ΑρχικήΕιδήσειςNest Cam IQ: Η έξυπνη κάμερα ασφαλείας που εντυπωσιάζει

Nest Cam IQ: Η έξυπνη κάμερα ασφαλείας που εντυπωσιάζει

Nest Cam IQ: Η έξυπνη κάμερα ασφαλείας που εντυπωσιάζει.

Η νέα κάμερα ασφαλείας της Nest υποτίθεται ότι είναι τόσο έξυπνη ώστε να μπορεί να εντοπίσει τα οικεία πρόσωπα και να τα ξεχωρίσει από τους υπόπτους.

Αυτή η δεξιότητα προέρχεται από την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου από την αδελφική εταιρεία της Google, την Nest . Η κάμερα Nest Cam IQ θεωρείται ένα εκλεπτυσμένο premium προϊόν που πωλείται στην τιμή (περίπου)- των 300 δολαρίων- (την στιγμή της συγγραφής του άρθρου) συν μια μηνιαία συνδρομή των 10 δωλαρίων για να τρέξει το πρόγραμμα αναγνώρισης προσώπου και άλλα χαρακτηριστικά, όπως αποθήκευση βίντεο 10 ημερών.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι η κάμερα Nest Cam IQ έχει πάνω κάτω από τις ίδιες δυνατότητες με την τυπική φωτογραφική μηχανή των 200 δολαρίων της Nest, αλλά νομίζω πως κάτι τέτοιο είναι πέρα ως πέρα λάθος.

Η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου της Google έχει προστεθεί επίσης και στο θυροτηλέφωνο που είναι συνδεδεμένο με την κάμερα Nest Cam IQ . Η τιμή του θυροτηλέφωνου δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.

Η Apple είναι γνωστό πως έχει αγκαλιάσει επίσης θερμά την αναγνώριση προσώπου με την λειτουργία face id, αν και με διαφορετικό τύπο τεχνολογίας και στόχο – για να ξεκλειδώσει το πρόσφατα κυκλοφορημένο Smartphone το iPhone X.

Η Nest Cam IQ προσφέρει μια ματιά στο πόσο βαθιά ευφυείς έχουν γίνει οι υπολογιστές και πως μπορούν να αλλάξουν ριζικά τη ζωή μας, καθώς όλο και περισσότερες οικιακές συσκευές συνδέονται στο Διαδίκτυο.

Στήσαμε την κάμερα Nest Cam IQ στο γραφείο μας και ταυτοποιήσαμε όλους όσους εισέρχονται ή εργάζονται τακτικά στο γραφείο. Ελέγξαμε αν η κάμερα θα τα θυμάται και θα στέλνει ειδοποιήσεις όταν τους εντοπίζει και όντως δούλεψε. Από την άλλη πλευρά, η κάμερα στέλνει επίσης ειδοποιήσεις όταν βλέπει κάποιον που δεν αναγνωρίζει, αυξάνοντας την πιθανότητα αναγνώρισης ενός εισβολέα στις εγκαταστάσεις μας.

Αυτό που θέλαμε να μάθουμε είναι, το πόσο έξυπνο είναι αυτή η κάμερα. Ως μέρος της δοκιμής, μερικοί από εμάς είχαν μεταμφιεστεί βάφοντας το πρόσωπό μας και αναγνώρισε κατευθείαν το ποιοι είμαστε. Φυσικά, η κάμερα δεν έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίσει ένα άτομο φορώντας μία μάσκα.

Συνολικά, είναι μια εντυπωσιακή φωτογραφική μηχανή, αν και πιθανώς δεν αξίζει την υψηλή τιμή που διατίθεται στην αγορά, συν τη μηνιαία συνδρομή, εκτός αν έχετε την καυτή επιθυμία να αποκτήσετε την πιο σύγχρονη τεχνολογία και θέλετε πραγματικά να ξέρετε πάντα τι συμβαίνει στο σπίτι σας ή στο χώρο σας όλη την ώρα.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166