Η Gatik συγκέντρωσε 25 εκ. δολ. για αυτόνομα φορτηγά παράδοσης παραγγελιών μικρών αποστάσεων

Η Gatik συγκέντρωσε 25 εκ. δολ. για αυτόνομα φορτηγά παράδοσης παραγγελιών μικρών αποστάσεων

Η Gatik, μια νεοσύστατη εταιρεία που ανέπτυξε το δικό της στόλο αυτόνομων οχημάτων για logistics που παραδίδουν παραγγελίες «τύπου B2B» σε μικρές αποστάσεις. Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα πως έκλεισε ένα νέο γύρο χρηματοδότησης όπου κατάφερε να συγκεντρώσει 25 εκατομμύρια δολάρια, που θα της δώσει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί περαιτέρω στη συγκεκριμένη αγορά. Μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι θα φέρει το στόλο φορτηγών της και στον Καναδά στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει συνάψει με τη Loblaw, τη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης της χώρας με περισσότερους από 200.000 υπαλλήλους.

Ορισμένοι ειδικοί προβλέπουν ότι η πανδημία θα επιταχύνει την υιοθέτηση αυτόνομων οχημάτων για παράδοση παραγγελιών. Αυτά τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά υπόσχονται να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο εξάπλωσης ασθενειών, διότι περιορίζουν την επαφή του οδηγού με του πελάτη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα, όσον αφορά τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων για κοντινές αποστάσεις, οι οποίες γνώρισαν ραγδαία αύξηση κατά τη διάρκεια της επιδημίας. Ενώ, σύμφωνα πάντα με την εθνική στατιστική υπηρεσία των ΗΠΑ, ο τομέας παράδοσης παραγγελιών γνώρισε αύξηση της τάξεως του 20,4% από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο, σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο κατά το προηγούμενο έτος.

Η Gatik έχει έδρα το Palo Alto που βρίσκεται στην Πολιτεία της Καλιφόρνια, ενώ έχει γραφεία και στο Τορόντο του Καναδά. Έτσι για την ιστορία αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία ιδρύθηκε από την Carnegie Mellon, και ο Διευθύνων Σύμβουλος είναι ο Gautam Narang.

Το σύστημα αυτόνομης οδήγησης που έχει δημιουργήσει η Gatik αγγίζει το επιπέδο 4 (ικανά να λειτουργούν με περιορισμένη ανθρώπινη επίβλεψη σε συγκεκριμένες συνθήκες και τοποθεσίες, όπως ορίζεται από την Εταιρεία Μηχανικών Αυτοκινήτου ) για την κάλυψη κατ ‘απαίτηση και προγραμματισμένων παραδόσεων σε απόσταση μέχρι 200 μιλίων. Τα μετασκευασμένα φορτηγά Ford Transit 350 διαθέτουν ένα προηγμένο λογισμικό για την διαχείριση του οχήματος, το οποίο η εταιρεία δοκιμάζει σε δημόσιους δρόμους στην Καλιφόρνια από το πρώτο τρίμηνο του 2018, και υπόσχονται να μεταφέρουν εμπορεύματα μέσα σε πολυσύχναστες πόλεις, όπως και στα προάστια ή τα χωριά.

Η Gatik λέει ότι θα μεταφέρει για λογαριασμό της Loblaw, αγαθά και προϊόντα που διατηρούνται σε διάφορες θερμοκρασίες, και όχι μόνο σε μία ενιαία, από τις αποθήκες που βρίσκονται τα αποθέματα των εμπορευμάτων σε διάφορα καταστήματα που τα έχουν παραγγείλει, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο του 2021. Το πρόγραμμα θα καλύπτει πέντε διαδρομές που θα λειτουργούν 12 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Προηγούμενο άρθροBrunello Cucinelli: Η ομορφιά θα μας σώσει
Επόμενο άρθροOlmeca Altos: Ο πρεσβευτής της τεκίλας
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας