ΑρχικήΨυχαγωγίαGamesΗ IBM συνεργάζεται με την Activision Blizzard για τη διαχείριση συστημάτων του...

Η IBM συνεργάζεται με την Activision Blizzard για τη διαχείριση συστημάτων του Overwatch League

Η IBM θα διαχειρίζεται τα τεχνολογικά συστήματα του Overwatch League της Activision Blizzard, ένα δύσκολο εγχείρημα που εκ των πραγμάτων απαιτεί τις πιο εξελιγμένες τεχνολογίες νέφους (cloud) και τεχνητής νοημοσύνης (AI). Κατά την τελευταία πενταετία τα esports έχουν καταστεί χωρίς αμφιβολία ένα mainstream φαινόμενο παράλληλα με τα παραδοσιακά αθλήματα, κάτι που συνεπάγεται πως ενδεχομένως στο μέλλον να δούμε και άλλες παρόμοιες συνεργασίες αυτού του μεγέθους, με άλλα σχήματα εταιρειών που επιθυμούν να πάρουν ένα μεγάλο κομμάτι πίτας από αυτή την αγορά.

Σε μια πολυετή συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ αυτών των δύο εταιρειών, επί της ουσίας δίνεται η ευκαιρία στην η IBM να συνεργαστεί με την Activision Blizzard, που θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών. Η IBM θα παρέχει υπηρεσίες cloud, Watson AI και μηχανική μάθηση για το Overwatch League και θα γίνει συνεργάτης των Grand Finals του Overwatch League. Η αμερικανική τεχνολογική εταιρεία θα είναι επίσης και χορηγός στα διάφορα πρωταθλήματα που διοργανώνει η Activision Blizzard.

Η συνιστώσα χορηγίας της IBM ξεκινά στους φετινούς μεγάλους τελικούς του Overwatch League 2020, οι οποίοι ξεκίνησαν στις 8 Οκτωβρίου και θα διαρκέσουν έως τις 10 Οκτωβρίου. Η συμφωνία καθιστά την IBM τον επίσημο χορηγό AI, cloud και analytics του Overwatch League και καλύπτει τους Grand Finals 2020 και το σύνολο των αγώνων Overwatch League 2021 και 2022.

Μέσω αυτής της συμφωνίας, η IBM και το Overwatch League σχεδιάζουν να αξιοποιήσουν τη σουίτα προηγμένων προϊόντων cloud και AI της IBM. Από το 2021, η IBM και η Overwatch League θα αναπτύξουν τεχνολογία που θα αξιοποιεί την εμπειρία της IBM στην επεξεργασία φυσικών γλωσσών και της μηχανικής μάθησης ()machine learning για τη βελτίωση του συστήματος κατάταξης των παικτών στο πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα θα χρησιμοποιήσει τις δυνατότητες Watson AI της IBM για τη δημιουργία ζωντανής ανάλυσης, με συγκεκριμένες λύσεις που βρίσκονται στην παρούσα φάση υπό ανάπτυξη.

Οι λύσεις που αναπτύχθηκαν μέσω της συνεργασίας θα φιλοξενηθούν στο IBM Cloud και θα αξιοποιήσουν τη σουίτα εργαλείων ανάλυσης της IBM για την επεξεργασία δεδομένων εντός του αγώνα. Θα χρησιμοποιήσουν επίσης τη λειτουργία Watson Machine Learning και τη λειτουργία AutoAI στο Watson Studio για να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες AI του Watson.

Η ανακοίνωση σηματοδοτεί την πρώτη εισβολή της IBM στον κόσμο των esports. Ωστόσο, η εταιρεία αποτελεί μέρος του ιστορία των βιντεοπαιχνιδιών ως κατασκευαστής υλικολογισμικού, δημιουργός τσιπ και πάροχος λογισμικού για προγραμματιστές από το 1985. Τα τελευταία 35 χρόνια, η IBM συνεργάστηκε με εταιρείες παιχνιδιών και esports μέσω επεξεργαστών PowerPC, NLP και τεχνολογίας cloud.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Μανταλένα (1960 ταινία)

Ένας μεγάλος έρωτας (1964)

Αστέρω (1959 ταινία)

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166