Μύθοι γύρω από τις σεξουαλικές ορέξεις των γυναικών

Μύθοι γύρω από τις σεξουαλικές ορέξεις των γυναικών

Οι επιστήμονες ανέλαβαν να μας ενημερώσουν ότι υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από τις σεξουαλικές ορέξεις των γυναικών και τον οργασμό. Κάτι είχαμε καταλάβει, αλλά τώρα έχουμε και αποδείξεις.

Πάνω που αρχίσαμε να αποκτάμε καλή σχέση με το σώμα μας, ήρθαν κι άλλα καλά νέα: Έχουμε τις ίδιες προοπτικές για απόλαυση με τους άντρες (σώπα!). Το κακό είναι πως πολλές φορές πέφτουμε θύματα διαφόρων μύθων και στο τέλος βάζουμε όρια στον εαυτό μας, ακόμη και υποσυνείδητα. Εμείς οι ίδιες λοιπόν υποτιμάμε την ικανότητά μας να ερεθιστούμε σε χρόνο ρεκόρ και να τελειώσουμε σε ακόμη πιο εντυπωσιακά σύντομο χρονικό διάστημα. Ε, καιρός να σταματήσει αυτό το φιάσκο (sic).

Συγκεντρώσαμε εδώ τα πέντε πιο συνηθισμένα κλισέ που στέκονται εμπόδιο ανάμεσα σ’ εμάς και την ευχαρίστηση και τα καταρρίψαμε. Για να δικαιολογήσουμε και το μισθό μας, προσθέσαμε και μερικές συμβουλές για να ξαναβάλεις τα πράγματα στη θέση τους πολύ γρήγορα. Καλή όρεξη.

Πρέπει να έχεις όρεξη για να ερεθιστείς

Η πραγματικότητα: Μερικές φορές η όρεξη έρχεται μαζί με τον ερεθισμό.

Δεν είσαι χαρακτήρας του Μίλο Μανάρα, για να πολεμάς τους εχθρούς σου με σκισμένα εσώρουχα και τις μπούκλες άψογες και μετά να πέφτεις στο κρεβάτι πανέτοιμη για δεύτερο πόλεμο. Είσαι φυσιολογικός άνθρωπος, που βαριέται, κουράζεται, έχει όρεξη για γκρίνια αντί για προκαταρκτικά και πολλές φορές νιώθεις πρησμένη ή σε κακή φόρμα. Αυτά είναι απολύτως λογικά έξω από τον κόσμο των κόμικς, δεν αποτελούν όμως και λόγο για να αποφεύγεις την ερωτική πράξη.

Το σενάριο είναι γνωστό: Εκείνος έχει όρεξη, εσύ έχεις νεύρα με τον προϊστάμενό σου. Το απορρίπτεις, γιατί είσαι ΣΙΓΟΥΡΗ πως δεν θα σου έρθει η διάθεση με τίποτα. Πώς το ξέρεις πριν το δοκιμάσεις; Η επιστημονική αλήθεια είναι πως η διάθεση και ο ερεθισμός είναι δύο διαφορετικά πράγματα, διότι το πρώτο ξεκινάει από τον εγκέφαλο και το δεύτερο από το σώμα. Η συνέχεια της αλήθειας αυτής είναι πως το ένα δεν προϋποθέτει το άλλο και πως το σώμα σου μπορεί μια χαρά να ερεθιστεί χωρίς να έχει προηγηθεί η νοητική λειτουργία. Κι αν μέχρι τώρα περίμενες να καθαρίσει το μυαλό σου, να συγκεντρωθείς στα σημαντικά (δηλαδή, το φίλο σου) και μετάααα να ξεκινήσεις τα παιχνίδια, γιατί δεν δοκιμάζεις την αντίθετη φορά; Να ξεκινήσεις δηλαδή τα παιχνίδια, για να καθαρίσει το μυαλό σου απ’ όλα τα άλλα, και να συγκεντρωθείς στα σημαντικά. Η μέθοδος αυτή είναι πιο ενδιαφέρουσα από την αυτοσυγκέντρωση.

Χρειάζεσαι πολύ χρόνο για να πάρεις μπρος

Η πραγματικότητα: Δεν απαιτούνται τρεις γεωλογικές περίοδοι σε προκαταρκτικά

Όχι πως μας πειράζει να συνεχίσουν οι άντρες να πιστεύουν το παραπάνω κλισέ, αλλά δεν χρειάζεται να μπερδευόμαστε κι εμείς οι ίδιες από τους μύθους που δημιουργούμε. Φυσικά, απολαμβάνουμε τα πολύωρα προκαταρκτικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το σώμα μας δεν είναι ικανό να ερεθιστεί γρήγορα. Δυστυχώς, οι άντρες κατάλαβαν το καλοστημένο μας σχέδιο και απέδειξαν με έρευνες πως μπορούμε να ερεθιστούμε στον ίδιο χρόνο με αυτούς.

Όλα άρχισαν σε ένα κέντρο ερευνών στον Καναδά, όπου έβαλαν άντρες και γυναίκες να παρακολουθήσουν πορνό και κατέγραφαν την αύξηση της θερμοκρασίας των γεννητικών τους οργάνων και άλλες ενδείξεις που μαρτυρούσαν ερεθισμό. Οι άντρες τα κατάφεραν σε 11 λεπτά και οι γυναίκες σε 12. Σχεδόν τους προλάβαμε.

Τότε γιατί σου παίρνει πολύ περισσότερο μερικές φορές; Στην παραπάνω έρευνα οι συμμετέχοντες φορούσαν ειδικά γυαλιά, που δεν τους επέτρεπαν να χαζολογούν δεξιά κι αριστερά ή να αποσπάται η προσοχή τους από κάτι άλλο στο δωμάτιο. Εδώ είναι το μυστικό. Πρέπει να ελαχιστοποιήσεις τις ενοχλήσεις αν θέλεις να ρίξεις το χρόνο ερεθισμού αποτελεσματικά.

Οι γυναίκες έχουν περιμετρική όραση και την τάση να ελέγχουν το περιβάλλον τους όλη την ώρα, οπότε το τηλέφωνο που χτυπάει στο βάθος, η τηλεόραση που παίζει στο mute ή ένα χαρτί πάνω στο κομοδίνο που σου θυμίζει τι έχεις να κάνεις το πρωί μπορεί να καθυστερήσουν τον ερεθισμό σου. Κι αυτό δεν είναι ένας μύθος που καλλιεργούμε για να κάνουμε τους άντρες να αφιερώνουν πολλή ώρα στον στοματικό, είναι αλήθεια. Γι’ αυτό φρόντισε να καθαρίσεις το τοπίο από αντιπερισπασμούς και να μαζεύεις το μυαλό σου όταν πάει να ξεφύγει από τα τεκταινόμενα με άσχετες σκέψεις.

Χωρίς το σωστό επίπεδο υγρασίας δεν γίνεται τίποτα

Η πραγματικότητα: Η λίπανση δεν είναι η μόνη ένδειξη ότι είσαι ερεθισμένη

Μέχρι τώρα ήταν η απόδειξη του γυναικείου ερεθισμού. Μετά η επιστήμη προόδευσε και μας ενημέρωσε ότι αυτά που ξέρουμε πρέπει να τα ξεχάσουμε και ότι τα επίπεδα υγρασίας του κόλπου μπορεί να εξαρτηθούν και από άλλους παράγοντες, που δεν έχουν να κάνουν με τον ερεθισμό: από τον κύκλο της περιόδου σου μέχρι κάποια φάρμακα (ακόμη και απλά για το συνάχι), που μπορούν να σε μπερδέψουν. Με λίγα λόγια, μπορεί να είσαι ερεθισμένη αλλά να παρατηρείς μια κάποια ξηρότητα.

Τότε ποιες είναι οι σωματικές ενδείξεις του ερεθισμού; Σύμφωνα με τους ερευνητές, μπορεί να είναι η αύξηση της θερμοκρασίας (όχι, μην τσεκάρεις το κούτελό σου, δεν μιλάμε για πυρετό, αλλού ζεσταίνεσαι) ή ένα ελαφρύ πρήξιμο, οι θηλές που σκληραίνουν, ένα χτυποκάρδι ή οι κλασικές πεταλούδες χαμηλά στο στομάχι (αλήθεια, είναι πλέον επιστημονικά αποδεδειγμένη η ύπαρξή τους – απλά δεν τις λένε έτσι).

Συγκεντρώσου σε αυτές τις ενδείξεις λοιπόν και μην αγχώνεσαι. Εξάλλου το ζήτημα της λίπανσης μπορεί να λυθεί με στοματικό έρωτα ή με ένα ειδικό λιπαντικό από το φαρμακείο (να θυμάσαι, ΠΑΝΤΑ με βάση το νερό, για να μην έχετε ατυχήματα με το προφυλακτικό). Και ναι, θα ήταν πιο βολικό αν τα φρόντιζε όλα η φύση, αλλά ακόμη και τις μέρες που τεμπελιάζει εσύ δεν χρειάζεται να κάνεις απεργία από την ερωτική πράξη.

Οι γυναίκες έχουν πιο χαμηλή λίμπιντο από τους άντρες

Η πραγματικότητα: Οι γυναίκες μπορούν να έχουν περισσότερες ορμές από τους άντρες

Σε ένα πανεπιστήμιο στην Καλιφόρνια αποφάνθηκαν πως το είκοσι τοις εκατό των γυναικών έχουν πιο έντονες σεξουαλικές ορμές από το μέσο άντρα. Βέβαια, εσένα δεν σε νοιάζει τι λένε στην άλλη άκρη του πλανήτη, σε νοιάζει τι να κάνεις με τη σχέση σου στο Παγκράτι, όταν εκείνος θέλει έρωτα και εσύ όχι. Πάντως, ο λόγος που δεν έχετε συγχρονιστεί δεν είναι τα διαφορετικά χρωμοσώματά σας.

Η αυξημένη λίμπιντο δεν είναι αυστηρά αντρικό προνόμιο και πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει αυτή η ιστορία. Όπως βλέπεις ψηλούς άντρες και ψηλές γυναίκες, έτσι μερικοί άνθρωποι έχουν πιο αυξημένες ορμές από τους άλλους, άσχετα με το φύλο τους.

Αν τώρα εσύ ανήκεις στην κατηγορία βραδείας καύσεως κι εκείνος στην κατηγορία με αυτούς που βγάζουν φλόγες από το στόμα, πρέπει να δουλέψεις το συγχρονισμό σας χωρίς κλισέ στο μυαλό σου. Προσπάθησε να βρεις τη χαμένη σου όρεξη πειραματιζόμενη με διάφορους τρόπους, μέχρι να καταλήξεις σε αυτόν που σου ταιριάζει καλύτερα.

Από το να φαντασιώνεσαι αγνώστους στο δρόμο ή έρωτα σε απίθανα μέρη μέχρι να δεις μια soft porn ταινία με το αγόρι σου, κάτι θα βρεις που να σου ξυπνάει τη λίμπιντο. Και αν θέλεις κι εδώ τη γνώμη των ειδικών, πρέπει να μάθεις ότι συμφωνούν πως ο αυνανισμός κάνει θαύματα στις ορμές, κι αυτό είναι το μόνο σημείο όπου οι άντρες προπορεύονται.

Οι γυναίκες δεν δείχνουν τέτοια αδυναμία στον αυνανισμό, αλλά είναι γεγονός πως όσο καλύτερα γνωρίζεις το σώμα σου και τις λειτουργίες του, τόσο πιο εύκολα μπορείς να βρεις τα σωστά κουμπιά για να αλλάξεις κατηγορία κι από βραδείας καύσεως να γίνεις ζογκλέρ που φτύνει φωτιές.

Οι γυναίκες δεν είναι ιδιαίτερα οπτικοί τύποι

Η πραγματικότητα: Είναι και παραείναι, όπως σε βλέπω και με βλέπεις

Ο μοναδικός λόγος για τον οποίο οι άντρες επιμένουν για αναμμένα φώτα και οι γυναίκες για ένα και μοναδικό ρεσό στην άλλη άκρη του δωματίου είναι η αυτοπεποίθηση. Δεν έχει να κάνει με την οπτική απόλαυση, αλλά με το γεγονός πως οι γυναίκες φοβούνται μήπως φανεί η κοιλίτσα που κρύβουν επιμελώς με τα σωστά μπλουζάκια.

Η αλήθεια όμως είναι πως οι άντρες δεν έχουν όρεξη για λιπομετρήσεις στο κρεβάτι, παρά μόνο για έρωτα, και είναι εκεί γιατί απλούστατα τους αρέσεις όπως ακριβώς είσαι (αλλιώς θα ήταν σε ένα άλλο δωμάτιο με κάποια άλλη). Για αυτό άσε τις υστερίες και τις υπερβολές, σταμάτα να ρουφιέσαι και άναψε τα φώτα.

Αν θέλεις να το κάνεις σιγά σιγά, μπορείς να ξεκινήσεις με ένα μικρό φωτιστικό (εντάξει, στην άλλη άκρη του δωματίου) και με σταδιακές προόδους να φτάσεις ως το πολύφωτο. Ο λόγος που θα κάνεις όλη αυτή την προσπάθεια; Η απόλαυσή σου, φυσικά! Γδύσε το φίλο σου, καμάρωσέ τον, δοκίμασε τον έρωτα δίπλα σε έναν καθρέφτη και τότε θα καταλάβεις γιατί όλοι όσοι υποστηρίζουν πως οι γυναίκες δεν είναι οπτικοί τύποι μάλλον κοιμούνται με τα μάτια ανοιχτά.

Δες τι ανακάλυψαν πρόσφατα οι ερευνητές

  • Όταν ένας άντρας υποψιάζεται ότι τον απατάς, κάνει πιο βαθιές διεισδύσεις (πριν τσεκάρει το κινητό σου). Και όλα αυτά, γιατί στην εποχή των σπηλαίων οι άντρες κυνηγούσαν όλη μέρα δίνοντας το περιθώριο σε κάποιον άλλο να τρυπώσει στο σπίτι τους, και με αυτόν τον τρόπο τους υπέδειξε η φύση να ξεφορτώνονται το σπέρμα του αντιπάλου πριν γονιμοποιήσει τη σύζυγο. Τελικά, το τσεκάρισμα του κινητού είναι πιο απλό.
  • Όλοι οι άντρες μετρούν κάποια στιγμή το μέγεθος του πέους τους, αλλά είναι ο περήφανος μέσος όρος (12-14 εκατοστά σε στύση) που παθαίνει πραγματική εμμονή και όχι όσοι είναι κάτω από τη βάση, όπως θα περιμέναμε. Ίσως οι μετεξεταστέοι το έχουν πάρει απόφαση ότι ποτέ δεν θα αποκτήσουν μεγάλο πέος και δεν ασχολούνται με το θέμα.
Προηγούμενο άρθροΗ θεωρία των «μεγάλων πετρών» (Big Rocks Theory)
Επόμενο άρθροYamaha YZF-R6
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας