Δημιουργία ευχετηρίων καρτών, πες Χρόνια Πολλά με στυλ

Δημιουργία ευχετηρίων καρτών, πες Χρόνια Πολλά με στυλ

Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε χρήματα για την αγορά εξειδικευμένου software για τον σχεδιασμό και τη δημιουργία ευχετηρίων καρτών, αφού έχετε το Word στον υπολογιστή σας.

Η γιορτή του Πάσχα πλησιάζει και σίγουρα θα έχετε σκεφτεί να αποστείλετε ευχετήριες κάρτες σε συγγενείς και φίλους. Η τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα της δημιουργίας και αποστολής καρτών, αλλά συνήθως το κόστος είναι δυσανάλογο, εφόσον απαιτείται η αγορά εξειδικευμένου software. Μην ανησυχείτε όμως, καθώς ήδη διαθέτετε το απαραίτητο software στον υπολογιστή σας. Το Microsoft Word και οι οδηγίες μας, θα σας προσφέρουν τη λύση.

Πίνακας περιεχομένων

Βήμα 1

Πριν ξεκινήσετε, το πρώτο πράγμα που θα χρειαστείτε είναι μια κατάλληλη φωτογραφία σε ψηφιακή μορφή. Ο πιο απλός τρόπος παραμένει η χρήση των υπαρχουσών φωτογραφιών που θα βρείτε στο Word με τη μορφή κάποιου clipart. To Word περιλαμβάνει αρκετά, αλλά φυσικά μπορείτε να κατεβάσετε περισσότερα από το site της Microsoft (office.microsoft.com/el-gr/default.aspx). Για να δείτε μια λίστα με τα υπάρχοντα, κάντε κλικ στο μενού Εισαγωγή> Εικόνα> Έτοιμες εικόνες Clip Art (Insert> Picture> Clipart). Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να εμφανιστεί όλη η λίστα, όποτε εάν αναζητάτε κάτι πιο συγκεκριμένο, πληκτρολογήστε τη λέξη “γιορτές” στο πεδίο αναζήτησης. Περιμένετε λίγη ώρα μέχρι να εμφανιστούν τα αποτελέσματα.

Βήμα 2

Αφότου έχετε εντοπίσει τις κατάλληλες φωτογραφίες, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα Πρότυπο (Template). Αυτό που ουσιαστικά προσφέρουν τα πρότυπα είναι πως καθιστούν τη δημιουργία και την εκτύπωση ευκολότερη, μιας και προσφέρουν προκαθορισμένες αναλογίες. Μεγάλο αριθμό προτύπων θα βρείτε στη διεύθυνση office.microsoft.com/el-gr/templates/FX100595491032.aspx?pid=CL100632981032. Πληκτρολογήστε λέξεις κλειδιά όπως “γιορτές” ή απλά κάντε κλικ στο link Ευχετήριες κάρτες στο πεδίο Αναζήτηση Προτύπων και στην επόμενη σελίδα στο Γιορτές. Υπάρχει μόνο μια επιλογή εκεί, Κάρτα για τη γιορτή του πατέρα, αλλά μην σας ανησυχεί. Κάντε διαδοχικά κλικ για να κατεβάσετε το πρότυπο στο PC σας.

Βήμα 3

Αφότου έχει κατέβει το αρχείο, ανοίξτε το (έχει κατάληξη .dot και ανοίγει με τοWord). Το πρότυπό σας θα εμφανιστεί, έτοιμο για επεξεργασία. Για να χρησιμοποιήσετε τη δική σας φωτογραφία, σβήστε καταρχάς την ήδη υπάρχουσα κάνοντας κλικ επάνω της και ακόλουθα πατώντας το πλήκτρο Delete. Τώρα ήρθε η στιγμή να εισάγετε την δική σας εικόνα. Από το μενού Εισαγωγή (Insert), επιλέξτε Εικόνα (Picture) και μετά Από αρχείο (From File). Εντοπίστε τη φωτογραφία που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και κάντε κλικ στο κουμπί Εισαγωγή. Μπορείτε επίσης (όπως κάναμε και εμείς στο άρθρο αυτό) να εισάγετε ένα Clip Art από το μενού Εισαγωγή, Εικόνα και τέλος Έτοιμες εικόνες Clip Art. Επιλέξτε κάποιο και πατήστε Εισαγωγή.

Βήμα 4

Για να επεξεργαστείτε την εικόνα σας, κάντε κλικ στο μενού Προβολή (View) και από το υπομενού Γραμμές εργαλείων (Toolbars), επιλέξτε Εικόνα (Image). Κάντε τώρα κλικ στην εικόνα και η γραμμή εργαλείων θα εμφανιστεί να “επιπλέει” δίπλα της. Για αρχή πατήστε το κουμπί με τα δύο τριγωνάκια για να την περιστρέψετε. Εάν έχει λάθος μέγεθος, κάντε κλικ πάνω της και τοποθετήστε τον δείκτη του ποντικού στην κάτω δεξιά γωνία μέχρι να γίνει διπλό βελάκι. Ακόλουθα σύρετε επάνω και αριστερά για να τη μειώσετε ή κάτω και δεξιά για να την αυξήσετε. Πειραματιστείτε με τα κουμπιά προσαρμογής φωτεινότητας και κοντράστ από τη γραμμή εργαλείων εικόνας για να βελτιώσετε το αποτέλεσμα.

Βήμα 5

Ήρθε η ώρα να επικεντρώσετε στο κείμενο των ευχών σας. Για να αλλάξετε το χρώμα ή το μέγεθος του κειμένου, απλά επιλέξτε το τμήμα κειμένου στην κάρτα και θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο γύρω του. Από το μενού Μορφή (Format), επιλέξτε Γραμματοσειρά (Font). Κάτω από το πεδίο Μέγεθος (Size) επιλέξτε έναν αριθμό για το μέγεθος, ενώ μπορείτε να επιλέξτε χρώμα από το πεδίο Χρώμα γραμματοσειράς (Font Color). Επίσης μπορείτε να επιλέξετε στυλ (πλάγια, έντονη γραφή, υπογράμμιση), αλλά και διαφορετική γραμματοσειρά. Για να αλλάξετε θέση στο κείμενό σας, τοποθετήστε τον δείκτη στη γωνιά και σύρετε μόλις μετατραπεί σε τετρακέφαλο βελάκι, ενώ αν θέλετε να αυξομειώσετε το μέγεθός του, σύρετε με τον δείκτη του ποντικιού σας στην κάτω δεξιά γωνία του πλαισίου κειμένου.

Βήμα 6

Εφόσον θέλετε κάτι πιο εντυπωσιακό ως κείμενο, πειραματιστείτε με το WordArt – ένα κομμάτι κειμένου που εμφανίζεται σε κύκλο ή διαγώνια με μορφή εφέ. Στο μενού Εισαγωγή, επιλέξτε Εικόνα και μετά WordArt. Επιλέξτε ένα στυλ από τα υπάρχοντα, πληκτρολογήστε το κείμενό σας στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, επιλέξτε γραμματοσειρά και μέγεθος και πατήστε το Enter. Για να αλλάξετε το κείμενο που προσθέσατε, το μέγεθος και την κατεύθυνσή του, χρησιμοποιήστε την γραμμή εργαλείων του WordArt. Έχοντας ολοκληρώσει τη διαδικασία, μπορείτε πλέον να αποθηκεύσετε την κάρτα σας και ακόλουθα να τη στείλετε με email ή να την εκτυπώσετε πριν την αποστείλετε.

Προηγούμενο άρθροGoogle: Νέοι όροι παροχής υπηρεσιών από 31 Μαρτίου 2020
Επόμενο άρθροΈνας Windows Media Player χάρμα οφθαλμών
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας