ΑρχικήΕιδήσειςΗ ΕΕ επέβαλε κυρώσεις στη Ρωσία για την κυβερνοεπίθεση του γερμανικού κοινοβουλίου...

Η ΕΕ επέβαλε κυρώσεις στη Ρωσία για την κυβερνοεπίθεση του γερμανικού κοινοβουλίου το 2015

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε σήμερα κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας για τη συμμετοχή της στο περίφημο επεισόδιο κυβερνοεπίθεσης που πραγματοποιήθηκε το 2015 στη Bundestag, δηλαδή το γερμανικό κοινοβούλιο. Συγκεκριμένα, έχουν επιβληθεί κυρώσεις εναντίον της Διεύθυνσης Πληροφοριών, μιας στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών του ρωσικού στρατού, η οποία έχει ήδη γίνει πρωτοσέλιδο τις τελευταίες ημέρες αφού κατηγορήθηκε επίσημα και από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για επίθεση σε κυβερνητικά δίκτυα της χώρας.

Οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης απευθύνεται επίσης και σε δύο αξιωματικούς της συγκεκριμένης υπηρεσίας πληροφοριών, τον Ντμίτρι Μπάντιν και τον Ιγκόρ Κοστούνυκοφ. Οι ποινές προς αυτά τα άτομα περιλαμβάνουν την απαγόρευση κυκλοφορίας εντός της ΕΕ και τη δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων. Κατά συνέπεια, απαγορεύεται στους πολίτες και τις επιχειρήσεις της ΕΕ να πραγματοποιούν συναλλαγές με τα άτομα που συμπεριλαμβάνονται στο κατηγορητήριο.

Κυβερνοεπίθεση στη Bundestag

Σύμφωνα με αξιωματούχους της ΕΕ που ασχολούνται με την υπόθεση, ο Μπάντιν ήταν μέλος μιας ομάδας αξιωματικών της ρωσικής μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών που παραβίασαν το δίκτυο υπολογιστών της Bundestag μεταξύ Απριλίου και Μαΐου 2015, ενώ ο Κοστούνυκοφ της κατηγορήθηκε διότι κατείχε το ρόλο του αναπληρωτή αρχηγού της Διεύθυνσης.

«Ήταν μια επίθεση που στόχευσε στα συστήματα πληροφοριών του κοινοβουλίου και επηρέασε τη εύρυθμη λειτουργία τους για αρκετές ημέρες. Μάλιστα μέσα από την έρευνα προκύπτει ότι αυτή η ομάδα κυβερνοεγκληματιών κατάφερε να κλέψει μεγάλο αριθμό ευαίσθητων δεδομένων, ενώ παράλληλα παραβιάστηκαν οι λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αρκετών βουλευτών, συμπεριλαμβανομένου της καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ». ανέφερε σε επίσημη ανακοίνωση της η ΕΕ . Ο Ιγκόρ Κοστούνυκοφ ήταν επικεφαλής της στρατιωτικής μονάδας 26165, γνωστή στον κυβερνοχώρο με τα ψευδώνυμα APT28, Fancy Bear, Sofacy ή Strontium.

Από τις αρχές του τρέχοντος έτους, οι γερμανικές αρχές, μετά την παρουσίαση των επίσημων κατηγοριών εναντίον του Ντμίτρι Μπάντιν, ζήτησαν από την ΕΕ να επιβάλει επίσημες κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την επίθεση στο Bundestag το 2015. Ωστόσο από την πλευρά τους, οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι η Γερμανία δεν παρείχε ποτέ κανένα έγκυρο αποδεικτικό στοιχείο σχετικά με την υπόθεση και τους εμπλεκόμενους, ενώ κατηγόρησε το Βερολίνο ότι ήθελε απλά να επιβάλει κυρώσεις αντί να παραπέμψει τον Μπάντιν στο δικαστήριο για δίκη.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166