ΑρχικήΟικονομίαΗ Shasta ανακοίνωσε το ταμείο επενδύσεων Camera Fund για εταιρείες AR και...

Η Shasta ανακοίνωσε το ταμείο επενδύσεων Camera Fund για εταιρείες AR και VR

Η Shasta ανακοίνωσε το ταμείο επενδύσεων Camera Fund για εταιρείες AR και VR.

Οι επιχειρηματίες που χτίζουν εταιρείες γύρω από την επαυξημένη πραγματικότητα, την εικονική πραγματικότητα και το όραμα των υπολογιστών έχουν πλεον διαθέσιμη μια νέα πηγή χρηματοδότησης για να βοηθήσουν το έργο τους να πάρει σάρκα και οστά.

Η Shasta Ventures ανακοίνωσε σήμερα ένα νέο ταμείο το «Camera Fund» το οποίο έχει σχεδιαστεί για να παρέχει έγκαιρη έγχυση μετρητών για τις εταιρείες αυτές, από το οποίο θα μπορούν να αντλούν χρηματικά ποσά για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Η Shasta αναμένεται να προσφέρει σε 20-30 εταιρείες από 100.000 δολάρια στην κάθε μία, ούτως ώστε να υλοποιήσουν τις φιλόδοξες ιδέες τους. Ο Jacob Mullins, διευθυντής της εταιρείας, δήλωσε ότι η Shasta απομακρύνεται από την παραδοσιακό τρόπο εστίασης των χρηματοδοτήσεων, διότι πιστεύει ότι αυτή η μεθοδολογία είναι παρωχημένη και δεν ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα, επειδή οι εταιρείες σε αυτούς τους χώρους είναι σε μεγάλο βαθμό πολύ νέες για να επενδύσει κάποιος στα ελπιδοφόρα πλάνα τους.

“Οι άνθρωποι είναι εξαιρετικά ευφυείς, ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούν την τεχνολογία είναι εξαιρετικά έξυπνος, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή που θα έπρεπε να προμηθευτούν με καύσιμα λεφτά() για να χτίσουν όσα ονειρεύονται, έτσι ώστε να να εστιάσουν αποκλειστικά την προσοχή τους στον τομέα και την αγορά του ARKit ή ARCore” δήλωσε σε συνέντευξή του.

Η ιδέα για το ταμείο προήλθε από τη συνεργασία του Mullins με την AR Kitchen και την VR Tuesday, δύο σειρές εκδηλώσεων που έχουν σχεδιαστεί για να φέρνουν κοντά τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτούς τους χώρους για να συζητήσουν τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν αυτό το κλάδο.

Ειδικότερα, η AR Kitchen παρέχει στους επιχειρηματίες ένα φόρουμ για την προβολή των ιδεών τους στους επενδυτές αναλύοντας ποια θα είναι τα επόμενα βήματα τους.

“Οπωσδήποτε, η συζήτηση γύρω από το θέμα είναι κατηγορηματικά απαραίτητη για τα άτομα που σκοπεύουν να αναπτύξουν το πρώιμο ARKit, αλλά δεν μπορούμε να επενδύσουμε σε αυτό γιατί είναι πολύ νωρίς”, δήλωσε ο Mullins.

Εκτός από την εισροή μετρητών, ο Mullins δήλωσε ότι οι εταιρείες που συνεργάζονται με το Camera Fund θα μπορούν να αξιοποιήσουν το δίκτυο εμπειρογνωμόνων του Shasta. Είπε ότι η εταιρεία συνεργάζεται με ανθρώπους στον τομέα όπως ο Tony Parisi, παγκόσμιος επικεφαλής της AR / VR στην Unity Technologies, ο οποίος δημιούργησε ένα κεντρικό μηχανισμό που χρησιμοποιείται συχνά για την κατασκευή εφαρμογών αυξημένης και εικονικής πραγματικότητας.

Η Shasta επωφελείται από την εμπλοκή αυτή επειδή μπορεί να χρησιμοποιήσει πληροφορίες από τις νεοσύστατες εταιρείες για να βοηθήσει να ενημερώσει τις μελλοντικές της επενδύσεις στο χώρο.

“Στην ιδανική περίπτωση, από αυτό το σύνολο των πρώτων προγραμματιστών, μπορούμε να μάθουμε ένα πραγματικά κρίσιμο σύνολο αλληλεπιδράσεων των χρηστών, όπως για παράδειγμα το είδος της κοινής χρήσης φωτογραφιών ή της τοποθέτησης των αντικειμένων για κινητά”, δήλωσε ο Mullins.

Οι εταιρείες που ενδιαφέρονται να υποβάλουν αίτηση στο ταμείο μπορούν να μάθουν περισσότερα απευθυνόμενοι στην Shasta .

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166