Δεν χρειάζεται να είσαι αλάνθαστος στο γραφείο

Δεν χρειάζεται να είσαι αλάνθαστος στο γραφείο

Δεν χρειάζεται να είσαι αλάνθαστος στο γραφείο για να πας μπροστά. Αρκεί να εκμεταλλεύεσαι κάθε αναποδιά. Μάθε τον τρόπο να το κάνεις σωστά με τις οδηγίες που σε παραθέτει παρακάτω το Texnologia.Net.

Δεν σου βγήκαν τα νούμερα

Δες το από την καλή: «Το να παίρνεις ρίσκα στη δουλειά, αν μη τι άλλο, δείχνει φιλοδοξία» λέει ο Ben Dattner, ψυχολόγος, ο οποίος ειδικεύεται σε θέματα εργασιακών σχέσεων και συμπεριφορών. Αυτό που πρέπει να έχεις πάντα στο μυαλό σου είναι πως ένα λάθος δεν μπορεί να σου χαλάσει ολόκληρη την καριέρα.

Η επόμενη κίνηση: Ανάλυσε πρώτα αυτό που συνέβη και το γιατί έφτασες στο λάθος. «Καλό είναι να δεις το όλο πράγμα αντικειμενικά, σαν να ήσουν εντελώς ξένος με την υπόθεση» ισχυρίζεται ο Frank Pittman, ψυχίατρος. Στη συνέχεια, κάνε ειλικρινή συζήτηση με το αφεντικό σου κι εξήγησέ του, κατά τη γνώμη σου, τι πήγε στραβά και τι θα μπορούσες να έχεις κάνει διαφορετικά. Μελέτη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ έδειξε ότι οι καλύτερες ιατρικές ερευνητικές ομάδες είναι αυτές που κάνουν και τα περισσότερα λάθη.

Ένας πελάτης σου έκανε παράπονα

Δες το από την καλή: Η καθημερινή επαφή με κόσμο στη δουλειά μπορεί να αποδειχθεί πραγματική δοκιμασία. Από την άλλη, όμως, για να έχεις αναλάβει τέτοιο ρόλο -που τις περισσότερες φορές είναι κομβικής σημασίας για μια εταιρεία- σημαίνει ότι κάποιος εκτιμά το επικοινωνιακό ταλέντο σου. Οι πελάτες συχνά έχουν παράλογες απαιτήσεις και ανάλογες συμπεριφορές – μην απογοητεύεσαι και μην το παίρνεις προσωπικά.

Η επόμενη κίνηση: Αφού είσαι καλός στα λόγια, εκμεταλλεύσου το. Το σημαντικότερο είναι να δείξεις ειλικρίνεια. Αναγνώρισε το λάθος σου και πες ότι θα κάνεις τα πάντα για να επανορθώσεις. Μην προσπαθήσεις να κρυφτείς πίσω από γραφειοκρατικές διαδικασίες. Ο πελάτης σου θα εκτιμήσει πάνω απ’ όλα την αληθινή προσπάθεια.

Τσακώθηκες με τον προϊστάμενο

Δες το από την καλή: Το ότι υποστήριξες την άποψή σου με περισσότερο ζήλο απ’ όσο έπρεπε δεν είναι απαραιτήτως κακό. Δείχνει ότι, αν μη τι άλλο, νοιάζεσαι για τη δουλειά και πως δεν είσαι διατεθειμένος να το ρίξεις στο γλείψιμο για να κερδίσεις εύνοια. Τα αφεντικά πάντα εκτιμούν τους υπαλλήλους που δεν διστάζουν να πουν τη γνώμη τους, άσχετα αν πολλές φορές αυτό τους φέρνει σε κόντρα.

Η επόμενη κίνηση: Εφόσον η διαφωνία προέκυψε πάνω στη δουλειά, το ζήτημα δεν είναι προσωπικό κι έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσεις. Μη νομίσεις ότι ο προϊστάμενός σου δεν σε συμπαθεί και φυσικά μη δώσεις την εντύπωση ότι έχεις πρόβλημα μαζί του. Αν θέλεις να ξεκαθαρίσεις εντελώς το τοπίο μεταξύ σας, κάν’ του συζήτηση, χωρίς όμως να του παραπονεθείς. Απλώς πιστεύεις πως ο διάλογος φέρνει πάντα καλύτερα αποτελέσματα και από τις διαφωνίες προκύπτουν οι καλύτερες ιδέες. Δεν μπορεί, σίγουρα τον έπεισες.

Απολύθηκες

Δες το από την καλή: Μπορεί να παρέμενες σε μια δουλειά που δεν σου άρεσε από ανασφάλεια ή ακόμα κι από περηφάνια. Το να πάρεις την απόφαση να φύγεις είναι δύσκολο και όταν κάποιος το κάνει για σένα, συχνά το πράγμα λειτουργεί εντελώς απελευθερωτικά. «Η απόλυση μπορεί να σε κάνει να δεις ότι ο χώρος της εργασίας σου δεν σε καθορίζει, τουλάχιστον όχι στο βαθμό που ίσως να πίστευες» υποστηρίζει ο Dattner.

Η επόμενη κίνηση: Σχεδίασε τις εναλλακτικές σου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να σκεφτείς τι θα πεις όταν θα αρχίσεις να ψάχνεις για νέα δουλειά. «Καλό είναι να μη δείξεις υπερόπτης ούτε, βέβαια, να φανεί σαν να ρίχνεις όλο το φταίξιμο πάνω σου και προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα» συμβουλεύει ο Dattner. Σίγουρα μπορείς να σκεφτείς μία καλή δικαιολογία. Δοκίμασε κάτι τέτοιο: «Οσον αφορά στην προηγούμενη δουλειά μου, μάλλον έπεσα έξω στις προσδοκίες μου. Επιπλέον, δεν είχα στη διάθεσή μου και τα απαραίτητα μέσα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας