Μάθε πινγκ πονγκ από τον κορυφαίο Έλληνα του είδους

Μάθε πινγκ πονγκ από τον κορυφαίο Έλληνα του είδους

Ο Παναγιώτης Γκιώνης, είναι ένα από τα αστέρια της πινγκ πονγκ (Επιτραπέζια αντισφαίριση) στην Ελλάδα και μας αποκαλύπτει τα μυστικά πινγκ πονγκ και σε γενικές γραμμές πως μπορείς να γίνεις καλύτερος σε αυτό άθλημα που είναι άδικα απαξιωμένο από την πλειονότητα του πληθυσμού στη χώρα μας, που του αρέσει να παρακολουθεί μόνο ποδόσφαιρο και καλαθοσφαίριση.

Παρακάτω θα δούμε τις συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσει ένας νέος αθλητής του πινγκ πονγκ για να κατορθώσει να σταθεί σε υψηλό επίπεδο, αντιμετωπίζοντας επάξια άλλους συναθλητές του.

Άμυνα

Για να βγει μια καλή άμυνα σε ένα φάλτσο θα πρέπει ο αμυνόμενος να βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το τραπέζι και να προσπαθεί να πετύχει την μπάλα στο ψηλότερο σημείο μετά το πρώτο «σκάσιμο» της στο τραπέζι. Με το σωστό timing και την κατάλληλη κλίση της ρακέτας θα βγάλουμε την καλύτερη άμυνα.

Άμυνα χωρίς φάλτσο

Ένας πολύ καλός τρόπος για να μπερδέψεις τον αντίπαλό σου. Χτυπάς την μπάλα με τέτοιο τρόπο ώστε να νομίζει πως έχει φάλτσα. Έτσι όταν αυτός θα «κλείσει» την ρακέτα του για να τα βγάλει, θα χάσει την μπαλιά. Για να το πετύχεις αυτό θα πρέπει να μην χρησιμοποιήσεις καθόλου τον καρπό και η κίνησή σου να είναι όσο πιο απαλή γίνεται. Δύσκολο, αλλά αν το μάθεις «πετάς».

Πιάσιμο της ρακέτας

Πολύπλοκες λαβές για να πουλήσεις «μούρη» στα φιλαράκια καλό είναι να τις αποφεύγεις. Το πιάσιμο θα πρέπει να είναι σαν το αντίστοιχο του τένις, με τον δείκτη απλωμένο στο δεξί κάτω άκρο της ρακέτας. Ωστόσο υπάρχει και το κινέζικο «pen holder» όπου την πιάνεις όπως το στυλό. Είναι αρκετά δύσκολο να το μάθεις, αλλά αν το καταφέρεις, θα μπορείς να «σπας» τον καρπό σου πολύ εύκολα.

Σερβίς

Είναι και αυτό πολύ σημαντικό. Καλό είναι η μπάλα να πηγαίνει χαμηλά και να έχει φάλτσα έτσι ώστε να βγάζει δύσκολα άμυνα ο αντίπαλος και να σου στρώνεται η μπάλα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αιφνιδιασμός

Όταν αποσυντονίζεις τον αντίπαλο ρίχνεις τις βάσεις για την νίκη. Θα πρέπει να στέλνεις την μπάλα συνεχώς σε διαφορετικά σημεία ώστε να μην γίνεται προβλέψιμος ο τρόπος του παιχνιδιού σου. Στόχος σου λοιπόν να αιφνιδιάζεις όσο πιο συχνά γίνεται.

Πόδια

Η θέση των ποδιών δεν είναι ίδια σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι να πατάς γερά στο έδαφος, και κάθε χτύπημα που θα δίνεις στην μπάλα, θα πρέπει να γίνεται με το σώμα σταθερό. Αν δεν έχεις ισορροπία, τότε είσαι καταδικασμένος να μην πιάνεις την κατάλληλη απόδοση, με αρνητικό πρόσημο να χάνεις εύκολες μπαλιές που σε θεωρητικό επίπεδο θα τις κέρδιζες

Τακτική

Στόχος σου είναι να βγάζεις τον αντίπαλο συνεχώς εκτός θέσης. Όσο πιο συχνά το πετυχαίνεις τόσο πιο πολύ τον κουράζεις, σου βγαίνουν εύκολες μπαλιές και στο τέλος… νικάς.

Σύστημα

Τα συστήματα που υπάρχουν στο πινγκ πονγκ είναι πολλά και δύσκολα ένας μη επαγγελματίας να τα εφαρμόσει. Ωστόσο είναι καλό να προσπαθείς να διακρίνεις τα αδύνατα σημεία του αντιπάλου και να τον «χτυπάς» πάνω σε αυτά προς το τέλος του παιχνιδιού, που θα έχει κουραστεί. Αν το κάνεις από την αρχή σε παίρνει χαμπάρι και…. «γεια σου».

Προηγούμενο άρθροΑνακαλύψτε εικόνες και βίντεο με το Cooliris
Επόμενο άρθρο8 κανόνες του γκράφιτι, προς νέο graffiti writer
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας