Ο θόρυβος των πλοίων επηρεάζει την ικανότητα των θαλάσσιων ειδών να επικοινωνούν

Ο θόρυβος των πλοίων επηρεάζει την ικανότητα των θαλάσσιων ειδών να επικοινωνούν

Ο θόρυβος των πλοίων επηρεάζει την ικανότητα των θαλάσσιων ειδών να επικοινωνούν.

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Όκλαντ πραγματοποίησαν την πρώτη μεγάλη έρευνα σχετικά με τις επιπτώσεις του θορύβου των πλοίων στα ύδατα του κόλπου Hauraki.

Η έρευνα δείχνει σημαντική μείωση του «χώρου επικοινωνίας» που διατίθεται για τουλάχιστον δύο βασικά θαλάσσια είδη.

Η υποψήφια διδάκτορας Rosalyn Putland και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Craig Radford από το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Επιστήμης συνδύασαν ηχογραφήσεις από τέσσερις “σταθμούς ακρόασης” σε διάστημα εννέα μηνών με αυτόματα δεδομένα παρακολούθησης πλοίων για τον εντοπισμό υποβρύχιου θορύβου από τα πλοία που κινούνται στη θάλασσα.

Ανυψωμένα 1 έως 2 μέτρα πάνω από το θαλασσινό νερό, τα υδρόφωνα κατέγραψαν δύο λεπτά δεδομένων κάθε 20 λεπτά.

Η μελέτη επικεντρώθηκε σε δύο θαλάσσια είδη που χρησιμοποιούν ήχο για να επικοινωνούν, τις φάλαινες του Bryde (Balaenoptera edeni) και το κοινό ψάρι που φέρει την ονομασία μεγαλόφθαλμος (Pempheris adspersa).

Διαπίστωσε ότι ο θόρυβος από τα φορτία, τα εμπορευματοκιβώτια και από σχεδόν όλα τα πλοία που πλέουν στη θάλασσα παρεμπόδιζε τον ήχο της επικοινωνίας μέχρι και 20%.

Κάθε φορά που ένα σκάφος περνούσε από απόσταση δέκα χιλιομέτρων από το σταθμό ακρόασης, μειωνόταν ο χώρος επικοινωνίας για τους μεγαλόφθαλμους έως 61,5% και έως 87,4% για τις φάλαινες του Bryde. Η έρευνα έχει δείξει ότι οι μεγαλόφθαλμοι μπορούν να επικοινωνούν σε αποστάσεις έως και 31 μέτρα, και κατά συνέπεια όταν ένα πλοίο περάσει από μία απόσταση μικρότερη των 10 χιλιομέτρων θα μειώσει τον χώρο επικοινωνίας κατά 12 μέτρα.

«Ο χώρος επικοινωνίας είναι το εύρος στο οποίο δύο θαλάσσια είδη μπορούν να ακούσουν το ένα το άλλο και αυτή η μελέτη έχει βρει το εύρος στο οποίο οι μεγαλόφθαλμοι και οι φάλαινες του Bryde μπορούν να επικοινωνούν.

Η μείωση του χώρου επικοινωνίας των θαλάσσιων ειδών γίνεται όλο και πιο σημαντική ανησυχία για τους επιστήμονες σε όλο τον κόσμο, καθώς μαθαίνουν και κατανοούν περισσότερα πράγματα για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται ήχος μεταξύ των θαλάσσιων ειδών, οπότε αναζητούν τρόπους για να διασφαλιστεί η επιβίωση τους, συμπεριλαμβανομένης της εύρεσης ενός συντρόφου, της υπεράσπισης του χώρου τους και της προειδοποίησης για ενδεχόμενο κίνδυνο.

Ο μεγαλύτερος αντίκτυπος από το θόρυβο των πλοίων ήταν στο κανάλι Jellicoe, η πιο τακτικά χρησιμοποιούμενη ναυτιλιακή λωρίδα στα λιμάνια του Ώκλαντ, όπου τα περάσματα των πλοίων μείωναν καταγεγραμμένα κατα 18,9% της επικοινωνίας των θαλάσσιων ειδών.

Αυτή η τελευταία μελέτη παρέχει περαιτέρω στοιχεία ότι η συμμόρφωση με τον περιορισμό ταχύτητας 10 κόμβων στην περιοχή Hauraki Gulf Marine Park θα μπορούσε να ωφελήσει τα θαλάσσια είδη , λέει ο Rosalyn Putland, καθώς όταν τα πλοία ταξιδεύουν με χαμηλότερες ταχύτητες, τελικά παράγουν χαμηλότερα επίπεδα θορύβου.

Ωστόσο, όταν ένα σκάφος βρίσκεται ακριβώς πάνω από τα θαλάσσια ζώα, μειώνεται σχεδόν πλήρως η επικοινωνία τους κατά 99%..

Ενώ η μελέτη αυτή επικεντρώνεται σε μεγάλα εμπορικά πλοία, περισσότερες από 130.000 σκάφη αναψυχής χρησιμοποιούν τακτικά τον Κόλπο και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί κατά 40% τα επόμενα 20 χρόνια.

Τα σκάφη αναψυχής παράγουν ήχο που επικαλύπτει επίσης τα τραγούδια ψαριών και των θαλάσσιων θηλαστικών. Περαιτέρω έρευνα στο εργαστήριο Leigh Marine θα επικεντρωθεί στον τρόπο με τον οποίο ο θόρυβος των σκαφών αναψυχής στον Κόλπο επηρεάζει τον χώρο επικοινωνίας των ψαριών και των θαλάσσιων θηλαστικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας