Ο Τραμπ υπέγραψε Προεδρικό Διάταγμα για να εμποδίσει την εξαγορά Broadcom-Qualcomm

Ο Τραμπ υπέγραψε Προεδρικό Διάταγμα για να εμποδίσει την εξαγορά Broadcom-Qualcomm

Ο Τραμπ υπέγραψε Προεδρικό Διάταγμα για να εμποδίσει την εξαγορά Broadcom-Qualcomm.

Η εξαγορά της Qualcomm από την Broadcom φαίνεται να έληξε άδοξα μετά την αποφασιστική παρέμβαση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Πρόεδρος Τραμπ εξέδωσε Προεδρικό Διάταγμα που απαγορεύει τη συμφωνία με σκοπό την προστασία της εθνικής ασφάλειας της χώρας.

Επίσης η εντολή αποκλείει ρητά και κατηγορηματικά όλους τους υποψήφιους διευθυντές της Broadcom από τη Σιγκαπούρη να εκλεγούν ως διευθυντές στην Qualcomm, και απαιτεί από τους μετόχους και το διοικητικό συμβούλιο της Qualcomm να συνετιστούν το συντομότερο δυνατό.

Η ιστορία της εξαγοράς άρχισε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2017, όταν η Broadcom ανακοίνωσε ότι ήθελε να αγοράσει τον αντίπαλο της, κάνοντας μία σειρά από διάφορες προτάσεις με όλο και αυξανόμενα ποσά. Εν τω μεταξύ, εκείνο το διάστημα η Qualcomm αγόρασε την NXP, η οποία ανέβασε την αξία της εταιρείας κατακόρυφα, θέτοντας υπό αμφισβήτηση οποιαδήποτε πρόταση αγοράς.

Οι αναλυτές δήλωσαν ότι η εξαγορά της NXP έχει αυξήσει τη συνολική αξία της Qualcomm, πράγμα που σημαίνει ότι η Broadcom θα έπρεπε να πληρώσει περισσότερα χρήματα από ότι εκτιμήθηκε αρχικά για να την αποκτήσει, διαφορετικά θα ήταν σαν να έπαιρνε κοψοχρονιά ένα τόσο σπουδαίο εμπορικό σήμα.

Η Broadcom δεν εξέδωσε καμία απάντηση ως τώρα αναφορικά με αυτό το ζήτημα, προφανώς γιατί δεν έχει νόημα, αφού η εξαγορά ναυάγησε οριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας