60 £, δήλωσε η Deliveroo, η οποία θα πουλήσει νέες μετοχές αξίας περίπου 1,0 δισεκατομμυρίων λιρών.

Η Ωστόσο δεν είναι όλα ρόδινα σε αυτή την εταιρεία, αφού στις αρχές αυτού του μήνα η Deliveroo ανακοίνωσε ότι το 2020 υπέστη οικονομική ζημιά ύψους 223,7 εκατομμύρια στερλίνες, ένα διόλου ευκαταφρόνητο πόσο που επί της ουσίας την έβαλε στη διαδικασία να σκεφτεί σοβαρά να μπει στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166