ΑρχικήΕφαρμογέςΗ Google αλλάζει τρόπο αναθεώρησης των εφαρμογών στο Wear OS

Η Google αλλάζει τρόπο αναθεώρησης των εφαρμογών στο Wear OS

Η Google αλλάζει τρόπο αναθεώρησης των εφαρμογών στο Wear OS.

Η Google εδώ και καιρό κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι αρκετές εφαρμογές του λειτουργικού συστήματος Wear OS δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ποιότητας και έτσι αναγκάζεται να αλλάξει την διαδικασία εξέτασης των εφαρμογών που θα καταχωρούνται στο Play Store, οπότε, πριν από τον Οκτώβριο θα καταστήσει υποχρεωτικές τις αναθεωρήσεις των εφαρμογών όπου θα μπουν ορισμένα κριτήρια ποιότητας.

Το τρέχον προαιρετικό σύστημα αναθεώρησης έχει εφαρμοστείαπό την περσινή χρονιά με την κυκλοφορία του Android Wear 2.0.

Mε το καινούργιο σύστημα oι εφαρμογές θα διαχωριστούν σε δύο κατηγορίες: Οι νέες εφαρμογές που επιθυμούν να καταχωρηθούν στο Wear OS θα είναι υποχρεωμένες να περάσουν τη διαδικασία της αναθεώρησης από την 1η Οκτωβρίου 2018 και οι υπάρχουσες εφαρμογές θα αρχίσουν να αναθεωρούνται από τις 4 Μαρτίου 2019.

Η Google υποδεικνύει ότι οι αξιολογήσεις εφαρμογών θα γίνουν κατά κάποιο τρόπο με επιεικείς όρους, και αποκλειστικά για τη βελτίωση της ποιότητας των εφαρμογών, ούτως ώστε να είναι συμβατές σε όλες τις συσκευές. Δεν θα μπλοκαριστούν οι ενημερώσεις των εφαρμογών για τα Smartwatch αν αποτύχουν να περάσουν τα κριτήρια αξιολόγησης στο Wear OS, σημειώνει η εταιρεία.

Η διαδικασία αναθεώρησης των εφαρμογών στην πραγματικότητα δεν αλλάζει και πολύ, και τα κριτήρια αναθεώρησης της Google παραμένουν διαθέσιμα για τους προγραμματιστές στην επίσημη σελίδα της εταιρείας, έτσι ώστε να τα μελετήσουν εκ των προτέρων και να ακολουθήσουν το σωστό δρόμο.

Συνήθως δύο είναι τα κεντρικά ζητήματα που εμφανίζονται κατά τις αναθεωρήσεις. Το πρώτο είναι η έλλειψη ενός στιγμιότυπου οθόνης (αγγλικά: screenshot) Wear OS και το δεύτερο η έλλειψη υποστήριξης για ορισμένους τύπους οθόνης στα Smartwatch – όπως τα στρογγυλά και τα τετράγωνα τα οποία δεν υποστηρίζονται σωστά από τις εφαρμογές. Η Google αναμένει ότι η προσθήκη στιγμιότυπων οθόνης θα βελτιώσει την ανιχνευσιμότητα της εφαρμογής από τους χρήστες στο διαδικτυακό κατάστημα, ενώ η υποστήριξη περισσότερων τύπων οθόνης θα αυξήσει το ενδιαφέρον του χρήστη.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166