Η Amazon προέβη σε προσφορά εξαγοράς του 60% της Flipkart

Η Amazon προέβη σε προσφορά εξαγοράς του 60% της Flipkart

Η Amazon προέβη σε προσφορά εξαγοράς του 60% της Flipkart.

Η Amazon.com έχει κάνει επίσημη προσφορά για να αγοράσει το 60% της Flipkart, ανέφερε το CNBC-TV18 την Τετάρτη, προφανώς για να διαβάλλει την προσφορά από μεριά της Walmart για αγορά του πλειοψηφικού πακέτου ιδιοκτησίας του Ινδικού διαδικτυακού καταστήματος.

Αρκετοί οικονομικοί αναλυτές υπογραμμίζουν τον τρόπο με τον οποίο η Amazon προσπαθεί να μπει στη μέση για να αγοράσει την ινδική εταιρεία, επιπλέον η προσφορά της μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο για την εξαγορά από την Walmart η οποία αναμφισβήτητα θα αποκτήσει τεράστια τεχνογνωσία στη διαχείριση logistics και την εφοδιαστική αλυσίδα από το Flipkart.

Το Reuters ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι η Walmart ήταν κοντά στην αγορά του πλειοψηφικού μεριδίου της Flipkart , τον μεγαλύτερο αντίπαλο της Amazon στην Ινδία. Αξίζει να σημειωθεί πώς η Flipkart υπολογίζεται ότι κοστίζει περίπου από 10 έως 12 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι συνομιλίες με τη Walmart για την ολοκλήρωση αυτής της μεγαλειώδης συμφωνίας βρίσκονται μέχρι σήμερα σε εξέλιξη, και αναμένεται η συμφωνία να τερματιστεί σύντομα, δήλωσαν δύο άτομα που γνωρίζουν καλά το θέμα στο Reuters την Τετάρτη. Ωστόσο, η Amazon ενδιαφέρεται πράγματι να αγοράσει τη Flipkart για να αυξήσει τη δυναμικότητα της στην αγορά για κανένα άλλο λόγο, ανέφεραν τα δύο άτομα, ζητώντας να μην κατονομαστούν για ευνόητους λόγους.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Walmart αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός,προφανώς για να μη δώσει περαιτέρω έκταση στο θέμα . Η Amazon από την πλευρά της είπε πως δεν δεν σχολιάζει φήμες και εικασίες, επίσης ούτε η Flipkart δεν προέβη σε σχολιασμό της υπόθεσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας