Ελλάδα η χώρα του χαβαλέ (προβληματισμοί Νο1), βίντεο

Ελλάδα η χώρα του χαβαλέ (προβληματισμοί Νο1), βίντεο

Δείτε το βίντεο παρακάτω

Αρκετοί ξένοι λαοί έχουν σχηματίσει μία κακή γνώμη για εμάς, πιστεύοντας πως η Ελλάδα είναι η χώρα του χαβαλέ, και αυτός ο ισχυρισμός προκύπτει πρωτίστως από το σαθρό πολιτικό σύστημα που επικρατεί στη χώρα μας εδώ και δεκαετίες. Εν τούτοις, μετά την έναρξη της οικονομικής κρίσης το 2010, άρχισαν σιγά – σιγά να πέφτουν οι μάσκες και να φαίνεται ολοκάθαρα ό,τι βρισκόμαστε στο χειρότερο σημείο πολιτικά, ηθικά, πολιτισμικά, και οικονομικά σε περίοδο ειρήνης, κάτι που όποιος δεν το βλέπει μάλλον είναι προκατειλημμένος και δεν θέλει να δει την αλήθεια.

Ωστόσο το πρόβλημα δεν είναι τι πιστεύει ο ξένος κόσμος για την Ελλάδα, αλλά αν πραγματικά ισχύουν ετούτες οι πεποιθήσεις. Ο λόγος που επισημαίνω αυτό το στοιχείο οφείλεται στο γεγονός πως εάν αναγνωρίσουμε τα λάθη μας, και δούμε τι έφταιξε, και από πού πηγάζει το κακό, τότε πολύ πιθανόν να μπορέσουμε να διορθώσουμε ένα μεγάλο μέρος αυτών των λαθών, και κατά συνέπεια κάποια στιγμή στο μακρινό μέλλον να μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε, αλλάζοντας νέα σελίδα. Και πού ξέρεις, μπορεί οι νέες γενιές να είναι πιο σοβαρές από εμάς τους προγόνους τους που τα κάναμε μαντάρα.

Κατά την προσωπική μου γνώμη, νομίζω πως δεν υπάρχει τίποτα ακατόρθωτο σε αυτή τη ζωή, και εννοείται πως έχουμε τα εχέγγυα να βγούμε από αυτό τον φαύλο κύκλο που είμαστε παγιδευμένοι, ρίχνοντας βαρύτητα ως κοινωνία στην οργάνωση, την πειθαρχία και το σεβασμό προς τους κανονισμούς και τους νόμους της χώρας, με απώτερο σκοπό να βάζουμε ως πολίτες πάντα πρώτο το κοινό συμφέρον και μετά την προσωπική μας ιδιοτέλεια, πράγμα που συνέβαινε κατά κόρον μέχρι πρότινος, δηλαδή μέχρι πριν λίγα χρόνια.

Επειδή, είμαι αισιόδοξος σαν άνθρωπος, και πιστεύω αφάνταστα στις ικανότητες των Ελλήνων, μπορώ να σας πω με βεβαιότητα πως σε μία δεκαετία από τώρα, θα έχουμε κάνει άλματα προόδου σε πολλούς τομείς, και πώς σύντομα κάποια μέρα θα έρθει η πολυπόθητη οικονομική ανάπτυξη που θα βοηθήσει ένα μεγάλο μέρος των ανέργων πολιτών να βρει δουλειά, και τελικά να δούμε τη ζωή με ένα άλλο μάτι, και να ξεφύγουμε επιτέλους από αυτήν τη μιζέρια που μας κατακλύζει την τελευταία δεκαετία.