ΑρχικήΨυχαγωγίαΜουσικήΗχείο Bluetooth με ηλιακή φόρτιση - Solar Sound Bluetooth Speakers

Ηχείο Bluetooth με ηλιακή φόρτιση – Solar Sound Bluetooth Speakers

Ηχείο Bluetooth με ηλιακή φόρτιση – Solar Sound Bluetooth Speakers

Η Devotec Industries, από την Αγγλία, εισήγαγε καινοτόμα, φορητά ηχεία που χρησιμοποιούν τη δυνατότητα Bluetooth για ασύρματη αναπαραγωγή μουσικής από διάφορες συσκευές όπως iPods, MP3 players, ακόμη κι από κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον, το νέο προϊόν τροφοδοτείται οικολογικά από τον Ήλιο και ως εκ τούτου ονομάζεται “Solar Sound Bluetooth Speakers”. Στόχος είναι τόσο οι ταξιδιώτες που επιθυμούν να διατηρήσουν μία υπέροχη μουσική ατμόσφαιρα ενώ βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους, καθώς και οι λάτρεις των gadget που πρέπει να κρατούν την μπαταρία τους φορτισμένη ανά πάσα στιγμή.

Η Devotec Industries δημιούργησε μικρά, φορητά ηχεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν με διάφορες συσκευές ανεξάρτητα από την τοποθεσία – στο γραφείο, στο σπίτι, στο αυτοκίνητο ή στο τρένο. τα Solar Sound Bluetooth Speakers είναι σίγουρα μια καλή λύση για τον πρόθυμο ακροατή μουσικής. Εκτός από την ασύρματη επιλογή, τα ηχεία περιλαμβάνουν μια τυπική υποδοχή 3,5 mm που συνδέει ενσύρματα τις συσκευές, περαν του Bluetooth. Για το σκοπό αυτό παρέχεται ένα καθορισμένο καλώδιο.

Για να παράγει υψηλής ποιότητας ήχο, η Devotec έχει εγκαταστήσει υποστήριξη A2DP. Υπάρχει συμβατότητα AVRCP, επιτρέποντας στη συσκευή να ελέγχει τη συσκευή αναπαραγωγής που έχει συνδεθεί με Bluetooth. Αυτό γίνεται χρησιμοποιώντας τον πίνακα οθόνης αφής, παρέχοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να ρυθμίζουν την ένταση του ήχου, τη γρήγορη κίνηση προς τα εμπρός και προς τα πίσω. Ένα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα επικοινωνίας “hands-free” με το ενσωματωμένο μικρόφωνο. Ωστόσο, πρέπει να αντιστοιχιστεί ένα κατάλληλο τηλέφωνο.

Τα νέα ηχεία είναι τροφοδοτούμενα από ηλιακή ενέργεια, αλλά μπορούν επίσης να φορτιστούν μέσω της κανονικής πρίζας εναλλασσόμενου ρεύματος. Η ενσωματωμένη μπαταρία ιόντων λιθίου των 1500mAh φορτίζεται με αυτόν τον τρόπο σε 4 ώρες μόνο, σε αντίθεση με τις 12 έως 24 ώρες που χρειάζεται όταν φορτίζεται από το ηλιακό φως.

Μια άλλη επιλογή φόρτισης συνδέει τα ηχεία σε μια θύρα USB. Όταν φορτιστεί πλήρως, η μπαταρία θα είναι ικανή για να παίξει ασταμάτητα περίπου 8 ώρες συνεχόμενου χρόνου αναπαραγωγής σε μεσαία ένταση ή 4 ώρες χρόνου αναπαραγωγής με μέγιστο όγκο έντασης

Με μέγεθος 16,5 x 5,5 x 5,5 εκατοστά, τα ηχεία ζυγίζουν 260 γραμμάρια μπορούν να καταστούν μια μικρή προσθήκη στις περισσότερες μεσαίες έως μεγάλες συσκευές όπως φορητοί υπολογιστές ή UMPC. Ωστόσο, σε σύγκριση με τα περισσότερα smartphones και κινητά τηλέφωνα, η μεταφορά τους είναι ισοδύναμη με δύο τηλέφωνα ή δύο βαρύς μουσικούς players. Αυτό μπορεί να εμποδίσει ορισμένους πιθανούς αγοραστές, ώστε να σκεφτούν σοβαρά την αγορά του.

Λαμβάνοντας υπόψη τη ζήτηση για εξελιγμένα gadgets, τα ηχεία Solar Sound Bluetooth Speakers έχουν λογικές τιμές που ξεκινούν από τα 80 ευρώ περίπου, ανάλογα βέβαια από το καταστήματος που θα το προμηθευτείτε.

Επιπλέον, η αγορά-στόχος τους είναι ποικίλη, καθώς περιλαμβάνει και τους λάτρεις των gadget, της «πράσινης ενέργειας» και τους πεζοπόρους που αγαπούν τη μουσική, οι οποίοι τείνουν να φέρουν μαζί τους φορητές συσκευές μουσικής. Ως εκ τούτου, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι οι καταναλωτές θα βρουν ετούτα τα ηχεία ωφέλιμα για την καθημερινότητά τους.

Αξίζει να αναφέρουμε πως κατά το παρελθόν, κάναμε σχετική κάλυψη του θέματος και για άλλα φορητά συστήματα ήχου (που δεν ήταν όμως με ηλιακή ενέργεια) , όπως τα ηχεία MD-7W της Nokia και της D & M, τα οποία χρησιμοποιούν επίσης συνδεσιμότητα Bluetooth και το ασύρματο ηχείο CyFi , το πρώτο ασύρματο ηχείο συμβατό με το iPod, σχεδιασμένο ειδικά για πεζοπόρους και ποδηλάτες.

Άλλες σχετικές ιστορίες περιλαμβάνουν το καινοτόμο σύστημα ήχου του Orbitsound , το οποίο παρέχει στερεοφωνικό ήχο παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιεί ένα μόνο ηχείο και το Music Balloon, το οποίο παίρνει ένα μικρό φορητό ηχείο.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166