Highs In The Mid Sixties Volume. 14

Highs In The Mid Sixties Volume. 14

Συνεχίζουμε απόψε την παρουσίαση των άγνωστων garage punk groups από τη Northwest των ΗΠΑ, που σίγουρα ήταν μία από τις σημαντικότερες περιοχές στην garage κίνηση στα 60’s, με τη βοήθεια των σημειώσεων στα οπισθόφυλλα των συλλογών “Highs In The Mid Sixties vol 7, vol 14 & vol.16.”.

Λίγες πληροφορίες έχουμε για τους Night Walkers από το Longview της Washington. Ηχογράφησαν με πρωτόγονες τεχνικές στην Detroit Records το single “Sticks And Stones” που το ακούσαμε όταν συμπεριλήφθηκε στο volume 7 των Ηighs. Προσωπικά προτιμώ να ακούσουμε τo flip side του single.

Οι Mr. Lucky & The Gamblers ήταν από το Newport του Oregon. To 1964 είχαν ένα τοπικό hit με το “Νew Orleans”. Είχαν τη φιλοδοξία να γίνουν οι νέοι Kingsmen μετακινούμενοι στο Portland, με όπλο τον “solid, raunchy” ήχο τους. Ηχογράφησαν 2 singles στην Dot Records με καλύτερο το “Take a Look At Me” που υπάρχει και αυτό στο Volume 7. Aξιόλογο κομμάτι, που όμως όπως συνέβη με την πλειοψηφία όσων παρουσιάζουμε, δεν “πούλησε”. Eτσι (για να κάνουμε και ένα λογοπαίγνιο) οι Gamblers και ο Μr. Lucky (Μike Parker το πραγματικό όνομα του) δεν ήταν τυχεροί.

Ολοκληρώνουμε τις επιλογές μας από το “Ηighs In The Mid Sixties Volume. 7” με το πλέον αγαπημένο μου κομμάτι του συγκεκριμένου δίσκου, το “Αin’t It The Truth” με τους Bootmen, μια μπάντα από την Washington που κυκλοφόρησε ένα single στην Etiquette το 1964, για να μετακινηθούν στην Riverton label για δύο ακόμα singles, συμεριλαμβανομένου και του “Αin’t It The Truth” το Μάρτη του 1966 , ένα εξαιρετικό garage “ηχητικό μείγμα” Raiders και Μitch Ryder & Τhe Detroit Wheels, που είναι κρίμα που και αυτό αντιμετωπίσθηκε αδιάφορα την εποχή εκείνη, δεν ακούστηκε σχεδόν καθόλου και έγινε γνωστό 20 χρόνια αργότερα μεσω της συλλογής μας.

To “Highs In The Mid Sixties Volume. 14” με τραγούδια συγκροτημάτων από τη Northwest, ξεκινάει με μία τριάδα instrumental rockabilly στα early 60es, στα πρότυπα των σπουδαίων Ventures του πλέον επιτυχημένου καλλιτεχνικά και εμπορικά insrtumental group από την Νοrthwest, με τους οποίους και θα ολοκληρώσουμε την προσεχή εβδομάδα την παρουσίαση των group αυτής της περιοχής.

Κατ’ αρχάς οι Clayton Watson & The Silhouettes oi οποίοι με το όνομα Lord Dent & His Invaders κυκλοφόρησαν γύρω στο 1960 το “Wolf Call”. Στα τέλη των 50’s και στις αρχές των 60’s έπαιζαν με μεγάλους rock stars όταν έκαναν περιοδείες εκεί, όπως με τον Jerry Lee Lewis. O Watson τα επόμενα χρόνια περιστασιακά έπαιζε και σε μία μπάντα ονόματι Τrends.

Λίγα πράγματα γνωρίζουμε και για τους Nighrt People ένα group από το Seattle, που ηχογράφησε μια εξαιρετική διασκευή σε ένα ακόμα instrumental το “Instanbul”, που ήταν τοπική επιτυχία των Renegades από το Wiskonsin.

Kλείνουμε για σήμερα με τους Volks Brothers από την Τacoma της Washington, με το τρίτο και τελευταίο rockabilly instrumental στο “Ηighs In The Mid Sixties Volume. 14”, το “Wash Don’t Speak” με ρυθμό και τίτλο τραγουδιού επηρρεασμένο από την μεγάλη επιτυχία “Walk Don’t Run” των Ventures αρχές δεκαετίας του ’60. Είναι άγνωστο εάν ο Phil Volk που πήγε στους Paul Revere And The Raiders αργότερα το 1965, ήταν μέλος της οικογενείας αυτής.

Προηγούμενο άρθροNorthwest Sound: Pebbles & Back From The Grave
Επόμενο άρθροΜετά το Touchpad στους φορητούς, σειρά έχει το non-contact Touchpad
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας