Έκλεισε το χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE) από αποτυχία του συστήματος

Έκλεισε το χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE) από αποτυχία του συστήματος

Έκλεισε το χρηματιστήριο του Λονδίνου από αποτυχία του συστήματος.

Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE) ανέστειλε τις συναλλαγές για περίπου επτά ώρες μετά τη χειρότερη αποτυχία του συστήματός του τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Δυστυχώς αυτό το περίεργο περιστατικό, όλως τυχαίως, σημειώθηκε σε μία από τις πιο δραστήριες ημέρες διαπραγμάτευσης των συναλλαγών στο χρηματιστήριο για το τρέχον έτος, μετά την ανάκαμψη της παγκόσμιας αγοράς, αφού η αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε να δηλώσει πλήρη στήριξη στο Fannie Mae και Freddie Mac.

Επίσης και το Χρηματιστήριο του Γιοχάνεσμπουργκ αναγκάστηκε να αναστείλει τη διαπραγμάτευση των συναλλαγών του, καθώς χρησιμοποιεί κι αυτό την πλατφόρμα συναλλαγών της LSE, την TradElect.

Επιπλέον το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον διότι δεν κοινοποιήθηκαν οι λόγοι που προκάλεσαν το πρόβλημα, ούτε ποια μπορεί να είναι η οικονομική ζημιά που προκάλεσε η διακοπή.

Την ημέρα της διαταραχής, το LSE άνοιξε στις 7 προ μεσημβρίας τοπική ώρα, όμως αρκετά άτομα δεν κατάφεραν να προβούν σε ανταλλαγή των μετόχων τους, λόγω του προβλήματος που υπήρξε με την διακοπή της συνδεσιμότητας. Στη συνέχεια, το χρηματιστήριο αναγκάστηκε να αναστείλει τη διαπραγμάτευση, έτσι ώστε ορισμένοι παράγοντες της αγοράς να μην βρίσκονται σε μειονεκτική θέση. Εντούτοις μισή ώρα πριν το κανονικό κλείσιμο του χρηματιστηρίου του Λονδίνου, το LSE άνοιξε εκ νέου δίνοντας στους επενδυτές ένα σύντομο διάστημα για να διεξάγουν τις συναλλαγές τους.

Η πρόσφατη αναστολή διαπραγμάτευσης, ήταν η μακρύτερη που αντιμετώπισε το LSE από τις 5 Απριλίου του 2000, όταν για διάφορους λόγους το τότε παλαιό σύστημα διαπραγμάτευσης παρουσίασε εμπλοκές, που οδήγησε σε διακοπή των συναλλαγών για οκτώ ώρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας