ΑρχικήΕργασίαΔιάλειμμα στη δουλειά με λίγο ξεγνοιασιά

Διάλειμμα στη δουλειά με λίγο ξεγνοιασιά

Δουλεύετε πάνω από 6 ώρες συνεχόμενα; Τότε σύμφωνα με το άρθρο άρθρο 4 του Π.Δ 88/99 δικαιούστε διάλειμμα στη δουλειά! Εκτός αν είστε αυτοαπασχολούμενος, οπότε μπορείτε να επιτρέψετε στον εαυτό σας να χαλαρώσει όπως και να έχει.

Τι μπορείτε να κάνετε

Αν έχετε ήδη φάει, αν έχετε ήδη σηκωθεί από την καρέκλα σας για να ξεπιαστείτε τότε μπορείτε να διασκεδάσετε έστω για δεκαπέντε λεπτά να μπείτε στις αγαπημένες ιστοσελίδες για να ενημερωθείτε, να παίξετε τα αγαπημένα σας παιχνίδια ή να δοκιμάστε την τύχη σας με το NetBet casino online. Φανταστείτε εκείνη την στιγμή να χτυπήσετε το τζακ ποτ και να κερδίσετε αμύθητα πλούτη.

Αν έχετε τη διάθεση καλέστε εκείνον τον φίλο που έχετε καιρό να του μιλήσετε. Είναι σίγουρο πως θα γεμίσει χαρά και τους δυο σας. Αν είναι γιορτινή μέρα δοκιμάστε να πείτε τα χρόνια πολλά δια ζώσης, αντί απλώς να τα πληκτρολογήσετε όπως συνήθως. Θα σας φέρει όλους πιο κοντά.

Μπορείτε επίσης να περπατήσετε γύρω από το τετράγωνο για να αλλάξετε παραστάσεις, μακάρι να είστε από τους τυχερούς που έχετε λίγο πράσινο γύρω σας. Δοκιμάστε να πάρετε βαθιές αναπνοές έστω για 30 δευτερόλεπτα για να χαλαρώσει το μυαλό και το σώμα σας. Μια άλλη ιδέα που θα σας γεμίσει χαρά είναι να σκεφτείτε τις επόμενες σας διακοπές και να τις σχεδιάσετε. Οι έρευνες λένε πως όταν περιμένουμε να πάμε κάποιο ταξίδι είμαστε πιο ευτυχισμένοι.

Αν νιώθετε πραγματικά κουρασμένοι τότε δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα από όλα αυτά. Αφήστε το μυαλό σας ελεύθερο και ζωγραφίστε αφηρημένα σε ένα χαρτί χωρίς απολύτως κανέναν σκοπό. Μελέτες αναφέρουν πως χαλαρώνοντας με αυτόν τον τρόπο μπορεί να σκεφτείτε νέες ιδέες αλλά και να μείνετε μετά συγκεντρωμένοι στην εργασία σας.

Εναλλακτικά αν έχετε πάρει μαζί τα υλικά μπορείτε απλώς να ετοιμάστε ένα υγιεινό σνακ για εσάς αλλά και τους συναδέλφους σας. Ακόμα και ένας φρέσκος καφές για όλους μπορεί να αλλάξει το κλίμα στην δουλειά. Όλοι θα χαρούν, ιδιαίτερα αν είναι φτιαγμένο από εσάς.

Βοηθάει στην απόδοσή σας

Σύμφωνα με το www.forbes.com το να κάνετε διάλειμμα κατά την διάρκεια της εργασίας , ειδικά μεσημεριανό σας βοηθάει να αποβάλετε το στρες και να επαναφορτίσετε για την υπόλοιπη μέρα. Το να εργάζεστε ασταμάτητα δεν σας βοηθάει καθόλου αντίθετα, σας σαμποτάρει τροφοδοτώντας σας με χρόνιο στρες οδηγώντας σας στην εργασιακή εξουθένωση.

Επίσης κάποιες φορές αν έχετε κάποιο πρόβλημα να λύσετε και κάνετε διάλειμμα είναι πολύ πιθανό να βρείτε τη λύση του. Είναι πολύ δύσκολο να βρείτε μια νέα ιδέα, ή μια νέα αντιμετώπιση αν κοιτάζετε το πρόβλημα όλη μέρα. Όσοι κάνετε διάλειμμα θα νιώσετε ευεξία και περισσότερη αφοσίωση στο να πετύχετε στον εργασιακό σας χώρο. Η ενέργεια που έχουμε όλοι δεν είναι απεριόριστη ακόμα και στις αθλητικές διοργανώσεις υπάρχει ένα μεγάλο διάλειμμα για να αναδιοργανωθούν οι παίκτες.

Είναι στατιστικά αποδεδειγμένο πως όταν γνωρίζουμε πως θα κάνουμε διάλειμμα είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι στην δουλειά μας. Το σώμα μας δεν είναι προορισμένο να κάθεται 8 ώρες τη μέρα και αυτό μπορεί να μας οδηγήσει σε πνευματική και σωματική κόπωση.

Μην αισθάνεστε λοιπόν άσχημα όταν κάνετε ένα διάλειμμα. Δεν είναι ούτε κακό ούτε κατακριτέο. Αντίθετα είναι νόμιμο και αναγκαίο για να διατηρήσετε την εργασιακή σας και την πνευματική σας ισορροπία. Μακροπρόθεσμα θα σας οδηγήσει γρηγορότερα στους στόχους σας αφού θα δουλεύετε με μεγαλύτερη παραγωγικότητα κατεβάζοντας όλο και καλύτερες ιδέες.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166