ΑρχικήΕιδήσειςΗ Oracle εγκαινιάζει το AI drag-and-drop για έξυπνα εργοστάσια

Η Oracle εγκαινιάζει το AI drag-and-drop για έξυπνα εργοστάσια

Η Oracle εγκαινιάζει το AI drag-and-drop για έξυπνα εργοστάσια, απλουστεύοντας τις βασικές διεργασίες.

Το Oracle Internet of Things Cloud έχει νέα χαρακτηριστικά που σήμερα δίνουν τη δυνατότητα στις βιομηχανικές επιχειρήσεις να εφαρμόσουν τους προ-κατασκευασμένους αλγόριθμους AI. Χρησιμοποιώντας το ιστορικό και live αισθητήρα δεδομένων, το AI μπορεί να κάνει πράγματα όπως ανίχνευση ανωμαλιών, να πρόβλεψη πότε μια μηχανή θα σταματήσει να εργάζεται ή να βοηθήσει με τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Προηγούμενες εφαρμογές του AI με το IoT Cloud της Oracle απαιτούσαν τεχνικές γνώσεις κωδικοποίησης. Τώρα η διαδικασία γίνεται μέσω drag and drop, δήλωσε σε συνέντευξή του ο Bhagat Nainani, παγκόσμιος VP της ανάπτυξης εφαρμογών IoT στην Oracle, στην έδρα της Oracle στο Redwood City.

“Η μηχανική μάθηση της AI είναι πλήρως ενσωματωμένη. Δεν χρειάζεται να είστε ειδικός στην επιστήμη των δεδομένων, πλέον τα πάντα απλουστεύονται. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προ-ενσωματωμένους αλγόριθμους που έχουν βελτιστοποιηθεί για τις διεργασίες IoT που εφαρμόζονται σε κάθε μια από αυτές τις διαφορετικές εφαρμογές “, δήλωσε ο προαναφερόμενος.

Τα νέα χαρακτηριστικά των εφαρμογών Oracle IoT βγήκαν στην κυκλοφορία τον Φεβρουάριο. Η Oracle στην πραγματικότητα είναι μια σειρά εταιρειών – μεταξύ των οποίων η IBM και η Microsoft – που προσφέρουν τώρα λύσεις βιομηχανικής IoT που ενισχύονται από την AI για εκπαίδευση, την ασφάλεια ή την συντήρηση των μηχανών.

Επίσης, το ντεμπούτο του σήμερα είναι το Digital Field Service, το οποίο έγινε για να προβλέψει την αποτυχία του εξοπλισμού και την επαυξημένη πραγματικότητα για να βοηθήσει εξ αποστάσεως την επισκευή του εξοπλισμού.

Υπάρχει επίσης η Διαχείριση ψηφιακού στόλου για την παρακολούθηση αποστολών σε πραγματικό χρόνο και τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας και το Smart Connected Factory, το οποίο εκτελεί ανάλυση βασικών αιτίων και ανίχνευση συμβάντων σε βιομηχανικές ρυθμίσεις.

Η παρακολούθηση αισθητήρων μπορεί να χρησιμοποιηθεί εσωτερικά σε μια εταιρεία για να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα του IoT για πρακτική χρήση ή να πωληθεί ως προϊόν και υπηρεσία για άλλες επιχειρήσεις.

“Αν μια εταιρεία πουλάει αντλίες ή HVAC ή ανελκυστήρες και θέλει να τα παρακολουθήσει και να προσφέρει ένα προϊόν ως υπηρεσία, οι εφαρμογές παρακολούθησης επικεντρώνονται τόσο στις περιπτώσεις χρήσης B2B και B2C για προϊόντα, και IoT λύσεις, είπε ο Lionel Chocron.

Ορισμένες από τις νέες υπηρεσίες βασίζονται σε αυτά που η Oracle αποκαλεί Digital Twins , τα οποία προσφέρουν εικονικές αναπαραστάσεις αντικειμένου, εξοπλισμού ή περιβάλλοντος εργασίας. Αυτά δημιουργούνται με συνεργάτες στον εικονικό κόσμο προκειμένου να προμηθεύονται VR για εκπαίδευση και AR για την καθοδήγηση ενός υπαλλήλου από απόσταση, ούτως ώστε να πραγματοποιήσει επισκευές ή να εκτελέσει εργασίες.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166