ΑρχικήΕφαρμογέςΟι Αμερικανοί ξοδεύουν 20,78 $ το μήνα για συνδρομές σε εφαρμογές

Οι Αμερικανοί ξοδεύουν 20,78 $ το μήνα για συνδρομές σε εφαρμογές

Η εταιρεία Adjust που ειδικεύεται στην ανάλυση πληροφοριών στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας έχει ξεκινήσει μια υπηρεσία παρακολούθησης συνδρομών που αφορούν τους απλούς χρήστες και διαπίστωσε ότι οι πολίτες στις ΗΠΑ ξοδεύουν κατά μέσο όρο 20,78 δολάρια το μήνα για συνδρομές σε εφαρμογές.

Οι συνδρομές για εφαρμογές και παιχνίδια γνώρισαν ραγδαία ανάπτυξη κατά τη διάρκεια της πανδημίας και πολλές εταιρείες επωφελούνται από την μεγάλη προθυμία των καταναλωτών να εγγραφούν σε εφαρμογές που παρέχονται επί πληρωμή. Περισσότερο από το ένα τρίτο των ανθρώπων (1/3) στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής χρησιμοποιούν τα smartphone τους για να παρακολουθήσουν ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές μέσα από συνδρομητικές υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα μέσα από την εφαρμογή android του Netflix, Hulu κ.λπ.

Η Adjust που εδρεύει στο Βερολίνο, δημιούργησε την υπηρεσία παρακολούθησης συνδρομών, καθώς οι συνδρομητικές υπηρεσίες δεν περιορίζονται μόνο σε μία-δύο εφαρμογές, τουναντίον υπάρχει μία τεράστια πληθώρα με χιλιάδες εφαρμογές που διατίθενται έναντι χρηματικού αντιτίμου. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, εταιρείες όπως η Disney και το Netflix κέρδισαν τρέλα χρηματικά ποσά από τις συνδρομές ως αποτέλεσμα της αλλαγής στη διαδικτυακή συμπεριφορά.

Με τη νέα της υπηρεσία για τα δεδομένα των συνδρομών σε κινητές συσκευές, η Adjust κάνει ένα τολμηρό επιχειρηματικό βήμα, καθώς οι μετρήσεις στο iOS δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση, αφού η Apple έχει περιορίσει την πρόσβαση τρίτων εταιρειών σε δεδομένα επιπέδου χρήστη (IDFA) για στόχευση διαφημίσεων στα κινητά. Η Adjust μεταξύ άλλων παρέχει βασικές μετρήσεις απόδοσης που σχετίζονται με διαφημίσεις για κινητά που επιτρέπουν στους διαφημιζόμενους να μάθουν εάν μια συγκεκριμένη διαφήμιση προκάλεσε το ενδιαφέρον του χρήστη για να αγοράσει κάτι σε μια εφαρμογή ή σε ένα παιχνίδι. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται αρκετές πληροφορίες παρακολούθησης.

Αλλά καθώς η Apple έχει αποσύρει το IDFA για τους διαφημιζόμενους, αυτή η μέτρηση έχει καταστεί σαφώς πιο δύσκολη, αν όχι αδύνατη στο iOS, κάτι που συνεπάγεται πως η Adjust παίζει με τη φωτιά και καλείται να ξεπεράσει ένα θεμελιώδες εμπόδιο για την βιωσιμότητα της επιχείρησης της. Η Adjust θα εξακολουθήσει να παρέχει και άλλες υπηρεσίες, όπως την απόδοση διαφημίσεων για κινητά Android και τα δεδομένα που σχετίζονται με την προστασία των χρηστών από απάτες.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166