ΑρχικήΕιδήσειςΗ Babbel συνεργάζεται με το Cambridge English για να ξεκινήσει νέα δοκιμασία...

Η Babbel συνεργάζεται με το Cambridge English για να ξεκινήσει νέα δοκιμασία γλωσσών

Η Babbel συνεργάζεται με το Cambridge English για να ξεκινήσει νέα δοκιμασία γλωσσών.

Η υπηρεσία εκμάθησης γλωσσών που εδρεύει στο Βερολίνο, η Babbel ανακοίνωσε ότι συνεργάστηκε με την Cambridge English, μία από τις κορυφαίες εταιρείες παροχής αγγλικών αξιολογήσεων παγκοσμίως, για να ξεκινήσουν μαζί το εύστοχα ονομαζόμενο «Babbel English Test powered by Cambridge English».

Η νέα δοκιμή, η οποία θα κοστίσει 39 ευρώ στους καταναλωτές, προορίζεται να αξιολογήσει τις δεξιότητες ανάγνωσης και ακρόασης των αρχικών και των ενδιάμεσων φοιτητών.

Κάθε δοκιμασία θα περιλαμβάνει περίπου 70 διαφορετικές ερωτήσεις από μια τράπεζα εκατοντάδων επιλογών που προορίζονται να αντικατοπτρίζουν πραγματικές καταστάσεις (κάτι που η Babbel επικεντρωνόταν πάντοτε). Μεταξύ άλλων, η δοκιμή περιλαμβάνει καταγραφές ραδιοφωνικών εκπομπών και συνομιλιών για εργασίες ακρόασης, καθώς και εικόνες αφισών και σημείων.

Οι φοιτητές που λαμβάνουν τα τεστ λαμβάνουν πιστοποιητικό επίτευξης και οι εταιρείες ισχυρίζονται ότι μπορούν στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσουν για να αποδείξουν την ικανότητά τους σε πιθανούς εργοδότες ή ως αυτοαξιολόγηση όταν προετοιμάζονται για εξετάσεις.

Ο ιδρυτής της Babbel και ο επικεφαλής στρατηγικής Thomas Holl υποστηρίζει ότι οι δύο εταιρείες δημιούργησαν «τις υψηλότερες ποιοτικές αγγλικές δοκιμασίες στην αγορά της ψηφιακής εκμάθησης» (αν και ήταν πιθανόν να πει ότι ήταν μια μέτρια δοκιμασία).

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό είναι και το πρώτο ταξίδι της Cambridge στην δοκιμή που βασίζεται σε εφαρμογές.

Στο διαδικτυακό χώρο εκμάθησης γλωσσών, ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της Babbel είναι προφανώς Duolingo . Επίσης πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι ορισμένοι οργανισμοί σε όλο τον κόσμο δέχονται ήδη την πιστοποίηση του Duolingo ως απόδειξη των αγγλικών γλωσσικών δυνατοτήτων ενός δυνητικού μαθητή ή υπαλλήλου. Αυτό είναι κάτι που οι Babbel και Cambridge Αγγλικά πρέπει ακόμα να δουλέψουν, διότι σε αυτό το επίπεδο ο ανταγωνισμός είναι αρκετά υψηλός και δεν συγχωρεί λάθη.

Eίναι άξιος αναφοράς να τονίσουμε πως ο διαδικτυακός τομέας πιστοποίησης ξένων γλωσσών περνά ακόμη από μία φάση αμφισβήτησης, παρόλη την προσπάθεια που έχει κάνει τα τελευταία έτη από σοβαρές εταιρείες, επειδή πολύ απλά υπάρχουν κενά ασφαλείας κατά την εξέτασή του ενδιαφερόμενου που επιθυμεί να λάβει το πιστοποιητικό.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166