Η McAfee προειδοποιεί για σημαντική αύξηση των απειλών στον κυβερνοχώρο

Η McAfee προειδοποιεί για σημαντική αύξηση των απειλών στον κυβερνοχώρο

Η McAfee προειδοποιεί για σημαντική αύξηση των απειλών στον κυβερνοχώρο.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της McAfee, ο αριθμός των νέων απειλών που εντοπίστηκαν από την εταιρεία ασφάλειας του διαδικτύου έχει διπλασιαστεί σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Οι τελευταίες έρευνες της εταιρείας αποκάλυψαν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον στοιχείο, δηλαδή τα συστήματα της ανίχνευσαν 478 νέες απειλές κάθε λεπτό στον κυβερνοχώρο – που ισοδυναμεί με οκτώ νέες απειλές κάθε δευτερόλεπτο.

Η έκθεση λέει επίσης ότι το ransomware χάνει τη δημοτικότητά του. Η τελευταία τάση περιστρέφεται γύρω από την κλοπή ηλεκτρονικών πορτοφολιών που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα, αφού είναι γνωστό τοις πάσι πως γύρω από αυτά κινείται άπλετο χρήμα.

Τέλος, η έκθεση εξετάζει προσεκτικότερα τον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης, ο οποίος έχει υποστεί ένα κύμα αυξανόμενων επιθέσεων από τους χάκερς, και αντικειμενικά η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο – η εταιρεία διαπίστωσε αύξηση κατά 211% στα περιστατικά ασφάλειας κατά της βιομηχανίας της υγειονομικής περίθαλψης. Πολλά περιστατικά προκαλούνται από την αδυναμία αυτών των ιδρυμάτων να συμμορφωθούν με τις βέλτιστες πρακτικές ασφάλειας που ορίζει ο νόμος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ. αφού ως γνωστόν υπάρχουν αμέτρητα τρωτά σημεία στο κάθε είδους ιατρικό λογισμικό.

Ο Nigel Hawthorn, εμπειρογνώμονας προστασίας προσωπικών δεδομένων στη McAfee σχολίασε: «Η αύξηση κατά 18% των περιστατικών ασφάλειας σε όλη την Ευρώπη κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2017 είναι ανησυχητική, και το χειρότερο όλων είναι ότι γνωρίζουμε ότι δεν έχουν αναφερθεί όλα τα περιστατικά που αφορούν το χακάρισμα . Αυτό θα αλλάξει όταν το GDPR θα τεθεί σε ισχύ τον Μάιο, όταν η μη συμμόρφωση θα μπορούσε να οδηγήσει σε αρνητικό αντίκτυπο του εμπορικού σήματος που θα μπορούσε εύκολα να είναι πιο δαπανηρό από ό, τι τα πρόστιμα των ρυθμιστικών αρχών».

Ο Nigel Hawthorn πρόσθεσε: «Η έρευνά μας αποκαλύπτει 211% αύξηση των αποκαλυφθέντων περιστατικών ασφάλειας κατά της βιομηχανίας υγειονομικής περίθαλψης το τελευταίο τρίμηνο. Οι οργανισμοί υγειονομικής περίθαλψης είναι ένας πολύτιμος στόχος για τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου που έχουν θέσει κατά μέρος την ηθική υπέρ των κερδών, καθώς κατέχουν πολύτιμα προσωπικά δεδομένα που μπορούν να τα πουλήσουν. Πολλά περιστατικά προκλήθηκαν από οργανωτική αδυναμία συμμόρφωσης που σχετίζονται με τις βέλτιστες πρακτικές ασφαλείας».