Ο μισογυνισμός χτυπά πάλι, αυτή τη φορά στην Google.

Ο μισογυνισμός χτυπά πάλι, αυτή τη φορά στην Google.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες κάνει το γύρο του διαδικτύου ένα έγγραφο φωτιά που καίει την Google για το σοβαρό θέμα μισογυνισμού που έχουν υποστεί οι εργαζόμενες στα γραφεία αυτού το τεράστιου κολοσσού.

Το περιεχόμενο του συγκεκριμένου εγγράφου εξηγεί τι συμβαίνει εντός του εργασιακού περιβάλλοντος στην Google και σαν να μην έφτανε αυτό, αρκετοί υπάλληλοι έχουν ρίξει φως στο περιεχόμενο, λέγοντας πως υπάρχει πραγματικά μία δόση αλήθειας και ορισμένοι συνάδελφοί τους διαπράττουν το συγκεκριμένο αδίκημα χωρίς να έχουν αναστολές.

Σύμφωνα με έναν υπάλληλο, το έγγραφο γνώρισε ευρεία απήχηση, αλλά κατάφερε επίσης να το περιθωριοποιήσουν και να το κουκουλώσουν ούτως ώστε να μη γίνει τεράστιο σκάνδαλο και διασυρθεί ανεπανόρθωτα ο βασιλιάς του ίντερνετ.

Ο εργαζόμενος που έγραψε το έγγραφο υποστήριξε ότι ο λόγος για το χάσμα των αμοιβών οφειλόταν σε βιολογικούς λόγους, δηλαδή οι γυναίκες είχαν κατώτερη αμοιβή στο ίδιο πόστο εργασίας από τους άντρες, άσχετα αν κάποιος είναι δεσμευμένος με τη ρήτρα της εχεμύθειας για να μην αποκαλύψει μυστικά της δουλειάς του ακόμη και στους συναδέλφους για ευνόητους λόγους.

Είπαν επίσης ότι η Google πρέπει να προωθήσει την “ιδεολογική ποικιλομορφία” λέγοντας ότι η η εταιρεία δεν πρέπει να προσφέρει προγράμματα για φυλετικές μειονότητες.

Ένας υπάλληλος, ο οποίος επιθυμούσε να παραμείνει ανώνυμος, δήλωσε στην Motherboard ότι:

Το ευρύτερο πλαίσιο της υπόθεσης είναι πως κάποια άτομα είναι αρκετά εντός της εταιρείας είναι εξαιρετικά θρασύτατα δεν διστάζουν να προβαίνουν σε σε απαράδεκτες πράξεις εναντίον των θηλυκών συναδέλφων τους, άλλωστε το παρόν ζήτημα είναι κοινό μυστικό ανάμεσα στις συζητήσεις που γίνονται στα διαλείμματα, αλλά κανείς δεν τολμάει να βγει και να το καταγγείλει δημόσια γιατί φοβάται πως μπορεί να χάσει τη δουλειά του.

Το περιστατικό έρχεται σε μια ευαίσθητη στιγμή για το Google. Την ώρα που γράφεται τούτο το άρθρο διερευνάται από το Υπουργείο Εργασίας για το χάσμα των αμοιβών μεταξύ των δύο φύλων. Το Υπουργείο Εργασίας δήλωσε στο παρελθόν ότι υπάρχουν «συστημικές αποζημιώσεις αποζημίωσης έναντι των γυναικών σε μεγάλο βαθμό σε ολόκληρο το εργατικό δυναμικό» και ότι υπάρχουν «επιτακτικές ενδείξεις για πολύ σημαντικές διακρίσεις κατά των γυναικών στις περισσότερες κοινές θέσεις στην έδρα της Google».

Αρκετοί από όσους θεωρούν τους εαυτούς τους ως στόχους του ανώτερου μηχανικού λογισμικού απείλησαν να εγκαταλείψουν την εταιρεία εάν δεν διορθώσουν το πρόβλημα. Ο τρόπος με τον οποίο η Google χειρίζεται την κατάσταση θα είναι αρκετά σημαντική. Όπως λέει η παροιμία: όταν στέκεται κάποιος στη μέση του δρόμου είναι πολύ επικίνδυνο γιατί θα ρθει που θα τον χτυπήσουν και από τις δύο πλευρές στη λωρίδα της κυκλοφορίας.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας