ΑρχικήΛογισμικάΗ SoftBank θέλει να δημιουργήσει AI με IQ 10.000 σε 30 χρόνια

Η SoftBank θέλει να δημιουργήσει AI με IQ 10.000 σε 30 χρόνια

Η SoftBank θέλει να δημιουργήσει ένα AI με IQ 10.000 σε 30 χρόνια.

Ο Masayoshi Son, Διευθύνων Σύμβουλος της SoftBank, πιστεύει ότι η τεχνητή νοημοσύνη (AI) όχι μόνο θα φτάσει στο σημείο της ισότιμης νοημοσύνης με τον άνθρωπο στο εγγύς μέλλον, αλλά θα την ξεπεράσει με ευρύ περιθώριο. Η παρούσα ιδιαιτερότητα θα καταστεί εφικτή με το πέρασμα των καιρών όπου το AI αναμένεται να γίνει πιο έξυπνο από ότι ο άνθρωπος, σύμφωνα με τον Son, μέσα σε 30 χρόνια από τώρα.

Ο Son, μιλώντας στην εκδήλωση Future Investment Initiative στο Ριάντ – όπου το ρομπότ Sofia, έλαβε ιθαγένεια από τη Σαουδική Αραβία , δήλωσε ότι σε 30 χρόνια δεν θα συμβεί μόνο η μοναδικότητα, αλλά το ΑΙ θα φτάσει πραγματικά το εξωπραγματικό νούμερο δείκτη νοημοσύνης IQ 10.000.

Για να κατανοήσετε τους αριθμούς στον δείκτη νοημοσύνης, κάθε IQ πάνω από 100 θεωρείται ευφυής και ένα IQ 200 θεωρείται ιδιοφυΐα. Σύμφωνα με το Science ABC, η υψηλότερη βαθμολογία ανθρώπινου IQ είναι μεταξύ 250-300. Ο Αϊνστάιν πιστεύεται ότι είχε ένα IQ περίπου 190.

«Μοναδικότητα είναι η έννοια που καλείται να ξεπεράσει το μυαλό του ανθρώπου, αυτό χαρακτηρίζεται ως σημείο καμπής, σημείο διέλευσης, όπου η τεχνητή νοημοσύνη του υπολογιστή ξεπερνά σε ιδιοφυία τα πάντα πάνω στον πλανήτη και μάλιστα θα συμβεί σίγουρα σε αυτόν τον αιώνα .

Θα έλεγα η σιγουριά αναφορικά πάνω σε αυτό το θέμα, δεν χωρά καμία αμφιβολία», δήλωσε ο Son, σηματοδοτώντας το έτος 2047 ως το σημείο που θα συμβεί τούτη η επανάσταση.

Ο Ray Kurzweil, ένας γνωστός φουτουριστής, ο οποίος είναι γνωστός ότι κάνει μερικές ακριβείς προβλέψεις για την τεχνολογία, ανέφερε προηγουμένως ότι η ιδιαιτερότητα θα συμβεί από τη δεκαετία του 2030 , το αργότερο μέχρι το 2045. Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι ο Son εργάζεται για την ενεργοποίηση αυτού του “σημείου ανατροπής” μέσω της SoftBank.

Η SoftBank ήδη έχει συνεργαστεί με τις εταιρίες Watson, Honda και Fetch Robotics της IBM, δήλωσε η έκθεση. Η εταιρεία έχει επίσης αποκτήσει το βασισμένο στο Ηνωμένο Βασίλειο ARM, ένα chipmaker επικεντρωμένο στην AI.

Στην παρούσα φάση, η SoftBank έχει στην κατοχή της ένα ρομπότ που χρησιμοποιεί το AI και ονομάζεται Pepper που εμφανίζει ευσπλαχνία και την ικανότητα να αντιλαμβάνεται τα ανθρώπινα συναισθήματα, ανέφερε η εταιρεία.

Τα Ρομπότ όπως η Sophia και η Pepper μαθαίνουν γρήγορα και, με το επίπεδο της τεχνολογίας που είναι διαθέσιμο σήμερα, αυξάνονται σημαντικά οι ικανότητές τους, πρόσθεσε η έκθεση.

“Τριάντα χρόνια μετά, θα μάθουν από μόνα τους, ίσως να γελούν με εσάς και εμάς”, είπε ο Son. “Σήμερα, φαίνονται χαριτωμένοι, θα μείνουν χαριτωμένοι, αλλά θα είναι και εξαιρετικά έξυπνοι”.

Πρόσθεσε επίσης ότι δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τα ανθρώπινα μυαλά θα καταστούν παρωχημένα. “Αν πρέπει να φανταστούμε το μέλλον μας μετά από 10 χρόνια ή 30 χρόνια αργότερα, τουλάχιστον κάποιοι άνθρωποι θα έχουν πλουσιότερη φαντασία από αυτούς”. Η δύναμη της ανθρώπινης φαντασίας και των συναισθημάτων δεν έχει κανένα όριο, διαβεβαίωσε ο Son.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166