Η Siemens δημιούργησε μια κοινοπραξία για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

Η Siemens δημιούργησε μια κοινοπραξία για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

Η Siemens δημιούργησε μια κοινοπραξία για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, στην οποία συμμετέχουν τεράστιες εταιρείες.

Η Siemens έχει σχηματίσει μια κοινοπραξία σε συνεργασία με γιγάντιες εταιρείες για την οικοδόμηση μεγαλύτερης ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Οι σημαντικότεροι βιομηχανικοί και τεχνολογικοί σύμμαχοι της κοινοπραξίας είναι οι εταιρείες Airbus, Allianz, Daimler Group, IBM, MSC, NXP, SGS και Deutsche Telekom.

Αυτές οι εταιρείες πιστεύουν ότι το διαδικτυακό έγκλημα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και πρέπει να συνενωθούν για να προστατεύσουν τόσο τα ψηφιακά τους περιουσιακά στοιχεία, όσο και τα φυσικά περιουσιακά στοιχεία – από τα κέντρα δεδομένων μέχρι τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας. Οι εταιρείες υπέγραψαν έχθες ένα σύμφωνο, το οποίο φέρει την ονομασία Charter of Trust στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου στη Γερμανία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens, ο Joe Kaeser, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η εταιρεία του έχει 460 εργοστάσια σε όλο τον κόσμο, με πολλά από αυτά να βρίσκονται στην Κίνα. Η εταιρεία του πρέπει να διατηρεί τα δεδομένα της ασφαλή και πρέπει να συμμορφώνεται με τους νόμους περί προστασίας δεδομένων που ισχύουν σε διάφορες χώρες.

«Πρέπει να μάθουμε πως θα καταστήσουμε αυτά τα εργοστάσια θωρακισμένα από κυβερνοεπιθέσεις, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται», είπε ο.Kaeser. «Είναι αναγκαίο να έχουμε πρόσβαση στη βάση δεδομένων από όπου κι αν βρισκόμαστε. Χρειαζόμαστε κάτι που να επιβεβαιώνει την ταυτότητα εκείνων που εισέρχονται στην βάση δεδομένων, χωρίς να ανησυχούμε πώς μπορεί αυτές οι ευαίσθητες πληροφορίες να πέσουν στα χέρια των χάκερς. Κατά συνέπεια πρέπει να οικοδομήσουμε μια κοινότητα στην οποία οι άνθρωποι δεν θα πέσουν ποτέ θύμα ενός cyberattack. Αναμφισβήτητα η κλοπή δεδομένων μπορεί να επηρεάσει και τον φυσικό μας κόσμο».

Η νέα ομάδα που δημιουργήθηκε θα κάνει τα πράγματα απλούστερα, όπως την εξάλειψη των διπλών δαπανών για τους κατασκευαστές, επιπλέον θέσει νέα πρότυπα στο Διαδίκτυο των πραγμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας