ΑρχικήΕιδήσειςΗ Microsoft θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τον Αμερικανικό στρατό

Η Microsoft θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τον Αμερικανικό στρατό

Η Microsoft σκοπεύει να συνεχίσει να συνεργάζεται με τον Αμερικανικό στρατό, δήλωσε σήμερα ο Μπραντ Σμιθ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις εταιρικές, εξωτερικές και νομικές υποθέσεις της εταιρείας.

Αδιαμφισβήτητα οι νέες τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και τα αυτόνομα όπλα, προκαλούν δεοντολογικές και νομικές προκλήσεις στην κοινωνία, δήλωσε ο Σμιθ και μάλιστα είπε ότι καμία τεχνολογική εταιρεία δεν είναι πιο ενεργή όσο η Microsoft στην αντιμετώπιση νομικών και πολιτικών ζητημάτων αναφορικά με αυτό το ζήτημα

Ο Μπραντ Σμιθ πρόσθεσε: «Όλοι όσοι ζούμε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής επιδιώκουμε και θέλουμε να γίνει όσο το δυνατόν περισσότερο δυνατή. Οι άνθρωποι που υπηρετούν στον Αμερικανικό στρατό πρέπει να έχουν κατά νου πως δεν θα τους εγκαταλείψουμε πότε και θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε πάντα δίπλα τους. Θέλουμε όλοι οι Αμερικανοί να γνωρίζουν και ειδικά εκείνοι που υπηρετούν τη χώρα να ότι εμείς στη Microsoft έχουμε τα εχέγγυα να στηρίξουμε αυτό το σύνθετο έργο. Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχουμε άμεση πρόσβαση στις καλύτερες τεχνολογίες που φυσικά τις δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι».

Ο προαναφερόμενος επισήμανε: «Οι εργαζόμενοι της Microsoft που δεν επιθυμούν να υποστηρίξουν τις στρατιωτικές πρωτοβουλίες μπορούν να ζητήσουν να μεταφερθούν σε άλλο τμήμα της εταιρείας».

Ο Μπραντ Σμιθ τόνισε πως: «Δεν ζητάμε ή αναμένουμε από όλους όσους εργάζονται στη Microsoft να υποστηρίξουν κάθε θέση που λαμβάνει η εταιρεία. Σεβόμαστε επίσης το γεγονός ότι ορισμένοι υπάλληλοι εργάζονται ή ενδέχεται να είναι πολίτες άλλων χωρών και πολύ πιθανόν να μην επιθυμούν να εργαστούν σε ορισμένα έργα μας που αντιβαίνουν τους ηθικούς κανόνες τους. Άλλωστε, όπως συμβαίνει πάντα, αν οι εργαζόμενοι μας θέλουν να εργαστούν σε διαφορετικό έργο ή ομάδα – για οποιοδήποτε λόγο – πρέπει να γνωρίζουν ότι υποστηρίζουμε την κάθε κινητικότητα, προφανώς γιατί επιθυμούμε να είμαστε μία υγιής εταιρεία που σέβεται τις επιλογές των εργαζομένων της».

Βέβαια οφείλουμε να επισημάνουμε πως η στάση της Microsoft πάνω σε αυτό το ιδιαίτερο ζήτημα προκαλεί διάφορες εντάσεις στον Αμερικανικό λαό, διότι ορισμένοι εξ αυτών είναι αντίθετοι στην οποιαδήποτε στρατιωτική ανάμειξη των ιδιωτικών εταιρειών, αφού επικρατεί το σκεπτικό πως: «Εμείς οι πελάτες δεν σας δίνουμε τα λεφτά μας για να τα επενδύετε σε στρατιωτικά εγχειρήματα».

Στέλιος Θεοδωρίδης
Είμαι ένας απλός και ταπεινός άνθρωπος. Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομα σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166