ΑρχικήΕιδήσειςΟ CEO της Samsung Electronics Kwon Oh hyun παραιτήθηκε

Ο CEO της Samsung Electronics Kwon Oh hyun παραιτήθηκε

Ο CEO της Samsung Electronics Kwon Oh-hyun παραιτήθηκε.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Samsung Kwon Oh-hyun είναι το τελευταίο στέλεχος που θα αποχωρήσει μετά τη σύλληψη και τη καταδίκη του επικεφαλής της εταιρείας Jay Y. Lee για διαφθορά τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους.

Η παραίτηση του Kwon ήρθε ως μεγάλη έκπληξη, δεδομένου ότι ο κατασκευαστής smartphone και ηλεκτρονικών ειδών ανακοίνωσε ένα απρόσμενο λειτουργικό κέρδος για το τρίτο τρίμηνο του 2017 την ίδια ημέρα, και αναμφισβήτητα αυτά τα δύο γεγονότα δεν έχουν καμία συνοχή μεταξύ τους.

Αρχικά ο Kwon θεωρήθηκε ότι θα αναλάβει μεγαλύτερο ρόλο στη Samsung μετά τη σύλληψη του Lee τον Φεβρουάριο, η οποία οδήγησε επίσης στην αποχώρηση ορισμένων άλλων βασικών στελεχών της εταιρείας.

Ο Kwon, είναι 64 ετών, ήταν επικεφαλής του τμήματος των εξαρτημάτων της εταιρείας και θεωρήθηκε από πολλούς στο Samsung Group ως το πρόσωπο που τελεί τον τέλειο αντικαταστάτη τον Lee, αλλά μάλλον διαψεύστηκαν.

Σε μια δήλωση σχετικά με την αναπάντεχη αποχώρηση του, ο Kwon εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ήρθε η ώρα να ξεκινήσει εκ νέου η εταιρεία με νέο πνεύμα και νέα ηγεσία ». Επισημαίνει επίσης ότι οι σημερινές επιτυχίες της Samsung είναι άμεση συνέπεια του έργου της εταιρίας. Λέγοντας:

«Ευτυχώς ευτυχώς κερδίσαμε το χαμένο έδαφος του τελευταίου καιρού, αλλά αυτό είναι ο καρπός των αποφάσεων και των επενδύσεων του παρελθόντος. είμαστε σε θέση να φτάσουμε κοντά στην εξεύρεση νέων κινήτρων ανάπτυξης με την ανάγνωση των μελλοντικών τάσεων αυτή τη στιγμή».

Παρά το γεγονός ότι σημείωσε άνοδο των κερδών σε σχέση με την προηγούμενη μέρα, οι μετοχές της Samsung μειώθηκαν κατά 1,5% μετά την είδηση ​​της παραίτησης του Kwon, πιθανότατα λόγω της αβεβαιότητας που περιβάλλει τον όμιλο τώρα που θα απαιτηθεί νέα ηγεσία.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166