Η Google θέσπισε καινούργια πολιτική για τις συζητήσεις μεταξύ των υπαλλήλων της

Η Google θέσπισε καινούργια πολιτική για τις συζητήσεις μεταξύ των υπαλλήλων της

Η Google θέσπισε καινούργια πολιτική για τις συζητήσεις μεταξύ των υπαλλήλων της.

Από ανέκαθεν η Google είχε μια χαλαρή πολιτική αναφορικά με τις ελεύθερες εσωτερικές συζητήσεις που διεξάγονταν μεταξύ των υπαλλήλων της, και για να υλοποιηθούν αυτές οι συζητήσεις η εταιρεία χρησιμοποιούσε μία πλατφόρμα παρόμοια με εκείνη του Google+ αποκλειστικά για εσωτερική χρήση, όπου οι υπάλληλοί της είχαν τη δυνατότητα να συνομιλούν για διάφορα πράγματα.

Αλλά το τελευταίο έτος σε αυτά τα εσωτερικά φόρουμ έχουν δημιουργηθεί διάφορα επεισόδια που δεν τιμούν τον γίγαντα των μηχανών αναζήτησης. Τώρα η Google για να πατάξει αυτό το δυσάρεστο φαινόμενο έχει θεσπίσει επίσημα ορισμένους νέους κανόνες σχετικά με το τι θα πρέπει και τι δεν θα πρέπει να συζητούν μεταξύ τους οι εργαζόμενοι. Η εταιρεία λέει ότι οι συζητήσεις είναι καλές και χρήσιμες, αλλά δεν πρέπει να γίνεται κακή χρήση αυτών των προνομίων, να προσβάλλουν ή να παρενοχλούν ο ένας τον άλλον.

Το πλαίσιο πίσω από τους νέους κανόνες, οι οποίοι έχουν σταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους υπαλλήλους της Google από το γραφείο του CEO Sundar Pichai, είναι η υπόθεση που αφορά τον James Damore. Ο Damore φέρεται να έγραψε μια ανάρτηση στο ιστολόγιό του σχετικά με το πώς οι γυναίκες θεωρούνται κατώτερες από τους άνδρες. Η συγκεκριμένη δημοσίευση διέρρευσε σε πολλούς συναδέλφους του – μέσα στη Google, καθώς και έξω από την εταιρεία – με αποτέλεσμα να προκληθεί μία δυσάρεστη ατμόσφαιρα που στιγματίζει την εταιρεία. Όλη η υπόθεση και η διαμάχη για αυτό το ζήτημα οδήγησαν στην απόλυση του James Damore, προφανώς για να επανέλθει η τάξη.

Οι νέοι κανόνες για τις συζητήσεις εντός της Google, επισημαίνουν το γεγονός πως οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να καταφεύγουν σε προσωπικές επιθέσεις κατά των συναδέλφων τους. Επίσης αναφέρουν ότι οι υπάλληλοι πρέπει να αποφεύγουν δηλώσεις που υποτιμούν και προσβάλλουν ομάδες ή κατηγορίες ατόμων.

Εν ολίγοις η Google φαίνεται να αλλάζει τους εσωτερικούς κανονισμούς που σχετίζονται με τις συζητήσεις μεταξύ των εργαζομένων της για να προλάβει τα μελλοντικά κακά που μπορούν να προκύψουν από την κατάχρηση της απεριόριστης ελευθερίας για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας