ΑρχικήΟικονομίαΗ Google αποκτά την ομάδα Pixel της HTC για 1,1 δισ. Δολάρια

Η Google αποκτά την ομάδα Pixel της HTC για 1,1 δισ. Δολάρια

Η Google αποκτά την ομάδα Pixel της HTC για 1,1 δισ. Δολάρια

Οι φήμες που κυκλοφορούσαν τις τελευταίες ημέρες που ήθελαν την Google να εξέδωσε δελεαστική προσφορά για να αγοράσει την HTC – είτε ολόκληρη την εταιρεία, είτε μόνο το τμήμα των φορητών συσκευών της. Πλέον από εχθές επίσημα η Google έχει αποκτήσει με συνοπτικές διαδικασίες ορισμένους υπαλλήλους της HTC, συμπεριλαμβανομένων πολλών που εργάζονται στο smartphone Pixel, οι οποίοι θα ενταχθούν στην εταιρεία Alphabet (θυγατρική της Google).

Σε αντάλλαγμα, η HTC θα λάβει 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά από την Google. Το ποσό αυτό δίνει επίσης στην Google μια μη αποκλειστική άδεια για την πνευματική ιδιοκτησία της HTC. Η συναλλαγή αναμένεται να κλείσει στις αρχές του 2018.

Η HTC ισχυρίζεται ότι η συμφωνία θα δώσει τρία δυνατά πλεονεκτήματα για την εταιρεία της Ταϊβάν: υποστηρίζει τη συνεχιζόμενη επωνυμία της smartphone στρατηγική της, επιτρέπει ένα πιο απλοποιημένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και της δίνει μεγαλύτερη επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα και οικονομική ευελιξία στα μελλοντικά σχέδιά της.

Δεν είμαστε σίγουροι αν το πρώτο θα καταστήσει σίγουρα ο θεμέλιος λίθος των πλάνων μας, αλλά τα δύο τελευταίοι έχουν σοβαρό νόημα για μας. Η επιχείρηση τηλεφώνων της HTC αιμορραγεί οικονομικά εδώ και χρόνια, και αυτό δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα για ένα ελπιδοφόρο μέλλον. Η HTC εξακολουθεί να σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τουλάχιστον ένα ακόμα τηλέφωνο ναυαρχίδα, για αυτό τον λόγο έκανε τεράστιες επενδύσεις στο VR, VIVE, IoT, AR και AI.

Εν τω μεταξύ, η Google αποκτά μια ομάδα μηχανικών τηλεφώνων με την οποία είναι ήδη εξοικειωμένη, αφού κατά το παρελθόν η HTC την βοήθησε έμπρακτα με την υποστήριξη της στην σειρά smartphone Pixel, έχοντας ήδη γνωρίσει το εργασιακό περιβάλλονμε την παρουσία της στην Ταϊβάν.

Η HTC είναι μια προφανής επιλογή για την Google για διάφορους λόγους. Ετούτο το δίδυμο υπάρχει σαν τεχνολογικοί συνεργάτες εδώ και χρόνια και είναι αναμφισβήτητα μία εταιρική σχέση που αναμένεται να ευδοκιμήσει και να καταστήσει τα νέα κινητά τηλέφωνα Pixel ως ηγέτες στην παγκόσμια αγορά των smartphones.

Αλλά δεν πρόκειται μόνο για υπάρχουσες σχέσεις. Οι μετοχές της HTC αυτή την εβδομάδα ήταν γύρω στα 65 δολάρια, σημαντικά χαμηλότερες από την κορυφή των 1.300 δολαρίων που βρισκόντουσαν το 2011, το οποίο υποδηλώνει ένα θλιβερό χρονικό σημείο που συνεχίστηκε για έξι συνεχόμενα έτη. Τα έσοδα της εταιρείας γνώρισαν κατακόρυφη πτώση, καθώς η HTC παρουσίασε εισόδημα ύψους 3 δισ. δολαρίων τον περασμένο μήνα , μειωμένο κατά περισσότερο από 50% σε ετήσια βάση.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166