ΑρχικήΟχήματαΗ Renault, η Nissan και η Dongfeng θα φτιάξουν το e-car venture

Η Renault, η Nissan και η Dongfeng θα φτιάξουν το e-car venture

Η Renault, η Nissan και η Dongfeng θα φτιάξουν το e-car venture.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες Renault και Nissan δηλώνουν ότι θα αναπτύξουν μαζί ηλεκτρικά αυτοκίνητα με κινεζική εταιρεία, προσθέτοντας μια σειρά δεσμών μεταξύ των παγκόσμιων αυτοκινήτων και των τοπικών εταίρων στη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.

Η επιχείρηση Dongfeng Motor Corp. σκοπεύει να αναπτύξει ένα όχημα βασισμένο σε μια πλατφόρμα SUV που μοιράζεται η Renault και η Nissan, ανακοίνωσαν οι εταιρείες την Τρίτη. Η παραγωγή θα αρχίσει το 2019.

Οι παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες επενδύουν σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων για την Κίνα, ανταποκρινόμενοι στην αυξανόμενη ζήτηση και την πίεση που ασκεί η κυβέρνηση στη βιομηχανία για την επιτάχυνση της τεχνολογικής ανάπτυξης.

Οι κινέζοι σχεδιαστές βλέπουν τον συγκεκριμένο τομέα τεχνολογίας ως μια πολλά υποσχόμενη βιομηχανία και έναν τρόπο να καθαρίσουν τις πόλεις που έχουν πνιγεί από τη σκόνη και τους ρύπους.

Έχουν υποστηρίξει τις πωλήσεις οχημάτων προσφέροντας επιδοτήσεις στους αγοραστές, ενώ ένα προτεινόμενο σύστημα ποσοστώσεων θα απαιτήσει από τις αυτοκινητοβιομηχανίες να εκπληρώσουν στόχους για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων ή να αγοράσουν πιστώσεις από ανταγωνιστές που το κάνουν.

Οι πωλήσεις καθαρό-ηλεκτρικών και βενζινο-ηλεκτρικών υβριδικών αυτοκινήτων στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 50% πέρυσι σε 336.000 οχήματα, αντιπροσωπεύοντας το 40% της παγκόσμιας ζήτησης. Οι πωλήσεις στις ΗΠΑ ανήλθαν σε 159.620.

Η Renault SA και η Nissan Motor Corp. πράττουν μια ευρεία συμμαχία για να μοιραστούν την τεχνολογία και την παραγωγή, η οποία περιλαμβάνει επίσης τη Mitsubishi Motors Corp. έχοντας πιο περιορισμένους δεσμούς με άλλες μάρκες αυτοκινήτων.

Η Dongfeng συναρμολογεί οχήματα για τη Nissan, την Kia και άλλες ξένες μάρκες και κατέχει μερίδιο της γαλλικής PSA Peugeot Citroen.

“Η ίδρυση της νέας κοινοπραξίας με την Dongfeng επιβεβαιώνει την κοινή μας δέσμευση για την ανάπτυξη ανταγωνιστικών ηλεκτρικών οχημάτων για την κινεζική αγορά”, δήλωσε ο Carlos Ghosn, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της συμμαχίας Renault-Nissan.

Η Ford Motor Co. ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι εξέταζε τη δημιουργία ενός πιθανού ηλεκτρικού αυτοκινήτου με έναν κινεζικό εταίρο. Η General Motors Co., η Volkswagen AG και άλλες μάρκες επίσης έχουν ανακοινώσει σχέδια για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε πώς οι σπουδαιότερες αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως διαπίστωσαν ότι ο μόνος τρόπος για να αυξήσουν τα κέρδη τους αισθητά είναι το ηλεκτρικό όχημα, επειδή είναι λιγότερο κοστοβόρο, επιπλέον σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις του δυτικού πολιτισμού τους πιέζουν να προστατεύσουν το περιβάλλον.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166