Deliveroo: Θα αποτιμάται 8,8 δισ. £ με την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

Deliveroo: Θα αποτιμάται 8,8 δισ. £ με την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

«Η εταιρεία παράδοσης φαγητού Deliveroo εκτιμάται πως με την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, η κεφαλαιακή της αξία θα φτάσει μεταξύ 7,6 έως 8,8 δισεκατομμύρια στερλίνες», ανέφερε η διοίκηση της εταιρείας σε επίσημη δήλωση της σήμερα το πρωί.

Να σημειωθεί για όσους δεν γνωρίζουν πως η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είναι κάποια τυχαία, αφού ήδη δραστηριοποιείται σε τούτο το χώρο για οκτώ ολόκληρα χρόνια (δηλαδή από το 2013), η οποία υποστηρίζεται από την Amazon, κατέχοντας το 16% της Deliveroo.

Ωστόσο ο λόγος που οι ιθύνοντες της Deliveroo είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι για το μέλλον της εταιρείας τους έγκειται στο γεγονός πως ήδη τα έσοδα της αυξήθηκαν κατακόρυφα και μάλλον θα συνεχιστεί αυτή η ανοδική πορεία, και αυτό φυσικά οφείλεται κατά κύριο λόγο στο lockdown, διότι πλέον οι βρετανοί δεν μπορούσαν να πάνε στο εστιατόριο και αναγκάζονταν να παραγγέλνουν το αγαπημένο τους φαγητό μέσω της Deliveroo.

Η εισαγωγή της Deliveroo στο χρηματιστήριο του Λονδίνου αναμένεται να γίνει τον Απρίλιο, και τυπικά αυτή η ενέργεια θα της δώσει μεγάλη οικονομική ανάσα, αφού ήδη έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τον Brexit, όπως και άλλες βρετανικές εταιρίες που ψάχνουν διακαώς να βρουν ρευστό σε αυτές τις δύσκολες εποχές που χαρακτηρίζονται από αβεβαιότητα.

«Είμαστε περήφανοι που η εταιρεία μας θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, την πόλη όπου ξεκίνησε η Deliveroo», ανέφερε σε δήλωση του ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Will Shu. «Το να γίνουμε δημόσια εταιρεία θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην καινοτομία, αναπτύσσοντας νέα τεχνολογικά έργα για την υποστήριξη των εστιατορίων και των παντοπωλείων, παρέχοντας έτσι στους ντελιβεράδες περισσότερη δουλειά, ενώ παράλληλα θα επεκτείνουμε στο έπακρο τις επιλογές των καταναλωτών».

Το εύρος τιμών προσφοράς ανά μετοχή έχει οριστεί μεταξύ 3,90 £ και 4,60 £, δήλωσε η Deliveroo, η οποία θα πουλήσει νέες μετοχές αξίας περίπου 1,0 δισεκατομμυρίων λιρών.

Η Ωστόσο δεν είναι όλα ρόδινα σε αυτή την εταιρεία, αφού στις αρχές αυτού του μήνα η Deliveroo ανακοίνωσε ότι το 2020 υπέστη οικονομική ζημιά ύψους 223,7 εκατομμύρια στερλίνες, ένα διόλου ευκαταφρόνητο πόσο που επί της ουσίας την έβαλε στη διαδικασία να σκεφτεί σοβαρά να μπει στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Προηγούμενο άρθροYamaha XSR900
Επόμενο άρθροΤο κόλπο για να μεγιστοποιήσεις την απόλαυση του φίλου σου στον έρωτα
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας