ΑρχικήΕιδήσειςDrones θα χρησιμοποιηθούν για παραδόσεις αίματος στα νοσοκομεία φέτος

Drones θα χρησιμοποιηθούν για παραδόσεις αίματος στα νοσοκομεία φέτος

Drones θα χρησιμοποιηθούν για παραδόσεις αίματος στα νοσοκομεία φέτος.

Μία νεοφυής επιχείρηση στη Silicon Valley θα αρχίσει να προσφέρει στο ελβετικό νοσοκομείο μέχρι το τέλος του 2017 πτητικές υπηρεσίες μέσω των drones μεταφέροντας φιάλες αίματος και άλλων ιατρικών δειγμάτων.

Τα περισσότερα μελλοντικά σχέδια για αυτό το σκοπό περιλαμβάνουν χρονοβόρες παραδόσεις και συνάμα αρκετά κοστοβόρες, η Matternet αναπτύσσει έναν αυτόνομο σταθμό παράδοσης για νοσοκομεία, από τα οποία απογειώνονται και προσγειώνονται τα τηλεκατευθυνόμενα μικρά αεροσκάφη.

Τα αεροσκάφη θα αντικαταστήσουν τις ακριβές υπηρεσίες ταχυμεταφορών που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος από τα νοσοκομεία για τη μεταφορά μικρών συσκευασιών και δειγμάτων ασθενών, εξοικονομώντας έτσι χρήματα και μειώνοντας τους χρόνους παράδοσης.

Εγκατεστημένος σε ένα χώρο στάθμευσης ή στη στέγη, ο σταθμός Matternet μπορεί να δέχεται πακέτα μεγέθους κουτιού παπουτσιών, φορτωμένα από το προσωπικό και στη συνέχεια θα αποστέλλονται αυτόματα προσαρτημένα σε ένα μηχάνημα με μηχανικό βραχίονα.

Στη συνέχεια, το drone θα αναχωρεί από το σταθμό και θα κατευθύνεται προς τον προορισμό του, χρησιμοποιώντας ένα μικρό μέρος του ελβετικού εναέριου χώρου και σε υψόμετρο που χρησιμοποιείται μόνο από ελικόπτερα έκτακτης ανάγκης. Τα αεροσκάφη θα μεταδίδουν συνεχώς τη θέση τους σε όλη την εναέρια κυκλοφορία και μπορούν να μεταφέρουν φορτία 2 κιλών για έως και 12 μίλια.

Κατά την προσγείωση, τα αεροσκάφη επικοινωνούν με το σταθμό βάσης που ελέγχει τη διαδικασία προσγείωσης ή διευθετούν την κατάσταση εάν εισέλθουν ταυτόχρονα πολλαπλά drones για να προσγειωθούν.

Η παρούσα εταιρεία εξασφάλισε ειδική άδεια από την ελβετική ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, η οποία της επέτρεψε να χειριστεί τα δοκιμαστικά αεροσκάφη σε δοκιμαστική βάση στην πόλη του Λουγκάνο στα ιταλικά σύνορα. Ελπίζει να προχωρήσει και σε άλλες ελβετικές πόλεις πριν από το τέλος του 2017, και στη συνέχεια να επεκταθεί στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία.

Η Matternet με έδρα την Καλιφόρνια δήλωσε: “Ο σταθμός Matternet καταλαμβάνει ένα μικρό αποτύπωμα μήκους περίπου δύο τετραγωνικών μέτρων και μπορεί να εγκατασταθεί σε θέσεις εδάφους ή στον τελευταίο όροφο και είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία που καθοδηγεί το Matternet M2 Drone στην προσγείωση ακριβείας στην πλατφόρμα του σταθμού. , ο σταθμός κλειδώνει το πτητικό μηχάνημα στη θέση του και ανταλλάσσει αυτόματα την μπαταρία και το ωφέλιμο φορτίο.

“Ένας χρήστης είναι σε θέση να στείλει ένα πακέτο σε μια άλλη θέση απλά χρησιμοποιώντας τον σταθμό Matternet, ή να λάβει ένα πακέτο από το σταθμό ανιχνεύοντας ένα QR κώδικα. Κάθε σταθμός έρχεται με το δικό του αυτόματο σύστημα αποκατάστασης αέρα που διαχειρίζεται την κυκλοφορία μέσω σταθμού για drones “.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Matternet, ο Ανδρέας Ραπτόπουλος, δήλωσε: “Για τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης, ένα ολοκληρωμένο δίκτυο Matternet σημαίνει ότι τα ιατρικά αντικείμενα μπορούν να παραδοθούν σε οποιαδήποτε νοσοκομειακή μονάδα εντός 30 λεπτών.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166