ΑρχικήΟικονομίαΗ BT λανσάρει το Global Fabric και θα λειτουργεί με τη μορφή...

Η BT λανσάρει το Global Fabric και θα λειτουργεί με τη μορφή Network as a Service

Η BT ανακοίνωσε τη νέα της πλατφόρμα που φέρει την ονομασία Global Fabric, η οποία θα λειτουργεί με τη μορφή Δίκτυο ως Υπηρεσία (αγγλικά: Network as a Service – NaaS) που στοχεύει στην προώθηση της συνδεσιμότητας, ειδικά σε έναν κόσμο που η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης (AI) αυξάνεται εκθετικά χρόνο με το χρόνο.

Ταχύτερη και ασφαλέστερη συνδεσιμότητα

Η Global Fabric υπόσχεται να προσφέρει ασφαλή σύνδεση μεταξύ προσωπικού, πελατών και συσκευών με πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο, επιτρέποντας τη διασύνδεση με εφαρμογές και ψηφιακές υπηρεσίες που φιλοξενούνται σε πολλαπλά cloud.

Με την ενσωμάτωση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης, η πλατφόρμα υπόσχεται να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των σύγχρονων τεχνολογιών.

Συγκριτικά πλεονεκτήματα

Η BT τόνισε ότι η νέα πλατφόρμα ξεπερνά σε δυνατότητες τα παραδοσιακά δίκτυα, όπου οι αλλαγές στην υποδομή συνδεσιμότητας μπορεί να απαιτούσαν εβδομάδες για να εφαρμοστούν. Σε αντίθεση, οι αλλαγές στο Global Fabric γίνονται άμεσα, διευκολύνοντας τις επιχειρήσεις να διαχειρίζονται πανεύκολα και ταχύτητα τις αιχμές στην κίνηση δεδομένων, ειδικά με τη χρήση εργαλείων AI.

Πύλη ψηφιακής διαχείρισης

Μέσω της νέας πύλης ψηφιακής διαχείρισης, οι ομάδες IT θα έχουν τη δυνατότητα να βελτιστοποιήσουν τις εργασίες τους και συνάμα να πειραματιστούν με APIs για την ενσωμάτωση του Global Fabric στα υπάρχοντα εργαλεία τους. Η πλατφόρμα είναι σχεδιασμένη να προσφέρει ευελιξία και ευκολία στις διαδικασίες δικτύωσης.

Δηλώσεις από την BT

Ο Colin Bannon, CTO της BT Business, υπογράμμισε ότι η Global Fabric θα δώσει στους πελάτες πρόσβαση σε κορυφαίες τοποθεσίες cloud παγκοσμίως, διευκολύνοντας τη σύνδεσή τους με πελάτες, συνεργάτες και προμηθευτές.

«Το Global Fabric θα βοηθήσει τους πελάτες να ξεπεράσουν τα όρια του cloud και να ανταποκριθούν στις ανάγκες του σήμερα και του αύριο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εμπορική διαθεσιμότητα

Μετά από δύο μήνες ζωντανών δοκιμών, η πλατφόρμα είναι πλέον έτοιμη και οι πρώτες υπηρεσίες Global Fabric αναμένεται να είναι διαθέσιμες στις αρχές του 2025. Η BT έχει ήδη εγκαταστήσει περισσότερα από 45 σημεία παρουσίας σε κέντρα δεδομένων και οι πελάτες θα μπορούν να παραγγείλουν νέους συνδέσμους από τις αρχές του επόμενου έτους.

Ανταγωνισμός στην αγορά NaaS

Άλλες εταιρείες, όπως η HPE και η Juniper Networks, έχουν επίσης στραφεί στο NaaS, με την τελευταία να ενσωματώνει λύσεις δικτύωσης ειδικά σχεδιασμένες για AI. Ο ανταγωνισμός στην αγορά αυτή αυξάνεται, καθώς όλο και περισσότερες επιχειρήσεις επενδύουν σε δικτυακές πλατφόρμες που υποστηρίζουν τη συνεργατική δικτύωση και την τεχνητή νοημοσύνη.


Με αυτές τις βελτιώσεις, το Global Fabric της BT φαίνεται να είναι ένας ισχυρός παίκτης στην εξέλιξη των δικτύων, προσφέροντας ταχύτητα, ευελιξία και ασφάλεια για τις σύγχρονες επιχειρηματικές ανάγκες.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166