Η Intel θα επενδύσει 5 δισ. δολ. στις ισραηλινές εγκαταστάσεις της

Η Intel θα επενδύσει 5 δισ. δολ. στις ισραηλινές εγκαταστάσεις της

Η Intel θα επενδύσει 5 δισ. δολ. στις ισραηλινές εγκαταστάσεις της.

Η Intel πρόκειται να δώσει μια σημαντική ώθηση στις ισραηλινές εγκαταστάσεις παραγωγής των προϊόντων της, σύμφωνα με ανακοίνωσή που εξέδωσε η εταιρεία την περασμένη Τρίτη.

Επίσης μία έκθεση του Reuters αναφέρει πως ο κατασκευαστής τσιπ από τις ΗΠΑ θα προέβη σε επένδυση ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τα χρήματα θα διοχετευτούν κατά κύριο λόγο για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων παραγωγής στην πόλη Kiryat Gat στο νότιο Ισραήλ, με κάποια κονδύλια να πηγαίνουν και σε κάποια άλλα μικρότερης σημασίας πράγματα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας, έως το 2020 θα επενδυθούν στο εργοστάσιο 18 δισεκατομμύρια ILS (5 δισεκατομμύρια δολάρια).

Κάποιοι ανώτατοι αξιωματούχοι της εταιρείας, επισήμαναν το γεγονός πως αυτή η επένδυση αναμένεται να ανοίξει το δρόμο για μια μελλοντική τεχνολογική αναβάθμιση στον ισραηλινό χώρο.

Το Ισραήλ είναι ένα σημαντικό κομμάτι των επιχειρήσεων της Intel, αφού κατά την περσινή χρονιά περίπου είχαν εξαχθεί από τη χώρα αγαθά και υπηρεσίες αξίας 3.6 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό αντιπροσωπεύει το 8% των συνολικών εξαγωγών υψηλής τεχνολογίας του Ισραήλ, σύμφωνα με το Reuters.

Βέβαια δεν πρέπει να αγνοούμε το γεγονός πως το Ισραήλ θεωρείται πρωτοπόρος σε πολλές τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένου της κατασκευής πολεμικών όπλων και συστημάτων.

Βέβαια δεν πρέπει να αγνοούμε το γεγονός πως το Ισραήλ θεωρείται πρωτοπόρος σε πολλές τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένου της κατασκευής πολεμικών όπλων και συστημάτων, αφού ως γνωστόν αρκετές χώρες (κυρίως Ευρωπαϊκές) την έχουν κάνει εμπάργκο και δεν της πουλάνε όπλα, και όπως αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων μόνο καλό της έκαναν, αφού πλέον είναι αυτοδύναμη και δεν εξαρτάται από κανέναν, πατώντας ολοκληρωτικά στα πόδια της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας