ΑρχικήΕργασίαΗ Ford ανακοίνωσε απολύσεις στο εργοστάσιο της Βαλένθια, στην Ισπανία

Η Ford ανακοίνωσε απολύσεις στο εργοστάσιο της Βαλένθια, στην Ισπανία

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε νέες περικοπές θέσεων εργασίας στο εργοστάσιο συναρμολόγησης της στη Βαλένθια, Ισπανία, με συνολικά έως και 1.600 θέσεις εργασίας να επηρεάζονται, μετά από προηγούμενη μείωση κατά 1.100 θέσεις εργασίας πέρυσι.

Η απόφαση αντανακλά τις συνεχιζόμενες προσαρμογές στις ευρωπαϊκές δραστηριότητες της Ford, ανέφερε το Reuters.

Ο κατασκευαστής αυτοκινήτων, που απασχολεί σήμερα περίπου 4.700 εργαζόμενους στο εργοστάσιο της Βαλένθια, ενημέρωσε τα συνδικάτα ότι 600 θέσεις εργασίας θα καταργηθούν οριστικά.

Ωστόσο, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις σχετικά με τη δυνατότητα επαναπρόσληψης 1.000 εργαζομένων στο μέλλον, καθώς η Ford σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή με την κυκλοφορία ενός νέου αυτοκινήτου προγραμματισμένου για το 2027.

Οι διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια προσωρινή συμφωνία για τους 1.000 πληγέντες εργαζόμενους, η οποία θα κάλυπτε το διάστημα μέχρι την έναρξη της παραγωγής του νέου αυτοκινήτου.

Το εργοστάσιο της Βαλένθια σκοπεύει να αρχίσει να κατασκευάζει ένα νέο υβριδικό αυτοκίνητο προσανατολισμένο στις ευρωπαϊκές και άλλες αγορές από το 2027, με την ετήσια παραγωγή να αναμένεται να φτάσει τις 300.000 μονάδες.

Το εργοστάσιο της Ford στη Βαλένθια, που βρίσκεται στην περιοχή Almussafes, παράγει επί του παρόντος το Kuga, ένα SUV, έχοντας καταργήσει σταδιακά άλλα μοντέλα κάτα τα τελευταία χρόνια.

Η μετάβαση του εργοστασίου στην παραγωγή ενός νέου μοντέλου αντιπροσωπεύει μια σημαντική στρατηγική αλλαγή για τη Ford στην Ευρώπη, με επίκεντρο την υβριδική τεχνολογία για να συμβαδίζει με τις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της αγοράς και τις νομικές ρυθμίσεις.

Αυτές οι περικοπές θέσεων εργασίας σηματοδοτούν τη δεύτερη σημαντική μείωση του προσωπικού στην εγκατάσταση της Βαλένθια μέσα σε δύο χρόνια.

Οι μετοχές της Ford έχουν σημειώσει πτώση άνω του 15% τους τελευταίους 12 μήνες. Ενώ διαπραγματεύονται με πτώση 1,57% στα 11,89 δολάρια στην τελευταία ενημέρωση την Πέμπτη.

Αυτές οι απολύσεις εργαζομένων δεν είναι καθόλου τυχαίες στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, επειδή τα τελευταία χρόνια συμβαίνουν ριζικές αλλαγές τόσο με τα υβριδικά όσο και ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όσο και με την περιθωριοποίηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης λόγω των εκπομπών αερίων που συμβάλλουν στην κλιματική αλλαγή, με αρνητικό αποτέλεσμα αυτά τα σκαμπανεβάσματα να επηρεάζουν ολόκληρο τον κλάδο και στο τέλος να την πληρώνουν οι εργαζόμενοι.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166