ΑρχικήΕφαρμογέςΤο Ghost, το σύστημα blogging ανοιχτού κώδικα, είναι έτοιμο να πρωταγωνιστήσει

Το Ghost, το σύστημα blogging ανοιχτού κώδικα, είναι έτοιμο να πρωταγωνιστήσει

Το Ghost, το σύστημα blogging ανοιχτού κώδικα, είναι έτοιμο να πρωταγωνιστήσει

Τέσσερα χρόνια πριν, ο John O’Nolan κυκλοφόρησε ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου για bloggers που ήταν τόσο κομψό και συνάμα αξιόλογο, όμως η αλήθεια ήταν πως υπήρχαν ορισμένα ελαττώματα που τον τραβούσαν πίσω στο σκληρό ανταγωνισμό,

Άλλωστε μερικούς από τους ανταγωνιστές του σε αυτό το επίπεδο είναι το wordpress.com, το blogspot (blogger) της Google και μερικά άλλα που δραστηριοποιούνται στο χώρο αρκετά χρόνια με αξιόλογη παρουσία, προσφέροντας δωρεάν υπηρεσίες και πολύ σημαντικά εργαλεία στους bloggers όλου το κόσμου.

Ονομάστηκε Ghost για άγνωστο λόγο. Η αρχική εφαρμογή ήταν ένα πολλά υποσχόμενο προϊόν Kickstarter με λίγο πολύ ενέργεια, ζωτικότητα και σθένος. Τώρα η εφαρμογή είναι έτοιμη να αναλάβει τα δυσκολότερα έργα των blogs σας, υπενθυμίζοντας στο κοινό πως δεν θα σας απογοητεύσει.

O’Nolan μόλις κυκλοφόρησε την έκδοση 1.0 του λογισμικού, μια κίνηση που ενημερώνει το εργαλείο με τα καλύτερα σύγχρονα εργαλεία blogging. Μπορείτε να κατεβάσετε την αυτοματοποιημένη έκδοση ή να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία φιλοξενίας του O’Nolan για να την δοκιμάσετε δωρεάν.

“Σχεδόν πριν από τέσσερα χρόνια ξεκινήσαμε το Ghost σαν Kickstarter ως ένα μικροσκοπικό μικρό πρωτότυπο μιας ιδέας για τη δημιουργία της επόμενης μεγάλης πλατφόρμας blogging ανοιχτού κώδικα”, δήλωσε ο O’Nolan. Μετά από “2,600 διορθώσεις” απελευθέρωσε την έκδοση 1.0 η οποία συμπληρώθηκε με ένα νέο επεξεργαστή και βελτιωμένα χαρακτηριστικά.

Η πλατφόρμα χρησιμοποιεί ένα παραδοσιακό επεξεργαστή Markdown και έναν νέο επεξεργαστή με βάση το μπλοκ που ονομάζεται Koenig. Ο νέος επεξεργαστής σάς επιτρέπει να επεξεργάζεστε τις αναρτήσεις πιο καθαρά μέσα σε μπλοκ, ένα χαρακτηριστικό που χρησιμοποιεί κάτι που ονομάζεται MobileDoc και Ember.js για να καταστήσει σύνθετες σελίδες γρήγορα και εύκολα. Η ομάδα ξεκίνησε επίσης ένα πρόγραμμα δημοσιογραφίας για την υποστήριξη παρόχων περιεχομένου.

Αν και κάποια άλλα εργαλεία όπως το WordPress εξακολουθούν να κυβερνούν τη σήμερον ημέρα, είναι καλό να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ακόμα ισχυρές εναλλακτικές λύσεις για το διαχειριστή περιεχομένου. Αν και αυτό το λογισμικό έχει ένα όνομα που προβάλλει σκοτεινή μαγεία, συνοδευόμενα από τρομακτικές δυνατότητες κατά τα λεγόμενα του δημιουργού του.

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφεται το άρθρο πως υπάρχουν δεκάδες παρόμοιες υπηρεσίες όπως η προαναφερόμενη στις στις οποίες μπορεί να βρει κάποιος οτιδήποτε θελήσει απολύτως δωρεάν και μάλιστα σε ικανοποιητική ποιότητα, αφού δεν θα χρειαστεί να καταβάλετε ούτε 1 ευρώ.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166