ΑρχικήΕιδήσειςΦοιτητής προσπάθησε κλέψει στις εισαγωγικές εξετάσεις με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης

Φοιτητής προσπάθησε κλέψει στις εισαγωγικές εξετάσεις με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης

Ένας φοιτητής στην Τουρκία προσπάθησε να περάσει με παράνομο τρόπο τις εισαγωγικές εξετάσεις για το πανεπιστήμιο με τη βοήθεια ενός συστήματος τεχνητής νοημοσύνης. Η απάτη αποκαλύφθηκε και ο φοιτητής συνελήφθη.

Στην Τουρκία, συνελήφθη ένας φοιτητής με την κατηγορία ότι προέβη σε απάτη στις εισαγωγικές εξετάσεις για μια θέση στο πανεπιστήμιο. Αυτό ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο φοιτητής έγινε αντιληπτός κατά τη διάρκεια της εξέτασης λόγω της ύποπτης συμπεριφοράς του. Κατά την περαιτέρω εξέταση, αποκαλύφθηκε ότι χρησιμοποιούσε ένα τεχνολογικό σύστημα..

Εξελιγμένο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης σε χρήση

Η αστυνομία της επαρχίας Ισπάρτα (βρίσκεται στη δυτική Μικρά Ασία) δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει την διαδικασία απόπειρας της απάτης. Στο κουμπί του πουκαμίσου του φοιτητή ήταν κρυμμένη μια μικρή κάμερα, η οποία μέσω ενός δρομολογητή (αγγλικά: Router ) που ήταν κρυμμένος στη σόλα του παπουτσιού, ήταν συνδεδεμένη με ένα λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης μέσω του διαδικτύου.

Η κρυφή κάμερα κατέγραφε τις γραπτές ερωτήσεις των εξετάσεων. Έπειτα το λογισμικό τεχνητή νοημοσύνη σκάναρε αυτές τις ερωτήσεις, εντόπιζε τις σωστές απαντήσεις και τις μετέδιδε στον φοιτητή μέσω ενός μικρού ακουστικού στο αυτί του.

Οι συνέπειες για τον φοιτητή ήταν αυστηρές: συνελήφθη από την αστυνομία. Συνελήφθη επίσης ένα ακόμη άτομο, το οποίο φέρεται να τον βοήθησε στην απόπειρα απάτης. Δεν έχουν δοθεί ακόμη περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση, ωστόσο πρέπει να υπογραμμιστεί πως η Τουρκία είναι αρκετά αυστηρή με τέτοιου είδους παραβάσεις, η οποία τιμωρεί παραδειγματικά τους παραβάτες, ώστε άλλοι φοιτητές να μην επιχειρήσουν να μιμηθούν αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά.

Το περιστατικό υπογραμμίζει τους κινδύνους που συνδέονται με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης σε καταστάσεις εξετάσεων.Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει αρκετές φορές στόχος προσπαθειών απάτης με τη τεχνητή νοημοσύνη, οι εργασίες για το σπίτι, οι εργασίες σεμιναρίων και οι πτυχιακές εργασίες.

Ωστόσο το ηλεκτρονικό σκονάκι μπορεί να λειτουργήσει μια χαρά ακόμη και στις εξετάσεις που γίνονται μέσων του διαδικτύου, πάντα με την απαιτούμενη τεχνολογική υποδομή αφού έχει αποδεχθεί κατά το παρελθόν πως οι παραβάτες είναι ένα βήμα μπροστά.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166