Η Acer υιοθετεί μια σταδιακή προσέγγιση σε μια αγορά που ιστορικά αποτελούσε πρόκληση – ωστόσο η εταιρεία είναι αρκετά αισιόδοξη ότι θα τα καταφέρει στην περιοχή EMEA.
Εάν λείπει κάτι από το χαρτοφυλάκιο της Acer, το οποίο οι ανταγωνιστές της διαθέτουν άφθονα, αυτό είναι οι διακομιστές. Στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (EMEA), η Acer έχει ελάχιστες προσφορές – σε αντίθεση με την ασιατική αγορά, όπου η εταιρεία διαθέτει πληθώρα επιλογών μέσω της επωνυμίας Altos.
Αυτό, ωστόσο, πρόκειται να αλλάξει. Κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης τύπου στην Ελβετία, ο πρόεδρος της Acer EMEA, Emmanuel Fromont, εξέφρασε την επιθυμία της εταιρείας να διεκδικήσει μερίδιο αγοράς στους διακομιστές στην περιοχή EMEA.
Η παρουσίαση εστίαζε κυρίως στους υπολογιστές και τις λύσεις καναλιών της Acer, με ελάχιστη αναφορά στους διακομιστές πέρα από την σύντομη δήλωση του Fromont. Παρ’ όλα αυτά, η Acer έδωσε στους δημοσιογράφους πλήθος θεμάτων για συζήτηση, με αναβαθμίσεις τεχνητής νοημοσύνης στις περισσότερες από τις κορυφαίες σειρές φορητών υπολογιστών της, νέες δεσμεύσεις after-sales, συσκευές ψηφιακής σήμανσης και υποσχέσεις για βιωσιμότητα.
Ωστόσο, η σύντομη αναφορά για την επανεκκίνηση της επιχείρησης διακομιστών στην EMEA τράβηξε την προσοχή. Η Acer έχει παρελθόν στην αγορά διακομιστών στην EMEA, με δεκαετίες προσπαθειών πωλήσεων. Ο ειδικός σε διακομιστές της ITPro, Dave Mitchell, είχε εξετάσει μερικές από τις προσφορές της πριν από σχεδόν δέκα χρόνια, όταν πωλούνταν υπό την επωνυμία Altos – ή ως πλατφόρμα Server System της Intel που μετονομάστηκαν σε Altos.
Πριν από αυτό, η Acer δραστηριοποιούνταν στην αγορά με την επωνυμία Gateway. Ωστόσο, οι προηγούμενες προσπάθειές της απέτυχαν, γεγονός που δημιούργησε εύλογη επιφυλακτικότητα, όπως φάνηκε στις συζητήσεις με τον αντιπρόεδρο EMEA, Massimiliano Rossi.
“Τώρα που η εστίαση έχει στραφεί στην τεχνητή νοημοσύνη και τους διακομιστές, επανεξετάζουμε, με σταδιακό τρόπο και με βάση τις ιδιαιτερότητες κάθε αγοράς, την επαναφορά των διακομιστών στην EMEA. Σήμερα, η δραστηριότητα αυτή εστιάζει κυρίως στην Ασία”, εξήγησε ο Rossi.
“Σε αυτό το στάδιο, δεν μπορούμε να δώσουμε σαφείς απαντήσεις, καθώς οφείλουμε να αξιολογήσουμε χώρα προς χώρα τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες για την διάθεση διακομιστών, καθώς ο διακομιστής αποτελεί ένα εντελώς διαφορετικό είδος προϊόντος.”
Η Acer προχωρά μεθοδικά στην αγορά διακομιστών
Παρότι η Acer είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενο επανεκκίνησης της δραστηριότητάς της στους διακομιστές στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, ο Rossi τόνισε ότι η προσέγγιση θα είναι “βήμα προς βήμα”. Αυτό οφείλεται στην αποφασιστικότητα της Acer να αποφύγει επανάληψη προηγούμενων λαθών. Η εταιρεία θέλει να διασφαλίσει ότι μπορεί να προσφέρει στους πελάτες ό,τι υπόσχεται, επομένως η ανάπτυξη της αγοράς, η εξυπηρέτηση και η προσέγγιση καναλιών θα υλοποιηθούν σταδιακά.
Όπως δήλωσε ο Rossi, η Acer “έχει παρελθόν στην αγορά διακομιστών” και “εάν επιστρέψει, οφείλει να είναι σίγουρη ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πελατών της”.
Ωστόσο, υπάρχουν λόγοι αισιοδοξίας, σύμφωνα με τον Rossi. Η Acer σημειώνει εξαιρετική πορεία στον τομέα των εμπορικών επιχειρήσεων στην EMEA, διαθέτει ισχυρό αποτύπωμα στην περιοχή και έχει ήδη ξεκινήσει την εισαγωγή διακομιστών και σταθμών εργασίας Altos σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες. Παράλληλα, αξιολογεί αγορές όπως η Ελβετία και η Ιταλία για περαιτέρω επέκταση.
Η Acer φιλοδοξεί να φέρει διακομιστές σε περισσότερες χώρες, αλλά η προσέγγιση θα παραμείνει σταδιακή, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που ελλοχεύουν σε αυτόν τον τομέα.
Σε αντίθεση με την προηγούμενη προσέγγιση, η Acer δεν θα επικεντρωθεί σε λύσεις “υψηλού επιπέδου”, σύμφωνα με τον Rossi. Αντ’ αυτού, η εταιρεία θα εστιάσει σε μικρότερες προσφορές, με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η στροφή αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ανάγκη προσαρμογής στις τάσεις της αγοράς και στον ανταγωνισμό.
“Ορισμένες εταιρείες διακομιστών γνωρίζουν άνοδο στη ζήτηση λόγω της ανάπτυξης της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, η οποία απαιτεί ισχύ υπολογισμού στο cloud”, τόνισε ο Rossi.
“Ακόμη και με τις πρόσφατες εξελίξεις στο Copilot+, τις νέες NPU και τη νέα σειρά προβλημάτων, η υπολογιστική ισχύς της τεχνητής νοημοσύνης θα μετακινηθεί στο άκρο ή στον πελάτη. Και αυτή αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς, λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο πελατολόγιό μας.”