Η Mozilla θα αλλάξει το λογότυπο του Firefox και ζητά την άποψη σας

Η Mozilla θα αλλάξει το λογότυπο του Firefox και ζητά την άποψη σας

Η Mozilla θα αλλάξει το λογότυπο του Firefox και ζητά την άποψη σας.

Η Mozilla είναι η εταιρεία πού εκμεταλλεύεται και διαχειρίζεται το πρόγραμμα περιήγησης Firefox, και πλέον έχει μπει σε διαδικασία ανανέωσης σκοπεύοντας να αλλάξει το παλιό λογότυ ποπου είναι μία αλεπού με φλεγόμενη ουρά με ένα καινούργιο.

Ωστόσο οι σχεδιαστές της εταιρείας δεν προσπαθούν να εμπνευστούν μόνοι τους το καινούργιο λογότυπο, αντιθέτως ζητούν τη γνώμη του κοινού να επιλέξουν ανάμεσα από μία σειρά προτεινόμενων σχεδίων.

Η Mozilla δήλωσε: Το εικονίδιο, της αλεπούς με την φλεγόμενη ουρά δεν αντιπροσωπεύει ουσιαστικά ολόκληρη την οικογένεια προϊόντων μας, Οπότε ο επανασχεδιασμός αυτού του λογότυπου θα μπορούσε να μας οδηγήσει σε κάτι πιο φρέσκο για τις ιδέες μας, με ένα σύμβολο που θα μιλάει στις ψυχές των χρηστών».

Πλέον, η Mozilla έχει δημοσιεύσει δύο νέες ομάδες από λογότυπα για τη μάρκα Firefox, που ονομάζονται System 1 και System 2.

Αυτές οι δύο ομάδες προτάσεων περιλαμβάνουν ένα νέο λογότυπο για το Firefox, νέα εικονίδια για τα τρία βασικά προγράμματα περιήγησης (Stable, Nightly και Developer), νέα εικονίδια για τους εξειδικευμένους φυλλομετρητές (Focus, Reality, Rocket), αλλά και ένα γενικό στυλ για τα λογότυπα που θα υιοθετηθούν από τα επερχόμενα έργα.

Οι σχεδιαστές του Mozilla λένε ότι δεν πρόκειται για τις τελικές εκδόσεις, και θα γίνουν τροποποιήσεις στις τρέχουσες προτάσεις. Η ομάδα σχεδίασης σκοπεύει να φτιάξει κάτι επαναστατικό που θα προτιμηθεί από την πλειοψηφία του κοινού που θα ψηφίσει. Και για να είμαστε αντικειμενικοί, ένα τέτοιο έξυπνο εγχείρημα το βλέπουμε πρώτη φορά από μία τέτοια μεγάλη εταιρεία, φυσικά κατά το παρελθόν το έχουν πράξει και μικρότερες εταιρείες, αλλά οι διαφορές με το Mozilla είναι χαώδης.

Βέβαια για να αναφέρετε την άποψη σας σχετικά με τα νέα εικονίδια, θα πρέπει αρχικά να απαντήσετε σε ένα ερωτηματολόγιο 5 ερωτήσεων που θα αιτιολογεί το σκεπτικό σας, και σε καμία περίπτωση η διαδικασία δεν θα διεξαχθεί πατ κιουτ και άρπα κόλα. Οπότε αν θέλετε να συμμετέχετε σε τούτο το εγχείρημα καλό θα είναι να σπεύσετε αμέσως για να συμβάλλετε και εσείς με τη σειρά σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας