Δείτε παρακάτω το βίντεο για να καταλάβετε.
Σε μία κοινωνία που περιστρέφεται αρρωστημένα γύρω από το διαδίκτυο και πιο συγκεκριμένα από τα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook, έχει ως συνέπεια να παρατηρείται το εξής απογοητευτικό φαινόμενο, δηλαδή ό,τι μία μερίδα χρηστών προσπαθεί να περάσει προς τον έξω κόσμο μία εικόνα που υποτίθεται πως είναι η ιδανική και ζουν μία ζωή χαρισάμενη.
Ωστόσο, η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική, και μάλιστα εκτιμάται πως ορισμένοι εξ αυτών είναι εγκλωβισμένοι στο ναρκισσισμό τους, και για να ικανοποιήσουν το μεγάλο του εγώ προσπαθούν με κάθε τρόπο να συγκεντρώσουν άπειρα like στις αναρτήσεις τους, διότι έτσι θα αποδείξουν πως γνωρίζουν τεράστια απήχηση στο ευρύ κοινό, και εν τέλει, κάπως έτσι θα επέλθει η αυτοεπιβεβαίωση, δηλαδή ό,τι δικαιώνονται πως είναι σπουδαίες προσωπικότητες, όμως ετούτες οι συμπεριφορές παραπέμπουν σε κάτι νοσηρό που στην πραγματικότητα δεν είναι φυσιολογικό. Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.
Επειδή ως γνωστόν, το Facebook έχει την παρούσα χρονική στιγμή 2,2 δισεκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες στην πλατφόρμα του, περίπου το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού, και φυσικά αναμένεται πως αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί εκθετικά κατά τα επόμενα χρόνια (Με λίγα λόγια είναι το νούμερο 1 κοινωνικό δίκτυο σε επισκεψιμότητα σε όλο τον κόσμο). Επομένως, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως όσο τα νούμερα μεγαλώνουν και μεγεθύνονται, τόσο πιο μεγάλη θα γίνεται η εξάρτηση των ανθρώπων προς αυτό, αφού αντικειμενικά παρέχει όλα τα καλούδια, ούτως ώστε να μην πλήττει κανένας άνθρωπος εκεί μέσα, με συνέπεια να μην μπορεί κανείς να ξεκολλήσει από εκεί.
Βέβαια για να λέμε του στραβού το δίκιο, λίγο – πολύ, τα ίδια συμβαίνουν και στα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού ομολογουμένως είναι τα ίδια άτομα που τα χρησιμοποιούν, και θα ήταν άδικο να κατηγορούμε μόνο το Facebook, και να εξαιρούμε τους άλλους.
Σε γενικές γραμμές πρέπει όλοι να κατανοήσουν πως ξημεροβραδιάζοντας κανείς σε αυτές τις διαδικτυακές τοποθεσίες, θα χάνει διαρκώς πολύτιμες στιγμές από την ζωή του, που ίσως να μην επιστρέψουν ποτέ, γιατί τα ενδιαφέροντά του θα βρίσκονται μόνο μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή και του smartphone του, και όχι στον οικογενειακό ή φιλικό του κύκλο.