ΑρχικήΕιδήσειςΟ Eric Schmidt από την Google λέει ότι ο Elon Musk εκφράζεται...

Ο Eric Schmidt από την Google λέει ότι ο Elon Musk εκφράζεται λανθασμένα για το AI

Ο Eric Schmidt από την Google λέει ότι ο Elon Musk εκφράζεται λανθασμένα για το AI, χωρίς να ευσταθούν τα λεγόμενά του.

Ο ιδρυτής του SpaceX, Elon Musk, μπορεί να είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στο χώρο της τεχνολογίας, αλλά ακόμη και η δημοτικότητα του δεν τον βοήθησαν να εντυπωσιάσει τον Eric Schmidt από την Google που πιστεύει ότι ο Musk έχει λανθασμένη γνώμη για την τεχνητή νοημοσύνη.

Στην πραγματικότητα, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Google πιστεύει ότι ο σκεπτικισμός του Musk σχετικά με τον αντίκτυπο του AI στους ανθρώπους είναι “παντελώς εσφαλμένος” και δεν συνάδει με την πραγματικότητα.

Μιλώντας στο περιθώριο της Διάσκεψης Viva Technology conference 2018 στο Παρίσι την Παρασκευή, ο Schmidt είπε: «Η Musk ανησυχεί για την κακή χρήση αυτής της τεχνολογίας, ωστόσο είμαι πεπεισμένος πως έχει παρερμηνεύσει τις αρνητικές συνέπειες του AI και το συντριπτικό όφελος που μπορεί να προκύψει από αυτό».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Schmidt συνέχισε να εξηγεί πώς η ανθρωπότητα, ιδιαίτερα ιδιαίτερα στον τομέα της υγείας, της εκπαίδευσης, στα κοινωνικά συστήματα και τις δημόσιες υπηρεσίες θα ωφεληθούν στο έπακρο από τη χρήση του AI.

Ο προαναφερόμενος πρόσθεσε επίσης ότι: H τεχνητή νοημοσύνη (AI) θα κάνει τους ανθρώπους πιο έξυπνους, και όσοι παραβλέπουν αυτό το γεγονός, στην καλύτερη περίπτωση είναι προκατειλημμένοι.

Οι παρατηρήσεις του Schmidt ήρθαν σε απάντηση σε ερώτηση του πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου της Publicis, Maurice Levy, ο οποίος ζήτησε από τον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της Google να μοιραστεί τη γνώμη του σχετικά με τις απόψεις του Musk σχετικά με το AI, λέγοντας ότι:

«Η άποψη του Elon Musk είναι αντικειμενικά εσφαλμένη, η θέση μου είναι σαφής, είναι λάθος γιατί δεν κατανοεί τα οφέλη που θα προσφέρει αυτή η τεχνολογία για να καταστήσει πιο έξυπνους ανθρώπους. Η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση είναι στην πραγματικότητα ένα σημαντικό σκαλοπάτι για την πρόοδο της ανθρωπότητας, και έχει τα εχέγγυα να καταστήσει τον κάθε πολίτη πιο έξυπνο, από ότι στο παρελθόν. Θα επιτρέψει στον κόσμο να ζήσει μία ζωή μεγαλύτερης διάρκειας, με λιγότερους πόνους και λιγότερες ασθένειες. Θα επιτρέψει να δημιουργηθούν οικονομικά και κοινωνικά συστήματα που θα είναι πιο λειτουργικά και εύχρηστα.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166