Moto Morini 9 ½

Moto Morini 9 ½

Η πολυπλοκότητα μιας κατασκευής συνήθως γεμίζει με δέος τον εκάστοτε παρατηρητή. Από την άλλη πλευρά, η απλότητα αποτελεί κάτι το εντελώς ξεχωριστό. Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 στην Ιταλία, συχνά αποκαλούσαν τα Morini «Ducati των φτωχών». Στις μέρες μας, η ιταλική εταιρεία έχει αποδείξει ότι σχεδιάζοντας κάτι με τον απλό, πατροπαράδοτο τρόπο μπορείς να κερδίσεις τις εντυπώσεις. Το 9 ½ αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα της συγκεκριμένης φιλοσοφίας.

Καλή θέση οδήγησης

Μόλις καθίσεις στη σέλα του, όλα βρίσκονται ακριβώς στη θέση που θα τα επιθυμούσες. Η θέση των μαρσπιέ, το τιμόνι, οι γωνίες που σχηματίζουν τα γόνατα και τα χέρια σε αφήνουν απόλυτα ικανοποιημένο. Ο κινητήρας έρχεται στη ζωή άμεσα, χωρίς δισταγμούς, και ξεκινάς χωρίς δεύτερη κουβέντα, με τους κραδασμούς του δικύλινδρου μοτέρ να διατηρούνται σε χαμηλό επίπεδο, σε βαθμό που περνούν απαρατήρητοι. Ο κινητήρας «γεμίζει» στρωτά, ομαλά, με τη ροπή να ξυπνάει τις αισθήσεις σου κάθε φορά που φορτώνεις μία σχέση στο κιβώτιο. Το τελευταίο συνεργάζεται άψογα με το σαφή και μαλακό σε αίσθηση συμπλέκτη, χωρίς να σε κουράζουν.

Ομοιογενές σύνολο

Οι αναρτήσεις του διαθέτουν μέτρια σκληρότητα, συνεισφέροντας θετικά στην οδική συμπεριφορά της μοτοσικλέτας και χωρίς να περιορίζουν την άνεση του αναβάτη. Ακόμη κι αν οδηγήσεις τη μοτοσικλέτα σε σπορ ρυθμό, στο πλαίσιο βέβαια της λογικής, θα διαπιστώσεις ότι το σύνολο πλαισίου-ανάρτησης-φρένων δεν θα σε «πουλήσει». Απεναντίας, θα κινηθείς αξιοπρεπώς και μάλιστα με ρυθμό που θα σε αφήσει έκπληκτο για τα δεδομένα της κατηγορίας. Παρ’ ότι το περιβάλλον μίας πίστας αφήνει παγερά αδιάφορο τον αναβάτη μίας τέτοιας μοτοσικλέτας, η μοτοσικλέτα της δοκιμής μας οδηγήθηκε στην πίστα των Μεγάρων, στο πλαίσιο της παρουσίασης της Ducati 1098, που διεξήχθη από την ΕΛΛΗΝΜΟΤΟ. Στο συγκεκριμένο τερέν η Morini άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, όσον αφορά στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς.

Οι εναλλαγές κατεύθυνσης πραγματοποιούνται με σιγουριά, χωρίς να διαταράσσεται ο καρδιακός σου παλμός. Το πλαίσιο και οι αναρτήσεις σε ενημερώνουν ανά πάσα στιγμή για την πρόσφυση των ελαστικών, αλλά και για τη συμπεριφορά της μοτοσικλέτας. Για να βρεθείς προ εκπλήξεως, θα πρέπει να έχεις ήδη υπερβεί τα όρια της μοτοσικλέτας ή των περιστάσεων. Χωρίς αμφιβολία, η νέα Morini αποτελεί μία ξεχωριστή μοτοσικλέτα για τους εραστές της «κουλαριστής» βόλτας και της ξεχωριστής κουλτούρας του μοτοσικλετισμού. Πάνω στη σέλα της θα ξεχαστείς και θα βολτάρεις με το δικό σου ρυθμό, με σύντροφο το «χουρχουρητό» του ιταλικού δικύλινδρου, αναπολώντας τις συγκλονιστικές στιγμές της ζωής σου στο φως του ηλιοβασιλέματος.

Συμπέρασμα

Στο σύνολο του, το Morini σε κερδίζει γιατί απλοποιεί τη διαδικασία της οδήγησης και σ’ αφήνει να ευχαριστηθείς και να απολαύσεις την ίδια τη μοτοσικλέτα και τη διαδρομή που ακολουθείς. Πριν από μερικές δεκαετίες αυτό το σκοπό είχαν οι κατασκευαστές, ωστόσο στη συνέχεια μπήκαν στο λούκι της πολυπλοκότητας και της τεχνολογίας, χάνοντας την ουσία του απλού, γνήσιου μοτοσικλετισμού. Γευτείτε τον…

Προηγούμενο άρθροDaelim Ace 110
Επόμενο άρθροYamaha Cygnus Χ
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας