Κάντε spa στο σπίτι σας

Κάντε spa στο σπίτι σας

Απόλαυση, χαλάρωση, φροντίδα προσώπου και σώµατος, ανανέωση από την κορυφή ως τα νύχια… Ακούγεται δελεαστικό, έτσι δεν είναι; Και πανάκριβο…

Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει έκρηξη του αριθµού των spas τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, µε αποτέλεσµα να υπάρχει µια ευρεία γκάµα επιλογών, για κάθε γούστο και βαλάντιο: από πολύ ακριβούς χώρους αποκλειστικής περιποίησης, ως πιο µικρά, προσιτά, καθηµερινά µέρη, που δεν υπολείπονται σε αξιόλογες θεραπείες.

Από το spa, στο σπίτι

Εκτός από µόδα, η στροφή προς την ατοµική ευεξία, αναδεικνύει την ανάγκη των σύγχρονων ανθρώπων για χαλάρωση και αποφόρτιση από τους σύγχρονους, φρενήρεις ρυθµούς ζωής, και δηµιούργησε µια ακόµα αγορά: αυτή των προϊόντων spa για χρήση στο σπίτι.

Λίγο πιο εξειδικευµένα από τα απλά καλλυντικά, στηριζόµενα κυρίως σε θαλάσσια και φυτικά συστατικά, κατά κανόνα εξαιρετικά σε ποιότητα, υφές και µυρωδιές, τα καλλυντικά αυτά σας δίνουν τη δυνατότητα να νιώσετε την ιδιαίτερη αίσθηση που προσφέρει ένα spa, αλλά σε πολύ πιο προσιτή τιµή: µε το ποσό που θα δίνατε, κατά µέσο όρο, για ένα µασάζ και µια θεραπεία προσώπου, µπορείτε να αγοράσετε µια πλήρη σειρά προϊόντων, επαναλαµβάνοντας στο σπίτι σας το τελετουργικό περιποίησης όσες φορές επιτρέπει το περιεχόµενο των συσκευασιών τους.

Φυσικά, αν θέλουµε να είµαστε δίκαιοι, θα πρέπει να αναγνωρίσουµε τον εξειδικευµένο και πρακτικά αναντικατάστατο ρόλο των θεραπευτών στα spas –όσο καλή πρόθεση κι αν έχετε, δεν µπορείτε να κάνετε µασάζ στον εαυτό σας, ούτε να ωφεληθείτε µε τον ίδιο τρόπο από το ερασιτεχνικό µασάζ του συντρόφου σας. Όµως, πόσο συχνά έχετε το οικονοµικό –κυρίως- περιθώριο να χαρίσετε στον εαυτό σας µια τέτοια πολυτέλεια; Σίγουρα, όχι συχνά.

Αν, όµως, αναβαθµίσετε το µπάνιο σας σε home spa και αφιερώσετε, λίγο περισσότερο χρόνο στον εαυτό σας µε τα κατάλληλα προϊόντα και τις συµβουλές των ειδικών, η πολυτέλεια αυτή δεν θα σας λείψει!

Home Spa βήµα – βήµα

Φτιάξτε ατµόσφαιρα

Είναι το πρώτο και πολύ σηµαντικό βήµα για την απόλαυση που θα ακολουθήσει. Τακτοποιηµένος χώρος, απαλές, καθαρές πετσέτες και µπουρνούζι, χαµηλός φωτισµός (κατά προτίµηση από κεριά) και µυρωδιές που θα φτιάξουν τη διάθεσή σας, προετοιµάζουν συνολικά τις αισθήσεις, µεγιστοποιώντας τα οφέλη της θεραπείας.

Φροντίστε να βρίσκονται κοντά σας, όλα όσα χρειάζεστε

Όση καλή διάθεση κι αν έχετε, είναι σίγουρο πως το εγχείρηµα δεν θα σας µείνει τόσο αξέχαστο όσο θα θέλατε, αν γεµίσετε όλο το σπίτι νερά, επειδή ξεχάσατε στο δωµάτιο την πετσετούλα µε την οποία θα σκουπίζατε τα πόδια σας µετά το ποδόλουτρο.

Περιορίστε τους αντιπερισπασµούς

Γενικά, καλό θα είναι, εκτός από το 2ωρο που θα αφιερώσετε στον εαυτό σας, να έχετε φροντίσει ώστε να µην έχετε κάποια δουλειά µετά, και να ξεκουραστείτε όσο γίνεται περισσότερο, ακόµα και µέχρι το άλλο πρωί. Κατεβάστε τηλέφωνα (αν είναι εφικτό), ή έχετε κοντά τις συσκευές, ώστε να µην χρειάζεται να µετακινείστε. Ζητήστε από τους δικούς σας να µην σας ενοχλήσουν, και µεταφέρετε όποιες άλλες υποχρεώσεις έχετε για την επόµενη µέρα.

Ξεκινήστε από τα πόδια

Δεν χρειάζεται να έχετε ειδικές γνώσεις ρεφλεξολογίας για να απολαύσετε ένα καλό, αναζωογονητικό ποδόλουτρο. Χλιαρό νερό, µια χούφτα άλατα και το αγαπηµένο σας αφρόλουτρο, είναι ιδανικά για αρχή.

Ολοκληρώστε κάθε φάση χωριστά

Ξεκινήστε από τον καθαρισµό (απολέπιση σε πρόσωπο και σώµα, αφρόλουτρο, σαµπουάν), περάστε στις µάσκες (από µάσκα ποδιών, µέχρι µαλλιών και προσώπου, φορέστε τες µαζί, ώστε να υπολογίσετε καλύτερα το χρόνο που θα πρέπει να παραµείνουν), αφαιρέστε µε νερό κάτω από το ντους, και στη συνέχεια, αφού τυλίξετε τα µαλλιά σας µε µια πετσέτα, ξεκινήστε την περιποίηση (ενυδάτωση, θρέψη, αντιγήρανση ή ό,τι άλλο έχετε ανάγκη) σε πρόσωπο, σώµα και πόδια.

Τα µαλλιά στο τέλος

Ακούστε τις ανάγκες των µαλλιών σας, κυρίως αν συνηθίζετε να τα ταλαιπωρείτε καθηµερινά. Επιλέξτε κάποια leave-in (χωρίς ξέβγαλµα) θεραπεία για ενυδάτωση, ψαλίδα, ενίσχυση χρώµατος κλπ, βάλτε την στο τέλος και στη συνέχεια στεγνώστε τα ελαφρά µε το πιστολάκι, ή αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά. Αποφύγετε το στάιλιγκ και τις συνηθισµένες σας συνήθειες (π.χ. ίσιωµα) και επιτρέψτε στο τριχωτό να ξεκουραστεί, έστω και για µια µέρα.

Οι δικές σας ανάγκες

Το τι ακριβώς θα περιλαµβάνει το δικό σας home spa έχει άµεση σχέση µε τις ανάγκες σας, τόσο σε πρακτικό επίπεδο (τι χρειάζεται το δέρµα, τα µαλλιά σας κλπ), όσο και σε ένα πιο υποκειµενικό επίπεδο.

Για κάποιες γυναίκες π.χ. είναι αυτονόητο να συµπεριλάβουν το βάψιµο των νυχιών τους σε µια τέτοια διαδικασία, για άλλες είναι απολύτως περιττό. Σε κάθε περίπτωση, αξιολογήστε τι είναι αυτό που εσείς θέλετε και χρειάζεστε, και ικανοποιήστε το.

Αφού απολαύσετε µόνες σας την ιδανική βραδιά home spa, µπορείτε να επανασχεδιάσετε, κι αυτή τη φορά να την µοιραστείτε, µετατρέποντάς την σε home spa για 2! Μια βραδιά χαλάρωσης και απόλαυσης, δεν αφήνει ασυγκίνητο κανέναν άνδρα.

Ερωτήσεις και Απαντήσεις

Θέλω να προλάβω τη γήρανση, δεν λέω όχι σε κάτι δραστικό, αλλά δεν θέλω ούτε να σκέφτοµαι το νυστέρι! Τι προτείνετε; Φωτεινή Β. 39 ετών

Σύµφωνα µε την κ. Κωνσταντίνα Παπαϊωάννου, δρα. Κοσµητικής Ιατρικής, η τελευταία λέξη της επιστήµης στις θεραπείες οµορφιάς λέγεται κυτταροθεραπεία. «Η θεραπεία αυτή περιλαµβάνει διάφορα βήµατα, από βαθύ καθαρισµό και απολέπιση, ως αναγέννηση της επιδερµίδας και πραγµατικά αντιµετωπίζει αποτελεσµατικά τη γήρανση των κυττάρων σε άνδρες και γυναίκες, επιβραδύνοντας σηµαντικά την όλη διαδικασία», αναφέρει η δρ. Παπαϊωάννου (τηλ. 210-8254850).

Ένα πραγµατικό spa στο σπίτι σας

Ελάχιστος χρόνος, πιεσµένο επαγγελµατικό πρόγραµµα, ένα ιδιαίτερο γεγονός που θέλετε να το γιορτάσετε όσο πιο privé γίνεται, ή απλώς η επιθυµία να κάνετε ένα δώρο, που πραγµατικά θα µείνει αξέχαστο σε εσάς και τις φίλες σας. Όποια από τις παραπάνω κι αν είναι η αφορµή, η γνωστή εταιρεία βιολογικών καλλυντικών BodhiSattva έχει µια µοναδική, αλλά και προσιτή πρόταση για απολαυστικό spa στο σπίτι, το BodhiSattva Mobile Home & Office Spa.

Οι ειδικοί σχεδιαστές και οι θεραπευτές της εταιρείας έρχονται στον χώρο σας, τον µελετούν και τον µεταµορφώνουν, ώστε να αποδώσουν την Zen ατµόσφαιρα ενός Holistic Spa. Στη συνέχεια εφαρµόζουν σε εσάς και τις φίλες σας τα αναζωογονητικά BodhiSattva Signature Rituals, µε τα εξαιρετικά, βιολογικά προϊόντα της εταιρείας. Το πρόγραµµα διαµορφώνεται ανάλογα µε τις επιθυµίες σας. Οι τιµές ξεκινούν από 100 ευρώ κατά άτοµο. Αν θελήσετε να αγοράσετε τα πιστοποιηµένα φυσικά προϊόντα µε τα οποία σάς έγινε η περιποίηση ή το µασάζ, έχετε έκπτωση 20%. Info: Bodhisattva S.A., 210-3649040.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας