Ο Χιου Τζάκμαν εξηγεί τα μυστικά του γυμναστηρίου

Ο Χιου Τζάκμαν εξηγεί τα μυστικά του γυμναστηρίου

Ο πρωταγωνιστής αρκετών γνωστών ταινιών που άφησαν ανεξίτηλα τα σημάδια στους απανταχού ταινιόφιλους αποκαλύπτει τα μυστικά της μεταμόρφωσης του στους πιο απαιτητικούς ρόλους της ζωής του, σωματικά και νοητικά, και σε συμβουλεύει πως να γίνεις καλύτερος εντός και εκτός γυμναστηρίου για να χτίσεις ένα υπέροχο και υγιές σώμα. Το Texnologia.Net σου παραθέτει όλα αυτά τα μυστικά με τη σειρά.

Βγάλε από τη μέση τα εμπόδια

Δεν θέτω στόχους στη ζωή. Σε αυτήν τη χώρα, όλοι μιλάνε για τη θέσπιση στόχων. Παραδέχομαι, μέχρι ενός σημείου τουλάχιστον, ότι μπορεί να σε βοηθήσει πραγματικά να βάλεις μπροστά τη μηχανή σου. Περιορίζουμε όμως τους εαυτούς μας μένοντας κολλημένοι με τους στόχους. Εχουμε πολύ μεγαλύτερες ικανότητες από αυτές που αφήνουμε τους εαυτούς μας να πιστεύουν ότι έχουμε κι αυτό το βλέπεις στους ανθρώπους που λειτουργούν υπό πίεση. Πως τρέχει κάποιος στον τελικό των 100 μέτρων στους Ολυμπιακούς Αγώνες όταν είναι μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια και κάποιοι προετοιμάζονται εντατικά όλο αυτό το διάστημα; Δεν μπορεί να είναι απλώς η αδρεναλίνη. Ισως να είναι το μυαλό που βγαίνει από τη μέση.

Άλλαξε τη Ρουτίνα

Για τους ρόλους που απαιτούν φυσική άσκηση βάζω γκάζια. Περνάω μιάμιση ώρα την ημέρα στο γυμναστήριο και τρώω 1.000 θερμίδες παραπάνω ημερησίως απ’ όσο καταναλώνω συνήθως. Τότε αρχίζω την πραγματική γυμναστική: ανοίγω την ένταση των Godsmack και των Metallica και παίρνω μπρος σαν να πάτησα τη μίζα. Κάνω τη γυμναστική που απαιτεί ο ρόλος – για να είμαι ειλικρινής, αυτήν που χρειάζομαι. Πολύ μέταλλο, εναλλαγές πίεσης πάγκου, γρήγορα ανεβάσματα με βαράκια, ελαφριά καθίσματα και πιέσεις στα πόδια είναι μερικά από τα πράγματα που έχω στο πρόγραμμά μου. Το αλλάζω κάθε τρεις εβδομάδες. Τρεις εβδομάδες με μεγάλα βάρη και μεγάλα διαστήματα ξεκούρασης μεταξύ των σετ. Μετά αλλαγή σε πιο ελαφριά βάρη, πιο αργές επαναλήψεις, μετράω έως το τέσσερα επάνω κι έως το τέσσερα πάλι κάτω. Με αυτές τις εναλλαγές παίρνω το αποτέλεσμα που θέλω και σπάω τη ρουτίνα. Μπορείς να το εφαρμόσεις σε διάφορους τομείς της ζωής σου.

Πίεσε ακόμα παραπάνω

Όταν έχω 150 κιλά πάνω από το κεφάλι μου, εκεί υπάρχει αυτό το μικρό σημείο που σπας: είτε είσαι πολύ τσαντισμένος με το βάρος που κρέμεται απειλητικά από πάνω σου είτε ζητάς βοήθεια από το γυμναστή σου για να το πάρει από το στέρνο σου. Είναι αυτό ακριβώς το σημείο -και κάθε τύπος που διαβάζει αυτό το κομμάτι θα το αναγνωρίσει- που ο Wolverine, για παράδειγμα, δεν τσαντίζεται απλώς, αλλά τρελαίνεται, παραλογίζεται από εκνευρισμό. Προσπαθώ να φτάνω σ’ αυτό το σημείο κάθε μέρα στη γυμναστική μου. Μετά πιέζω τον εαυτό μου ακόμα περισσότερο.

Μπορείς να το κάνεις

Εχω ένα μότο που ακολουθώ παντού στη ζωή μου, ειδικά στο γυμναστήριο, το οποίο λέει: «Αν δεν τα καταφέρω σήμερα, τότε θα δοκιμάσω και πάλι αύριο». Κάποιοι άντρες αποτυγχάνουν σε αυτόν τον τομέα. Είσαι διατεθειμένος να κυνηγήσεις μία τέτοια φυσική πρόκληση για ένα χρόνο; Για την Πηγή της Ζωής έκανα εννέα μήνες γιόγκα καθημερινά μέχρι να καταφέρω τη στάση του λωτού κι άλλους τρεις για να το πετυχαίνω τόσο σε διάρκεια, που να μπορέσει ο σκηνοθέτης να κάνει τις υποβρύχιες σκηνές. Ο Αρονόφσκι μου έλεγε να πάρουμε έναν ντουμπλέρ, αλλά εγώ επέμενα να το κάνω ο ίδιος. Πάντα παίρνω αυτά τα πράγματα, όπως το λωτό του σεναρίου, σαν: «Εντάξει, για να δούμε αν μπορείς να το κάνεις αυτό».

Βρες τη στιγμή

Ο βασικός οδηγός μου είναι: αντί να θέτω στόχους, ψάχνω για τις καθοριστικές στιγμές. Αυτές είναι τα πραγματικά τεστ, γιατί πρέπει να είσαι πρόθυμος να αποτύχεις σε μια πιεστική κατάσταση μπροστά σε άλλους ανθρώπους. Αυτός ο φόβος είναι που μας κρατάει όλους πίσω τελικά κι αυτό είναι το πιο δύσκολο πράγμα με το να μεγαλώνεις, να γερνάς. Με τα χρόνια βλέπεις τους ανθρώπους να αποτυγχάνουν περισσότερο. Βλέπεις τον εαυτό σου να αποτυγχάνει περισσότερο. Πώς μπορείς να κρατήσεις αυτήν την αφοβία του παιδιού; Απλώς συνεχίζεις να προχωράς κι εγώ, ευτυχώς, δεν φοβάμαι να γελοιοποιηθώ δημοσίως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας