ΑρχικήΟικονομίαΗ Ινδία επιδιώκει αποζημίωση από τη Nestle ύψους 100 εκατ. δολάρια

Η Ινδία επιδιώκει αποζημίωση από τη Nestle ύψους 100 εκατ. δολάρια

Η Ινδία επιδιώκει αποζημίωση από τη Nestle ύψους 100 εκατ. δολάρια.

Η κυβέρνηση της Ινδίας ζητεί αποζημίωση ύψους περίπου 100 εκατομμυρίων δολαρίων από τη Nestle για “αθέμιτες εμπορικές πρακτικές”, και ο υπεύθυνος για την ασφάλεια τροφίμων της εταιρείας αναγκάστηκε να απαγορεύσει την εξαιρετικά δημοφιλής μάρκα Maggi noodles.

Η κυβέρνηση δήλωσε την Τετάρτη ότι είχε καταθέσει αγωγή στο ανώτατο καταναλωτικό δικαστήριο της χώρας για 6.400 εκατομμύρια ρουπίες (98,6 εκατομμύρια δολάρια) για ηθικές ζημιές εξαιτίας του Ελβετού γίγαντα τροφίμων.

Ο Αμερικανός υπεύθυνος για την ασφάλεια των τροφίμων τον Ιούνιο απαγόρευσε στη Nestle να κατασκευάζει ή να πωλεί noodles στη χώρα μετά από δοκιμές από ορισμένα κράτη που διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα μολύβδου υπερέβησαν τα νόμιμα όρια.

Η Nestle έχει αποσύρει το προϊόν από την Ινδία, αλλά συνεχίζει να το πουλάει αλλού και μέχρι στιγμής κάποιο άλλο κράτος δεν της έκανε παρατήρηση για αυτό το σοβαρό θέμα.

“Υποβάλαμε την καταγγελία στην Εθνική Επιτροπή Διακανονισμού των Καταναλωτών (NCDRC) χθες και ζήσαμε περίπου 6.400 εκατομμύρια ρουπίες σε ζημιές”, ανέφερε ο G, Gurcharan, γραμματέας στο Υπουργείο Καταναλωτών.

“Η καταγγελία μας αφορά τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές της Nestle και το δικαστήριο θα της εκδώσει ειδοποίηση για να συμμορφωθεί”, πρόσθεσε ο Gurcharan.

Ένας εκπρόσωπος της Nestle India δήλωσε στην AFP ότι η εταιρεία δεν είχε ακόμη λάβει επίσημη ειδοποίηση σχετικά με την καταγγελία στο NCDRC, ένα ημι-δικαστικό όργανο που έχει την εξουσία να επιβάλλει πρόστιμα στις εταιρείες.

Όμως, σε δήλωση αργά την Τετάρτη, η εταιρεία δήλωσε πως ήταν «απογοητευμένη από την πρωτοφανής ενέργεια της Ινδικής Κυβέρνησης » και επανέλαβε ότι το Maggi είναι ασφαλές για να το καταναλώσουν οι άνθρωποι.

Η Nestle India διαμαρτύρεται για την απαγόρευση των μακαρονιών Maggi στο ανώτατο δικαστήριο της Βομβάης, η οποία αναμένεται να παραδώσει την ετυμηγορία της την Πέμπτη.

Αρκετές προσωπικότητες έχουν στηρίξει το Maggi με τα χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του ηθοποιού στο Bollywood, Amitabh Bachchan.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166