ΑρχικήΕιδήσειςΔωρεάν το ChatGPT στο iPhone και η Apple δεν θα πληρώσει την...

Δωρεάν το ChatGPT στο iPhone και η Apple δεν θα πληρώσει την OpenAI: δείτε γιατί

Η Apple ανακοίνωσε την ενσωμάτωση του ChatGPT στο iOS 18, προκαλώντας ενθουσιασμό στους χρήστες. Ωστόσο, μια νέα αναφορά του Bloomberg αποκαλύπτει μερικές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για τη συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών.

Χωρίς άμεση χρηματική ανταμοιβή

Αντίθετα από ό,τι αρχικά φανταζόταν κανείς, τελικά η Apple δεν θα πληρώσει την OpenAI για την ενσωμάτωση του chatbot στο νέο της λειτουργικό σύστημα. Σύμφωνα με τον Mark Gurman, η συνεργασία δεν προβλέπει καμία πληρωμή για χρήση υπηρεσιών τουλάχιστον σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο.

Τι κερδίζει η OpenAI αφού δεν θα πληρωθεί από τη συνεργασία

Το πραγματικό όφελος για την OpenAI έγκειται στην ενσωμάτωση του ChatGPT στο ευρύ οικοσύστημα της Apple. Εντάσσοντας το στο Siri, όπως και σε άλλα εργαλεία προορίζονται για τη δημιουργική γραφή, η OpenAI θα έχει πρόσβαση σε εκατοντάδες εκατομμύρια δυνητικούς χρήστες.

Η αξία της έκθεσης του ChatGPT σε τόσο πολύ κόσμο

Αυτή η έκθεση σε τόσο πολύ κόσμο θεωρείται πιο πολύτιμη από κάποια άμεση πληρωμή. Ανώνυμες πηγές που γνωρίζουν το θέμα είπαν στο Bloomberg ότι η Apple θεωρεί αυτή την προωθητική ευκαιρία σημαντική, και εκ των πραγμάτων θεωρείται κάτι περισσότερο από ένα απλό οικονομικό κέρδος που ωφελεί άμεσα και τις δύο πλευρές.

Η στρατηγική για τα μελλοντικά έσοδα μέσω της τεχνητής νοημοσύνης

Το Bloomberg αναφέρει ότι η Apple σκοπεύει να καθιερώσει συμφωνίες διαμοιρασμού εσόδων με εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης στο μέλλον. Αυτό σημαίνει ότι η Apple θα λαμβάνει ένα μέρος των εσόδων που θα δημιουργούν οι εταίροι με το λογισμικό της τεχνητής νοημοσύνης τους, αφού θα εκμεταλλεύονται και θα χρησιμοποιούν αφιλοκερδώς τις πλατφόρμες της. Αυτή η στρατηγική ευθυγραμμίζεται με με το ευρύτερο όραμα της Apple να ενσωματώσει προηγμένες λειτουργίες AI στις συσκευές της και να δημιουργήσει νέες ροές εσόδων.

Δωρεάν αλλά με δυνατότητα πληρωμής

Η ενσωμάτωση του ChatGPT στο iOS 18, iPadOS 18 και macOS Sequoia θα είναι δωρεάν, αλλά προαιρετική. Οι χρήστες με συνδρομή στο ChatGPT Plus θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε επιπλέον λειτουργίες συνδέοντας τον λογαριασμό τους στο ChatGPT ενώ χρησιμοποιούν τις συσκευές της Apple.

Προς το παρόν, η αυτόνομη εφαρμογή ChatGPT για iOS επιτρέπει στους χρήστες να πληρώνουν για το ChatGPT Plus μέσω του συστήματος αγορών εντός εφαρμογής της Apple, που εγγυάται στην Apple ποσοστό 15-30% επί των συνδρομών.

Συνολικά οφέλη

Η συνεργασία Apple-OpenAI στοχεύει περισσότερο στην στρατηγική αξία και στο μελλοντικό δυναμικό παρά στο άμεσο οικονομικό κέρδος. Ενσωματώνοντας το ChatGPT στα λειτουργικά της συστήματα, η Apple βελτιώνει τις δυνατότητες της στην τεχνητή νοημοσύνη και συνάμα προσφέρει στην OpenAI μια σημαντική και ανεκτίμητη εμπορική προβολή σε εκατομμύρια χρήστες.

Επιπλέον, οι νέες λειτουργίες και η συνεργασία με το OpenAI φαίνεται να αποφέρουν οικονομικά αποτελέσματα, καθώς η Apple πρόσφατα ξεπέρασε τη Microsoft στην κατάταξη των εταιρειών με την υψηλότερη χρηματιστηριακή αξία.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166