Οι χρήστες Google Pixel XL αναφέρουν ζητήματα με την ταχεία φόρτιση μετά την ενημέρωση Android 9 Pie

Οι χρήστες Google Pixel XL αναφέρουν ζητήματα με την ταχεία φόρτιση μετά την ενημέρωση Android 9 Pie

Οι χρήστες Google Pixel XL αναφέρουν ζητήματα με την ταχεία φόρτιση μετά την ενημέρωση Android 9 Pie.

Ορισμένοι ιδιοκτήτες ιδιοκτήτες των συσκευών Google Pixel XL (που κυκλοφόρησαν το 2016) ανέφεραν ότι τα τηλέφωνά τους έχουν παρουσιάσει προβλήματα, μη επιτρέποντας στους φορτιστές να προβούν σε ταχεία φόρτιση μετά την τελευταία έκδοση του Android 9 Pie.

Οι χρήστες διαπίστωσαν μετά λύπης τους ότι η εγκατάσταση της πιο πρόσφατης έκδοσης του Android είχε ως αρνητικό αποτέλεσμα σταματήσει την ικανότητα του Pixel XL να φορτίζεται γρήγορα και ότι το ζήτημα δεν αφορά μόνο την τελική έκδοση, αλλά και τις beta εκδόσεις του Android P που είχαν κυκλοφορήσει πριν από λίγο καιρό. Αυτό υποδηλώνει ότι η Google δεν κατάφερε να εξαλείψει κάποια κρίσιμα προβλήματα στο νέο της λειτουργικό σύστημα, αφήνοντας τους χρήστες εκτεθειμένους.

Οι ιδιοκτήτες των smartphone Pixel XL ανέλαβαν δράση, και κοινοποίησαν αυτό το σοβαρό πρόβλημα σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως και στο Reddit, στο XDA και τον ιστότοπο Issue Tracker της Google με την προοπτική να βρεθεί άμεσα κάποια λύση.

Τα τηλέφωνα Pixel για να φορτιστούν γρήγορα χρησιμοποιούν το σύστημα USB Power Delivery (USB-PD) με φορτιστές που είναι πιστοποιημένοι για USB-PD έτσι ώστε να φορτίζουν τη συσκευή με ρυθμό 5V/3A (δηλαδή γρήγορα), όμως μετά την εγκατάσταση του Android 9 Pie, οι χρήστες έχουν παρατηρήσει ότι εμφανίζεται απλά το μήνυμα “φόρτιση τηλεφώνου” αντί για “ταχεία φόρτιση” που θα έπρεπε υπό κανονικές συνθήκες.

Συγκεκριμένα, η αναφορά που σχετίζεται με το συγκεκριμένο πρόβλημα στο Google Issue Tracker, δυστυχώς έκλεισε και επισημάνθηκε ως “Won’t Fix (Infeasible)” δηλαδή δεν διορθώνεται. Αυτό σημαίνει ότι οι αλλαγές που απαιτούνται για την αντιμετώπιση του προβλήματος δεν είναι λογικά εφικτές, σύμφωνα με το AOSP (Android Open Source Project). Αυτή η κατάσταση χρησιμοποιείται επίσης για τα αναφερθέντα θέματα που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν στο AOSP, συνήθως επειδή σχετίζονται με μια προσαρμοσμένη συσκευή τρίτου μέρους ή μια εξωτερική εφαρμογή ή αν εκείνος που έγραψε το θέμα ανέφερε το πρόβλημα σε λάθος σημείο του φόρουμ βοήθειας.

Εντούτοις πρέπει να επισημάνουμε το γεγονός πως αυτό το πρόβλημα πιθανόν να επιλυθεί σύντομα, αλλά όχι σήμερα ή αύριο, προφανώς γιατί απαιτούνται παρεμβάσεις στο λειτουργικό σύστημα του Android και αυτή είναι μία χρονοβόρα διαδικασία,

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας