Η Fortnum & Mason δέχτηκε ισχυρό πλήγμα από κυβερνοεγκληματίες

Η Fortnum & Mason δέχτηκε ισχυρό πλήγμα από κυβερνοεγκληματίες

Η Fortnum & Mason δέχτηκε ισχυρό πλήγμα από κυβερνοεγκληματίες.

Ο Βρετανική εταιρεία ηλεκτρονικού λιανικού εμπορίου Fortnum & Mason είναι το τελευταίο θύμα μιας μεγάλης παραβίασης των δεδομένων, ωστόσο το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως οι ευαίσθητες πληροφορίες των πελατών που βρίσκονται στα χέρια των κυβερνοεγκληματιών συνέβη μέσω της Typeform.

Ο λιανοπωλητής συνεργάστηκε για πρώτη φορά με την Typeform για μία διαδικτυακή έρευνα για τα βραβεία τροφίμων και ποτών, ωστόσο αυτή η συνεργασία της βγήκε ξινή, αφού η Typeform η οποία πρώτη χακαρίστηκε πριν λίγες μέρες, είχε ως αρνητικό αποτέλεσμα όλες οι πληροφορίες από το πελατολόγιο των εταιρειών της να εκτεθούν και να πέσουν στους αδίστακτους χάκερς.

Πλέον όλες οι προσωπικές πληροφορίες περίπου 23.000 πελατών έχουν αποκτηθεί από τους κυβερνοεγκληματίες. Συγκεκριμένα οι πελάτες που ψήφισαν για την κατηγορία της προσωπικότητας της χρονιάς της Fortnum & Mason είναι εκείνοι που έχουν πέσει θύματα της κατάστασης και έχουν εκτεθεί τα προσωπικά τους στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του ονοματεπώνυμου τους, του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη διεύθυνση του σπιτιού και τα στοιχεία σύνδεσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook.

Η Fortnum & Mason ανέλαβε την ευθύνη της και παρείχε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη φύση της παραβίασης, λέγοντας:

«Τα δεδομένα περίπου 23.000 ατόμων που συμμετείχαν σε διαγωνισμούς και έρευνας μέσω Typeform έχουν εμπλακεί σε αυτήν την παραβίαση. Για την πλειοψηφία των ανθρώπων, μόνο η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχει εκτεθεί. Όμως για ένα μικρότερο ποσοστό πελατών, συμπεριλήφθηκαν και άλλα δεδομένα όπως η διεύθυνση, ο αριθμός επικοινωνίας κλπ. Παρόλα αυτά δεν κατάφεραν να αποκτήσουν τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού τους».

Ευτυχώς για τον έμπορο λιανικής πώλησης και τους πελάτες του, δεν υπήρχαν διαθέσιμα οικονομικά στοιχεία κατά τη διάρκεια της παραβίασης, επίσης για καλή του τύχη δεν επηρεάστηκε ο ιστότοπος και η βάση δεδομένων της εταιρείας.

Η Fortnum & Mason έκτοτε διερευνά διεξοδικά όλες τις έρευνες που διεξήγαγε μέσω της έως Typeform, ώστε ούτως ώστε να βρει και άλλα στοιχεία αναφορικά με αυτό ζήτημα. Ο λιανοπωλητής αποκάλυψε επίσης ότι το σημείο εισόδου των χάκερ έχει πλέον κλείσει και ότι οι εγκληματολογικές έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Άλλοι σημαντικοί πελάτες της Typeform, είναι η Nike, Uber, Apple, Airbnb και ενδέχεται να έχουν επηρεαστεί και αυτές από το χακάρισμα, όμως επί του παρόντος δεν υπάρχουν πληροφορίες που να επιβεβαιώνουν αυτό το γεγονός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας