Η IBM θα εξαγοράσει την Red Hat για 34 δισεκατομμύρια δολάρια

Η IBM θα εξαγοράσει την Red Hat για 34 δισεκατομμύρια δολάρια

Η IBM δήλωσε εχθές την Κυριακή (28 Οκτωβρίου 2018) ότι συμφώνησε να αποκτήσει την Αμερικανική πολυεθνική εταιρεία λογισμικού Red Hat για 34 δισεκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένου του χρέους της, καθώς επιδιώκει να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο υλικολογισμικό, το, λογισμικό το cloud και γενικότερα σε αυτού του είδους τις υπηρεσίες που διαθέτει, προφανώς γιατί οι υπόλοιποι ανταγωνιστές της έχουν προχωρήσει αρκετά σε αυτούς τους τομείς.

Η συναλλαγή είναι μακράν η μεγαλύτερη αγορά της IBM. Ετούτη η εξαγορά υπογραμμίζει τις προσπάθειες του διευθύνοντος συμβούλου της IBM, Ginni Rometty, για την επέκταση των προσφορών λογισμικού της που βασίζονται στις συνδρομητικές υπηρεσίες της εταιρείας, καθώς είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει μία σαφής επιβράδυνση στις πωλήσεις της και εξασθενημένη ζήτηση για mainframe servers.

Ο Ginni Rometty δήλωσε: «Η εξαγορά της Red Hat θα φέρει τα πάνω – κάτω στο συγκεκριμένο τομέα, αλλάζοντας το μέχρι τώρα τοπίο… Η IBM θα γίνει ο σπουδαιότερος προμηθευτής υβριδικών cloud στον κόσμο, προσφέροντας στις εταιρείες μία δυναμική λύση που ονομάζεται cloud open και αναμφισβήτητα θα ξεκλειδώσει την πλήρη αξία του cloud για τις επιχειρήσεις».

Η IBM, η οποία η χρηματιστηριακή της αξία ανέρχεται στα 114 δισεκατομμύρια δολάρια, θα πληρώσει 190 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά για να αποκτήσει την Red Hat.

Η Red Hat Ιδρύθηκε το 1993 και ειδικεύεται κυρίως ανάπτυξη προϊόντων ανοιχτού κώδικα που έχουν ως βάση τα λειτουργικά συστήματα Linux, που αναμφισβήτητα θεωρείται το πιο δημοφιλές λογισμικό ανοιχτού κώδικα, το οποίο αναπτύχθηκε ως εναλλακτική λύση για να αντιμετωπίσει το αντίπαλο δέος που ονομάζεται Windows της Microsoft και φυσικά διατίθεται επί πληρωμή.

Η έδρα της Red Hat βρίσκεται στην πόλη Ράλεϊ της Βόρειας Καρολίνας, και χρεώνει τους πελάτες της για προσαρμοσμένες λειτουργίες, συντήρηση και την τεχνική υποστήριξη λογισμικού και υλικολογισμικού και πρακτικά με τούτη την εξαγορά θα δώσει στην IBM μια κερδοφόρα πηγή εσόδων.

Αυτή η εξαγορά δείχνει τον τρόπο με τον οποίο οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες στρέφονται προς αυτή την κατεύθυνση για να κερδίσουν έδαφος στον ανταγωνιστικό τομέα που δραστηριοποιούνται, ειδικά στο cloud computing, όπου οι πελάτες που χρησιμοποιούν επιχειρησιακό λογισμικό προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρήματα από τα λειτουργικά τους έξοδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας